Перипетиите на Московски до гара Плачковци

Бедстващите пътници на БДЖ са спасени от студа и снега
Обновена: 19 окт 2011 08:49 | 18 окт 2011 23:16,
28
Перипетиите на Московски до гара Плачковци
Снимка: архив, БТА

Министърът на транспорта и съобщенията Ивайло Московски лично оглави спасителната операция за бедстващите пътници на БДЖ на гара Плачковци, съобщиха от ведомството.
 

В близост да град Трявна при гара "Плачковци"  бяха блокирани десетима пътници, сред които и дете, както и служители на железниците.

На място министърът организира извозването на всички бедстващи пътници, като първата група от 6 човека вече са извозени до Габрово, в момента се превозват останалите трима.
 

Министър Московски пое ангажимент за осигуряване на храната и настаняването на хората. Утре е организиран транспорт, с който те ще бъдат превозени до дестинациите, до които са пътували.

В момента екипи на НК "Железопътна инфраструктура" работят в крайно тежки условия, за да разчистят жп линията в района, съобщават още от ведомството.

За да се включи в операцията въпреки усложнената метеорологична обстановка и километричните задръствания, министър Московски използвал помощта на личния високопроходим автомобил на народния представител от Габрово Цветомир Михов. Така Московски успял да стигне до гарата в Трявна.

От гарата министърът тръгнал с дизелова мотриса за поддръжка на контактната мрежа, която е единственото превозно средство, с което може да се стигне до гара Плачковци, разказват перипетиите на министъра от ведомството.

Машината е производство 1968 г. и е трябвало отдавна да бъде изведена от експлоатация, но поради очаквания заем за железниците от Световна банка тя продължава да се използва при спешни случаи.

За да стигнат до гара Плачковци, се е наложило да разчистят 7 километра от жп линията, се посочва още в съобщението на транспортното министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
тревненец преди 12 години
Тия са нагли лъжци,най вече Михов
24
0
 
3
 
! Отговори
изтребител преди 12 години
в япония ако влак закъснее министъра сам си подава оставката а тук след допуснато бедствие се търсят виновни кантонери :) егати държавата корумпирана :)
23
0
 
2
 
! Отговори
кремль преди 12 години
Тоя *** сериозно се набърка в бизнеса на Рапоня и ще получи неконтролирано текме! Откраднал му е и ножиците!
22
0
 
6
 
! Отговори
LoL преди 12 години
Този министър си е направо Батман или по-скоро ако е карал дрезината може би дори Ватман... Господата партийци поновому радетели за демокрация, очевидно още ги спасява стария руски ЖП парк... а след още 10 години като вече тотално загине, ръчна дрезина...
21
0
 
11
 
! Отговори
ПОРЕДНАТА ЛЪЖА преди 12 години
В НОВИНАРСКИТЕ ЕМИСИИ СЪОБЩИХА , ЧЕ БЕДСТВАЩИТЕ ХОРА СА ИЗВОЗЕНИ ДО ХОТЕЛ В ГАБРОВО ОЩЕ ПРЕДИ ДА СЕ ПОЯВИ ТАМ Г-Н МИНИСТЪРА. ТАКА ,ЧЕ ТИЯ ДЕТО ЛЪЖАТ ДА СЕ МАЛКО ПОЗАСРАМЯТ. ЗИМАТА ПАК ГИ БИЛА ИЗНЕНАДАЛА- АБЕ ВЧЕРА ДА НЕ БЕШЕ ПЕТРОВДЕН, ТА СМЕ ТОЛКОВА ИЗНЕНАДАНИ. ИСТИНАТА Е ЧЕ ГРОБАРИТЕ СА НЕКАДЪРНИ И НИЩО ПОЛЕЗНО НЕ МОГАТ ДА ОРГАНИЗИРАТ, СИГУРНО И ОНЯ ЛЕНТОРЕЗАЧКАТА И ТОЙ СЕ Е ПРИТЕКЪЛ НА ПОМОЩ. ТОЙ И ВЧЕРА ОБИКАЛЯШЕ КАТО ГЛУХА *** С НОЖИЦА В РЪКА . НАСЛУШАХМЕ СЕ НА ГРОБАРСКИ ЛЪЖИ И ХВАЛБИ.
20
0
 
5
 
! Отговори
Д №19 преди 12 години
Служителите не ги броят нали ще закриват БДЖ.
19
0
 
8
 
! Отговори
Васил Тодоров преди 12 години
"...при гара "Плачковци" бяха блокирани десетима пътници, сред които и дете, както и служители на железниците.""първата група от 6 човека вече са извозени до Габрово, в момента се превозват останалите трима."Колко са всъщност блокираните, пита се в задачата. 9 го закръгляме на 10. Ами служителите?
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Министърът дал ли е личен пример да бута дрезината или е размахвал само вратовръзка?
17
0
 
6
 
! Отговори
aaaa преди 12 години
аскоро май там правиха ремонт на Железния път и ...........
16
0
 
15
 
! Отговори
do 17 преди 12 години
По-скоро да констатира смъртта на БДЖ-то, което го убиват от 20 години.
15
2
 
15
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
този е назна4ен да унищожи бдж.
14
0
 
18
 
! Отговори
мирко преди 12 години
Навремето имаше един Нейчо Неев -министър на транспорта -гара Змеево му саздае проблеми и човека летейки с хеликоптера попета :"Не може ли тази гара да се закрие,за не създава проблеми.Г-нМинистре закрийте не само Плачковци ами цялото БДЖ и пътници няма да закъсват, повервайте.Негово е и възклицанието от което може да се възползвате с пълна сила:"Е,гати държавата щом и аз съм и бил министър"
13
6
 
5
 
! Отговори
до № 12 Янко преди 12 години
Министъра е зает ще ти пратим доган - приготви си вазелин .
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Брей, той Московски голям герой бил - пристигнал като принц на бяла мотриса да спасява гласоподавателите. Б.Б. защо не прати и хеликоптера да помага?
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още 4 дни. ДА изринем мутрите и слугите им. Завинаги.
10
4
 
16
 
! Отговори
Яко преди 12 години
ЗОВ ЗА ПОМОЩ!"Закъсал пътник от в гара Тулово спешно се нуждае от орална секс-услуга!!!Бегом, господин министре!!!!"
9
1
 
15
 
! Отговори
Жо преди 12 години
ОТ СТАТИЯТА НЕ СТАВА ЯСНО, защо има бедстващи пътници, блокирани на гара Плачковци. Какъв е проблема? Предполагам, че ЖП линията не е почистена и има снегонавявания. Там участъка е планински и изисква поддръжка при снеговалежи. Тогава, г-н Министре, вместо да се правите на спасител, хванете и си почистете ЖП линията. Така ли ще тичате цялата зима по гарите, за да ви пишат по вестнищите? Само че, в БДЖ не е останал нито един читав снегорин, който да закачите на един локомотив и да изринете снега.
8
16
 
6
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Много малко сте се изявили тук бе *** комунази,да не сте започнали да пелтечите с ръцете си бе чугунени шлаки ?
7
3
 
22
 
! Отговори
Някой преди 12 години
Перипетиите на министрър Плачковски до гара Московска :) хаха Това е толокова жалка история.... Господи 21 век
6
2
 
29
 
! Отговори
Чудотворни са.. преди 12 години
Браво, той лично е спасил бедстващите, а в едно село токът спрял и хората останали на тъмно, но написали Бойко и станало светло, а пък ... отидете на женския пазар, там ще чуете от бабите какви чудесии правят ГЕРБ- щели да им вдигат пенсиите.