Пращат булдозер за незаконен корт на Баневи

Той се намира в хасковското село Спахиево
Обновена: 12 сеп 2011 11:28 | 12 сеп 2011 11:18,
31
Пращат булдозер за незаконен корт на Баневи
Кортът на Баневи. Снимка: Булфото

Тенис кортът в бащиния имот на известната фамилия Баневи в хасковското село Спахиево ще бъде премахнат. Решението на Хасковския административен съд по жалбата на Йордан Банев срещу решение на ДНСК е окончателно.

Тенис кортът е разположен на площ от 603,5 кв.м.. Той е с размери 17 х 35.5 метра. Изграден е върху насип с максимална височина 2,10 м. и бетонова настилка, с което се преодолява денивелацията на терена, сочи направената по делото съдебно-техническата експертиза.

Кортът е покрит с изкуствена настилка. От двете страни е направен дренажен канал, покрит с метална решетка. Изградена е и бетонова дренажна шахта. Тенис кортът е ограден с метални колове с мрежа върху тях и височина 3,40 м.

Според жалбоподателя Йордан Банев съоръжението не представлява строеж по смисъла на Закона за устройството на територията. Дори не било спортно съоръжение, а просто заравнен терен.

В жалбата се посочва още, че няма основание да се счита, че обектът е  незаконен, тъй като бил построен в периода от 1980 г. до 1997 г., т.е. бил търпим.

Вземайки предвид заключенията от съдебно-техническата експертиза съдът определи твърденията на жалбоподателя като неоснователни и отхвърли жалбата на Йордан Банев.

През юни Хасковският административен съд отхвърли и друга жалба на бащата на бизнесмена – срещу заповед на строителните надзорници за премахване на масивната ограда около имота в Спахиево. 750-метрова ограда опасва 25-те дка на Баневи.

Освен тези 2 обекта от ДНСК искат премахването и на една от вилите на фамилията в Спахиево. Става въпрос за двуетажна хасиенда със застроена площ 408.5 кв. метра. Тази заповед също е обжалвана, но все още съдът не се е произнесъл по казуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da sa samo tia ,no ne proveriavat nared .
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А кога ще пратят господина в затвора?
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На Баневи само собствените им *** са законни и то не е много сигурно!Комсомолците имаха защитата на Гоце,но той вече е залязващо слънце и не иска да ги защитава!Но не се обнадеждавайте-ще назначат други собственици,а тези-до тук!А ако си помислят,че наистина са собственици ще ги уволнят дисциплинарно както уволниха Илийчо,Кюлев и редица други,назначени за собственици и помислили си,че са такива!!!
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тея БАНЕВИ колко душици са изгорили не е истина.Пълна ревизия на имотите от 1999год.трябва.ама от чужденци а не от нашите гладни служби.Не че ще има резултат понеже някой беше споменал че Бойко и Никито нещо някой на другия че на децата му кръстник.ама не съм сигурен мноо
24
15
 
7
 
! Отговори
Yonex преди 12 години
Глупаво е да се разруши нещо, което вече е създадено и е добро. Щеше ли да има пирамиди, ако някой върховен египетски съд беше разпоредил да се премахнат, защото противоречат на волята на Амон Ра, примерно?!? Не трябва и да се остави на Баневи, ето идея: да стане общинска собственост и там децата да играят безплатно, а възрастнте да плащат такса на общината. Така не само ще се спестят пари за булдозери, но и ще се спечелят - за общината.
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хахаха КАКВИ СА ТИЯ ПАРТЕНКИ НЯКАВ ИЗОСТАВЕН КОРТ В НЯКАВО ЗАБРАВЕНО ОТ БОГА СЕЛО И ЛИЗА4ИТЕ ОТ ДНЕС ВЕДНАГА СА РЕШИЛИ ДА ДРАСНАТ СТАТИИКА... ТЕ СЕ ОКРАДЪХА МИЛИАРДИ ВИЕ ЗА ТОВА НЕ ПИШЕТЕ
22
3
 
13
 
! Отговори
Бравос !!! преди 12 години
Кой ли се е заял с тези тикви :) Този корт е най-малкия проблем в глупавато подобие на държава в което живеем.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
dokato naroda e tap i podmalven , 4erveni bokluci kato Banev si jiveqt po dobre ot care !!!
20
1
 
14
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
Защо само на предишната червена олигархия?! Нека и на сегашната.
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да вземат да пратят и няколко в морската градина на Варна, че има доста частни "вили" да не казвам палати!
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 17Тези Баневи са най-гнусните мошеници от всички. Но те са от предишните бандюги. И понеже в момента има преразпределение на благата, изгарят.
17
3
 
20
 
! Отговори
hagen преди 12 години
Булдозера освен Баневи да срине и цялата червена олигархия.Защото всичко придобито от тях е незаконно.
16
2
 
5
 
! Отговори
До 10 преди 12 години
Значи ли казаното от теб,че Баневи преди са си плащали на тройката крадци,след като не са им пратили булдозери.
15
8
 
25
 
! Отговори
jj преди 12 години
Добре де, защо ще бутат този хубав корт - да го направят общинска собственост или да го обявят на търг или срещу съответна глоба - да го озаконят.Не че защитавам интересите на Баневи, но подобно разхищение на наличен ресурс надали е изгодно на с. Спахиево.
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а що не му вземат незаконно придобитите парички?що не му бутнат другите незаконни имоти?кат му бутнат 2 корта,тоя ще си го премести само...
13
0
 
9
 
! Отговори
niko преди 12 години
Супер всичко да вземат на тази *** и дрисльото мъжа и . Комсомолски ***. Да върнат всичко откраднато .
12
1
 
9
 
! Отговори
Селянин преди 12 години
На тарикатлъка сащо му идва края днес банев утре и други....
11
0
 
35
 
! Отговори
*** преди 12 години
Всичко на Баневи е незаконно
10
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами време е да си патите нужния хонорар на " Тиквата" и работата ще се оправи.
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
za6to ga gi razvaliat? da napraviat ot ka6tata detski ili star4eski dom, sanatorium ili ne6to efikasno, a na tenis da igrajat zelae6ti sre6tu zapla6tane, a tia pari da se vlagat njakade. stiga tova razhi6tenie. na balgarina mu dai da stroi nezakonno, ili da razvalia.