Родилка изгуби бебето си в Пловдив, състоянието й е тежко

Близките на жената обвиняват лекарите в небрежност
Обновена: 27 авг 2011 22:03 | 27 авг 2011 21:53,
172
 Родилка изгуби бебето си в Пловдив, състоянието й е тежко
Снимка: Булфото

Бременна в деветия месец жена изгуби бебето си в Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив и в момента е в тежко състояние.

Родилката е постъпила в отделението по „Патологична бременност” с високо кръвно.

„Искахме жена ми да роди секцио, но лекарите казаха, че няма място за притеснение и да изчакаме нормално раждане”, разказа пред Dnes.bg съпругът на родилката Тихомир Димитров.

В нощта на петък срещу събота обаче жената усетила, че бебето не мърда и поискала помощ от лекарите. По думите на съпруга й медиците са се забавили няколко часа и чак сутринта са направили секцио, но бебето е било мъртво.

В момента родилката е настанена в интензивното отделение с опасност за живота, а мъжът й обвинява лекарите в небрежност.  

„Здравословното състояние на родилката не е позволило да роди бебето живо, а твърденията за небрежност и забавяне не отговарят на истината”, коментира говорителят на УМБАЛ „Свети Георги” Татяна Белева.

По думите й секциото е направено навреме, но плодът е роден без жизнени функции. Според лекарите се е получил проблем с кръвосъсирването на родилката и отлепване на плацентата.

„Състоянието на жената е тежко, но стабилно”, казаха от болницата. Жената ще остане в реанимация под постоянно наблюдение.

От болницата коментираха още, че броят на пациентките в „Патологична бременност” напоследък е голям.

„Смъртни случаи има всеки ден, едни се раждат, други умират, болницата ни е голяма и това е неизбежно”, коментира пред Dnes.bg шефът на лечебното заведение доц. Карен Джамбазов. По думите му роденото тази сутрин мъртво бебе не е изолиран случай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
0
 
! Отговори
заминаващ доктор преди 12 години
До 170 Нямям фонетичен български , ***.
169
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Секцио е вид операция, която показва, че родилката има проблеми. Навремето е нямало секцио, и са ражадали. Да, и с *** са ходели навремето. Но едно са ***, друго е човешки живот. Насила работа не е на хубаво. Същото е и с бебетата ин витро - 99% от тях са с проблеми, двойни проблеми за обществото, защото от ин витро близнета най-често излизат. Благословете лекарите, че са спасили жената, бебето е било заминало. Насила работа не е на хубаво.
168
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вземи се извини и за правописа, заминаващи! "... сутенйор, рекетйор" - Невероятно, но факт.
167
1
 
1
 
! Отговори
заминаващ доктор преди 12 години
Извинявам се написаното е до 154. Благодаря.
166
2
 
3
 
! Отговори
заминаващ доктор преди 12 години
До 149. Защо не обясниш на аудиторията как изкарваш парите си в BG- пласираш дрога, кръвопиец адвокат, наследник на комунистическата номенклатура или силоовите групировки, наемен убиец, сутенйор, рекетйор. Ако бяхме нормална държава всички щяха да са като теб-да изкарват достатъчно пари с честен труд. Но богатите също плачат-няма както ненаказано добро, така и ненаказано зло-внимавай с изказванията защото всички са смъртни-особено каращите луксозни возила по разбитите ни пътища.
165
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жьлко зь детенцето. Само ми е чудно с какво ще ни изненада неприятно правителството. Защото винаги когато нещо са оплескали наяве излизат лекарски грешки. Трябва да се отклони вниманието на хората.
164
1
 
3
 
! Отговори
заминаващ доктор преди 12 години
продължение. два три дни в къщи защото има много по важна работа от здравето си , пристига в болница с перитонит и сепсис и иска чудеса-да ама не става та дори линейката да го е чакала пред вратата.
163
0
 
