Експерти от 3 министерства борят кризата с руските туристи

180 руснаци ще бъдат превозени за сметка на руски туроператор
Обновена: 10 сеп 2011 15:55 | 10 сеп 2011 15:55, Красимир Ангелов
118
Експерти от 3 министерства борят кризата с руските туристи
Снимка: Архив Булфото

По разпореждане на премиера Бойко Борисов екипи от три министерства работят за разрешаването на проблема с блокираните на бургаското летище туристи, съобщиха от правителствената информационна служба.

Специалистите са от Министерство на транспорта, Министерство на икономиката и Министерство на външните работи.

Както е известно преди ден авиопревозвачът "Bulgaria Air" анулира всички полети, поръчани от туроператора "Алма тур". Причината е неизплатени задължения към компанията.

В момента министър Ивайло Московски се запознава със ситуацията на място, докато "Алма тур" и "Bulgaria Air" преговарят за осъществяването на полетите.

Все още няма споразумение между двете фирми за уреждане на финансовите им взаимоотношения, посочват от МС.

До този момент е постигната договорка единствено за превозването на 180 руски граждани до Москва. Полетът на "България еър" е за сметка на руски туроператор. 

Още по темата

По думите на министър Московски, ако двете страни не постигнат сближаване на позициите в процеса на разговоритe,държавата ще се намеси и ще финансира транспортирането на всички туристи.

"Това обаче ще доведе до сериозни санкции за двете фирми като е възможно да се стигне до отнемане на лицензите им", предупреди министър Московски.

Във връзка с изтичане на визите на някои от чуждите граждани, екип от Министерство на външните работи също работи послучая.

По-рано през деня министър-председателят Бойко Борисов заяви категорично, че ако не се постигне споразумение, лицензите на всички участници в скандала трябва да се отнемат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
14
 
! Отговори
dsdas преди 12 години
Че какво са им виновни България Ер и за чий се меша правителството изобщо?....това са две частни компании и взаимоотношенията им са техен проблем...като не плащат, много ясно, че няма да летят самолети...като не си платиш тока, ти го спират....баце Бойко ще отнеме ли лиценза на ЧЕЗ, щото са ми спряли тока?Глупости са това...руснаците да си заведат дела и ще повисят малко на летището...и те така...или да дойде Аерофлот да си ги прибере...
16
23
 
6
 
! Отговори
БСП преди 12 години
БСП ще спечелим тези избори!
15
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
защо ***.? И СИК ДА Е КАТО НЯМА КИНТИ ВСЕ ТАЯ, ТЕ ДА СЕ БЛАГОДАРЯТ ЧЕ ОЩЕ СЪЩЕСТВУВАТ АЛМА ТУК. *** МАЙ ДОСТА КОМПРОМИС СА НАПРАВИЛИ. АЛМА ТУР КАВАЛИ
14
5
 
4
 
! Отговори
за Модератор преди 12 години
Модераторе, редно ли е всеки път като влизам тук и да чета селските постовен на индивиди като номер 11?
13
6
 
10
 
! Отговори
666 преди 12 години
Ами те руснаците сами са си виновни , за какво са дошли да почиват тук.Както в цялата ни държава така и по Черноморието цари хаос и няма никаква сигурност за нищо.Като се приберат такава антиреклама ще има по всички телевизии дето наще идея си нямат.И тия хора едва ли ще се върнат някога пак да летуват тук.
12
3
 
9
 
! Отговори
СССРейчо преди 12 години
Споко, ще се появи Боко !!!! Фирмата на *** - България еър и фирмата на червени СССР-БГ мафиоти - АЛМА Тур се карат и се мъчат да се измамят взаимно. Ще дойде премиера, както за Мишо Бирата, ще прикрие и ще "помогне"....
11
10
 
22
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
*** гадни гейберски песоглавци-не увирате ли ,че тук става въпрос за пари не за идеология-тези руснаци и още хиляди няма да стъпят на мутренското ни черноморие-*** и византйците печелят-*** сте и такива ще си останете-*** скапани!!
10
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какво е виновна бълрария ер. лиценза на алма тур трябва да се отнеме,като няма пари няма и самолет.
9
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
khujhiuh
8
3
 
6
 
! Отговори
do 6 преди 12 години
ти май не си му прочел целия пост и не си разбрал, че си прави гавра с ей такива като теб, дето все някой им е виновен.
7
9
 
14
 
! Отговори
Жо преди 12 години
Министър Московски: "Възможно е да се стигне до отнемане на лицензите"Бойко Борисов: "Лицензите на всички участници в скандала трябва да се отнемат". КОМЕНТАР: Абе, министърче, научи се да изчакваш първо мнението на Биг Бос :))
6
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1 е прав. Наистина Борисов е виновен. Не знам що не се скрие в някоя дупка и да плаче тихичко от безсилие. Не може да управляваш на автопилот - нещата започнаха да потъват бавно и славно. То си личи. През ден се запалва автобус или влак, през ден проблеми със самолети, гориво, храна...
5
13
 
23
 
! Отговори
Чакайте малко бе преди 12 години
Какво дири държавата в отношенията между две частни фирми. Алоо, Бога Слънце, осъзнай се, не можеш да огрееш навсякъде а и не трябва.
4
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На Алма тур и да и го отнемат кел файда - и без това са фалирали!Да му мисли БГ Еър! Като са *** да дадат билети за 7 милиона напред...
3
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъка хубаво го правите добре съ излагате нема спор - Алматур да не пита после що нема клиенти - България еър да не пита после що нема желаещи за полети - Догодина да не питате що нещо намалели и последните желаещи за туризъм у назе - Да не питате що нема работа за персонал у туристическия бизнес Щото понеже никоя нормална фирма нема да си оправя отношенията с друга за сметка на клиентите....Има си съдилища за тъя работа.
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
защо държавата да плаща на часните фирми теси пълнят джобовете
1
17
 
26
 
! Отговори
xyz преди 12 години
Бойко Борисов е виновен! Да си подаде оставката заедно С Цветанов! Костов също е виновен! при БСП/БКП няше такива неща, живеехме богато и в разкош, парите стигаха, ядохме най - вкусните домати, краставици и марули на 1 май 1986 - никога няма да забравя тия невероятни зеленчуци от точно тоя ден! Сега няма такива зеленчуци!