Метрото се отправя към Перник

Изграждането на новото трасе ще струва ?720 млн.
Обновена: 18 ное 2011 14:57 | 18 ное 2011 07:00,
294
Метрото се отправя към Перник
Снимка: Булфото

Столичното метро ще стига до покрайнините на Перник.

Предвижда се връзката да е с третия лъч на подземната железница, който предстои да бъде изграден през следващите години.

Изграждането на новия метродиаметър ще струва 720 милиона евро, съобщи пред БНР шефът на управление "Инвеститорска дейност" в Столичния "Метрополитен" инж. Стефан Дерменжиев.

Третият лъч ще бъде свързан с първата и втората линия на подземната железница и ще бъде от типа "леко" метро.

Трасето ще е с дължина 15 километра и половина, 8 километра от които ще минават над земята.

Според изчисленията на столичния "Метрополитен" по тази линия ще се движат по 162 000 души дневно.

До август 2012 г. ще бъдат внесени 18 нови влака, които ще пътуват по втория метродиаметър от "Надежда" до "Лозенец".

Очаква се тогава интервалът между отделните влакове в пиковите часове да се скъси - от около 4 минути сега на 3 минути.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
2
 
17
 
! Отговори
ко ши кайш преди 12 години
Сега като разпръцаха БДЖ-то и му изхарчиха парите за метрото , за новия участък до Перник коя друга държавна фирма е наред , да я дадат курбан?????????????????????????
230
10
 
30
 
! Отговори
Неразбиращ преди 12 години
И за какво им е метрото на тъпите перничани , нали си имат гоУфове че и винкели даже.
229
0
 
8
 
! Отговори
до тъп народ преди 12 години
Верно си много ***!
228
13
 
6
 
! Отговори
тъп народ преди 12 години
всички които ми слагат минуси ... да ми ядът главата хахахаха
227
0
 
6
 
! Отговори
до Митко преди 12 години
И до Враждебна ще има споко, там е предвидено вече
226
0
 
13
 
! Отговори
Митко преди 12 години
Враждебна не е ли по евтино.Квартал на София,аерогара,стадион,а?
225
7
 
38
 
! Отговори
Българин преди 12 години
...ако ще правите нещо, правете го като хората - или само гледате да гепите кинтите?720 000 000 евро за една трамвайна линия (хем ще ползвате съществуващите сега линии) - НЕ ВИ ЛИ ИДВА МАЛКО МНОЖКО, А - КРАДЦИ НАГЛИ ?!?
224
4
 
16
 
! Отговори
Българин преди 12 години
...понеже виждам, че тия от метрополитенът ме четат и правят каквото кажа (тази идея - метродиаметър да бъде от Перник до кремиковци я лансирам в Интернет поне от 2 години) - да им набия в тимбериците още нещо очевидно за всеки:*** - ВАШЕТО "ЛЕКО МЕТРО" Е ПРОСТО ТРАМВАЙ - И Е НАПЪЛНО НЕСЕРИОЗНО ДА ВЯРВАТЕ, ЧЕ ТО ЩЕ ПОЕМЕ ТАКЪВ ОГРОМЕН ПЪТНИКОПОТОК !!! ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ ДВИЖЕНИЕТО ПО ПОВЪРХНОСТТА ЩЕ ГО ЗАБАВИ И ЩЕС ТАНЕ "9 ЧАСА ПЪТ С КАМИЛИ" !!!
223
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Метро в Перник и пристанище в Самоков ,това ли са приоритетите на ГРОБ Да вземат и космодрум до Мало Бунище да направят Или от тези проекти след края на мандата ще се пенсионират Само питам ,де .
222
8
 
18
 
! Отговори
тъп народ преди 12 години
Колко сте смешни всички! *** абсолютни! Какво е значението къде живееш и работиш дали София или някъде другаде! Където и да живеете всичи живеете в *** наречен България! Затова по-добре бъдете по-спокойни и по-смирени, обичайте се братя Българи! Това е моя съвет, в противен случай рано или късно с тази омраза ще изчезнем като нация! Вижте гърците вземете малко хубава от хората! Такава омраза верно е пръсъща за много малко народи, и единият е БГ естествено! Късмет СТОЛИЧАНИ и СЕЛЯЦИ :)
221
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До Перник си има влак. Има и магистрала. За чий .....ще го правят и това метро? Дай да пуснем и самолетна линия.
220
4
 
30
 
! Отговори
чичо Митко преди 12 години
Чух, че мотрисите за Перник щял да ги прави специално завода на WV :)))
219
2
 
9
 
! Отговори
Продължение от 215 преди 12 години
Коментарът ми не е насочен срещу селяни или граждани,софиянци или неспфиянци, а срещу безобразната липса на капка разум в голяма част от хората съответно в избираните от нас политици-управляващи. Няма оправия в нашата държавица, едните приватизираха всичко, само за да приберат комисионни, другите строиха язовири и доушушкаха каквото имаше останало, сега ще правим магистрали и метро и не на последно място детски градини, забравих завод за ленти и ножици.
218
11
 
19
 
! Отговори
до 217 преди 12 години
хаха ***, живея в градче на 35 км от София, имам 3 етажна къща, пътувам си всеки ден с колата, прави сметка дали взимам 200 лева или доста повечко, и работодателя ми ме предпочита мен, защото не съм мързелив и като дойда на работа съм усмихнат понеже съм щастлив а не като мързеливите софиянци все някой им е крив и все недоволни!!!
217
8
 
13
 
! Отговори
Георги преди 12 години
До всички плюещи Перник, колкото и да злославите метрото ще стига до Перник, а не до вашия град.А ние ще си живеем до града,който има всичко т.е София и във собствени жилища, а не като вас под наем или изплащащи безумни ипотеки.Така, че дерзайте ;)
216
5
 
8
 
! Отговори
Владо преди 12 години
А вие СЕЛЯЦИТЕ, какви сте??? И по специално такива като теб - самодоволни, жалки, евтини ***. Така наречените от теб шефове на фирми избират такива като теб - защото сте ЕВТИНИ!!! Ясно ли ти е това, или не можеш да го стоплиш??? Айде обратно, там откъдето си дошъл, че в селското стопанство има нужда от работна ръка!
215
13
 
4
 
! Отговори
Смях преди 12 години
Леле няма такъв смях като софиянката с "(його-запад)" :))))))))))))))))) Ето това сте Вие софиянци, затова ръководителите на фирми предпочитат хората от провинцията!!! И затова няма да имате пари да си храните децата, щото сте прости!!! Горките Ви деца!!!!
214
1
 
8
 
! Отговори
До 24 преди 12 години
Много си *** Саше!С три завода не се оправя липсата на работа на 6 мил. българи извън София. Не всички са със завършен трети клас като теб и софиянката от 121 (його-запад), смях се цял час, та да се хванат ратаи. И в крайна сметка благодари, че София е столица пълна с несофиянци и срещу панелката ти има МОЛ, а не краварик. Ей такива като теб с остър ум и гениални идеи докарах нещата до тук.
213
0
 
4
 
! Отговори
До 196 преди 12 години
Имаш предвид "Агломерат". Конгломерата е вид седиментна скала :) Иначе си прав :)
212
1
 
2
 
! Отговори
:) преди 12 години
Екстра, ще има по-малко PK регистрации по улиците. За никой не е тайна, че кола с такава регистрация си е направо опасна.