Двама общинари, замесени в имотни измами, с оставки

Това са главният архитект на Каварна и шефът на селищното устройство
Обновена: 8 сеп 2011 14:46 | 8 сеп 2011 12:51,
44
Двама общинари, замесени в имотни измами, с оставки
Снимка: Архив Булфото

Главният архитект на Каварна Юлиян Илиев и началникът на "Териториално и селищно устройство" Десислав Костов са подали оставки.

Те вече са приети от кмета Цонко Цонев, съобщи за Dnes.bg Мария Сотирова – PR на Общината.

Двамата бяха в групата общински служители, задържани в събота, по подозрение за извършвани имотни измами.

В нея участвали трима души, от които само Десислав Костов остана в ареста, а другите двама бяха освободени под парична гаранция.

Двамата са служители на общината от над 10 г. В рамките на разследването се установило, че групата прилага различни схеми за измамите – придобивали чрез поставени лица атрактивни общински имоти на цени много по-ниски от пазарните, освен това осигурявали право на строеж, чрез фалшиви документи.

Основна част от придобитите имоти граничели със ската към морето в гр. Каварна и село Топола. Нарочно около тях се оставяли свободни нерегулирани общински терени, които с времето се присъединявали към основните имоти.

Още по темата

Според разследването от тези практики се облагодетелствали роднини и познати на тримата заподозрени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
8
 
32
 
! Отговори
nacionalist преди 12 години
в пандиза им е мястото да ги е*ат пандизчиите а костов вземи си жартиерите *** и 5-6 кила вазелин за анусчето си
43
10
 
38
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
"Тато" беше запратен на политическото бунище поради такива интереси, защото по негово време това беше невъзможно да се случи. Трябва да признаем, че предишната форма на държавно управление имаше и своите предимства.
42
9
 
40
 
! Отговори
росомаха преди 12 години
цяла община знаят че цонев и другите двама *** с помощтта на мартин башев крадат само мвр не знаят и не са чули
41
8
 
37
 
! Отговори
Едновремешен преди 12 години
Но така е, умните и читавите като избягаха от града преди 10-15 години да си търсят другаде хляба, като всичко беше мъртвило и оставиха лудите да се налудуват...
40
9
 
38
 
! Отговори
Едновремешен преди 12 години
Но Цоньо ще си измие ръцете с тези, защото не е толкова *** - почти нищо не е придобил за 2 мандата (на негово име), а тез "умници" даже не са си направили труда и кеша да си скрият. Охх, бедна ми Каварна, какво ли още има да видиш....
39
8
 
35
 
! Отговори
Едновремешен преди 12 години
Еххх, както е казал народът - лаком ***, глава затрива.За тези които познават от преди доста години някои от въпросните герои (Д.Костов, Д.Дечков) и са наясно с умственият им потенциал си беше въпрос на време да се стигне до тук. Лошото е, че поразиите са направени и ги вижда целият град. Но каквото станало - станало. Да се сърдят каварненци на себе си - оставиха ги да си правят каквото искат, а в малкият град някои неща не могат да се скрият.
38
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Луди водят слепиНашата полиция ни пази... Изпълнява смесен хор на общинари, наркопласьори, сутеньори, крадци на едро и дребно, педофили и останалите демократи. Долу Белене! Долу Тодор Живков! Ю Ес Ей форевър!
37
13
 
35
 
! Отговори
777 преди 12 години
При герб наказанието за извършено престъпление - Л. Иванов, Цецко, Фидосова, менда и т.н. е "оставка" от поне една от службичките... после бойко с патос оповестява "наказанията" и нахоква опонентите си, че единствено гербе "наказва" и ...така до другата далавера.... да си ни живи и здрави и тези, които отново ще гласуват за герб, но без мен....
36
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то вече нищо не остана за крадене в каварна-за кво да стоят още в общината
35
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много леко им се разминава на тия само с оставки -няма ли да им вземат някоя друга щъщичка или имот
34
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
v Kitai za tova prestuplenie davat smurtna prisuda :)triabvat ni takiva zakoni
33
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Te vsichki kmetove sa taka
32
8
 
40
 
! Отговори
цигакската махала преди 12 години
ами къде го забравихте МАРТИН БАШЕВ нали и той от първите в нашия град
31
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
цонко е като биг брадър -вижда и знае всичко ама се прави на омряла лисица
30
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя ДЕСИСЛАВ е голям лигльо
29
8
 
36
 
! Отговори
Oleeee преди 12 години
Оооооо, айде сега - че то тия далавери стват във всяка община! И то не от вчера нито от днес! Какво се правите на изненадани? та братя диневи как забогатяха, докато майка им беше в общината? Та в Стз цял квартал си поделиха общинарите , та на всичко отгоре и общината ще плати 20-30000 лв да им го вкара в регулация и да им направи ПУП-ве. Просто никой не смее да ги пипне - нито МВР, нито прокуратура, нито който и да е. Всичко е навързано сред властимащите...
28
12
 
38
 
! Отговори
9-ти септември преди 12 години
Другарки и другари.Утре е най-светлият празник на страната ни- ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ!!!Да живее славната СЪВЕТСКА АРМИЯ -освободителка от фашистко иго!!!По темата- оставете ги да строят, след няколко години ще национализираме всичко и ще пратим всички новоизлюпени милионерчета кметчета и главни архитектчета на доживотна каторга само с къшей хляб и вода на ден да видят как изнемогва НАРОДЪТ ни сега!!!!!
27
8
 
38
 
! Отговори
Видин преди 12 години
Във Видин положението е същото. Бившия кмет с подставени лица изкупи всички земи, през които ще минава пътя за Дунав мост 2. След това ги определиха като земи за заводи, предприятия и т.н за да им дигнат цената. Следователно общината си ги откупи наново на цени в пъти по-големи, когато беше офицялно представен плана от къде ще минава пътя.
26
9
 
39
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Малии оставки.... *** жестоката държава... ами изземане на имущество, пандела, жена му сервитьорка, дъщеря му пордавачка в маагзина, за да има каквод а ядат след като съда приключи с тях.... ааа забфраих тукв Булгарситан нмяа таквиа работи, само да имаш комунистическа жилка...
25
8
 
35
 
! Отговори
партизанин от ПРАВЕЦ преди 12 години
Положението навсякъде е едно и също..просто по морето всичко е застроено и не се вижда МОРЕТО:((( нали всички се натискат в партиите да ги избера я за кмет ая за областен управител я за депутат ЩОТО СЕ ПОЧВА -В ПОЛЗУ ДЖОБУ