4
 
! Отговори
заминаващ доктор преди 12 години
До 158. Декомпенсираното състояние не се развива за секунди. Това става при хронични заболявания-болните или не си обръщат внимание, или не си купуват лекарствата , защотото има по-важни неща от здравето им.Освен това има несъвместими с живота състияния-тежки травми, удавяне, спонтанни вътремозъчни кръвоизливи,усложнения на бременността(малка част и то от българките посещават акушерска консултация за да не дават пари) и после се чудят от къде им е дошло. Започва сезона на язвите-стои си човека
162
1
 
4
 
! Отговори
заминаващ доктор преди 12 години
До 160. Гимназиалните дипломи се признават, но я се опитай да работиш с BG диплома на юрист, икономист и т.н -та там даже и шофйорските ни курсова не се признават(извинявам се но нямам фонетичен BG език).Информираите се малко повече преди да пишете глупости. И защо адвокатите и счетоводотелите си остават тук , нас ни търсят навсякъде. ***.
161
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига ревахте колко малко зимат лекарите преди седмица зеха към 5 бона за да лекуват моя позната и след 30 часа я изкараха мъртва.Просто като чуя за беден лека и като му видя колата за 20-30 бона 5-те апартамента и факта че децата му най-вероятно са в някое частно даскало или университет където семестърната такса е колкото 5 годишната ми заплата ми става ясно колко са бедни.Стига глупости.Бедни са.Аз съм беден защото след като си платя сметките ми остават по 7 лева на ден.Бедни са на човечност.
160
5
 
6
 
! Отговори
борба преди 12 години
Когато ставаш лекар трябва да знаеш че имаш дълг към пациентите те заклеха ли се по хипоркратова клетва.моито мнение е че лекарите чакат да им платиш иначе се оказа лекарска грешка ако не си им дал стотни еуро.
159
2
 
5
 
! Отговори
baba Pena do 149 преди 12 години
Ei, ti, ako rabotish naistina v Germanija za 5700 evro, njama da ti ostava vreme da kisnech vav forumite i da obigdash horata megdu koito si roden !!!
158
2
 
4
 
! Отговори
до 143 преди 12 години
Не е вярно! Признава се всичко в Европейския съюз! Дори и гимназиалните дипломи! Допълнително трябват само съответните езици и английски, по подразбиране.
157
0
 
2
 
! Отговори
умнико преди 12 години
В соевия сос холестерола е нула. Това е вярно за всеки друг сос.
156
5
 
5
 
! Отговори
До 109 преди 12 години
Ако линейките не идваха след час и половина, може би нямаше да идваме "в 99 минута в декомпенсирано състояние" и да искаме чудеса. Ако дежурните полу-заспали, полу-напили се лекари в спешното имаха по-голямо желание да си свършат работата - също.
155
4
 
2
 
! Отговори
говориш, и още как преди 12 години
Личи ти колко си просперирал. По всичко - по обноските, по езика, по озлоблението.
154
8
 
4
 
! Отговори
до 149 преди 12 години
Уфффффффф, айде не ни разправяй за Германия! Пребивавали сме там! Нормалният човек пеша ще се прибере само да не е в такава задръстеняческа държава! Тия трябва да съществуват само за да спонсорират другите да си живеят живота! Така че спонсоре дерзай и изкарвай пари! Ние чакаме на проекти... хихихи
153
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Глупакооо,в соевия сос и кетчупа колко е холестерола?В зехтина?Май е прав доктора Елф
152
7
 
4
 
! Отговори
До 149 преди 12 години
Радвам се, че *** като тебе не в държавата! Аз изкарвам повече пари от тебе в тая държава, където ти не си съумял да изкараш, купунясвам достатъчно, радвам се на приятелите си и се старая на 2 седмици да гостувам на родителите си! А твоите родители куфэеят над 100евро (като те гледам - май и това не пращаш) ! Завиждай и злобей по форумите!
151
6
 
8
 
! Отговори
Елф преди 12 години
С въшкари с заплати от 300 евро или безработни не говоря!Говорех някога в БЛългария им слугувах.За мен вече сте история,гласове и постинги на мумии....от криптата....Реално или в бъдеще-въпрос на време.