Метрото се отправя към Перник

Изграждането на новото трасе ще струва ?720 млн.
Обновена: 18 ное 2011 14:57 | 18 ное 2011 07:00,
294
Метрото се отправя към Перник
Снимка: Булфото

Столичното метро ще стига до покрайнините на Перник.

Предвижда се връзката да е с третия лъч на подземната железница, който предстои да бъде изграден през следващите години.

Изграждането на новия метродиаметър ще струва 720 милиона евро, съобщи пред БНР шефът на управление "Инвеститорска дейност" в Столичния "Метрополитен" инж. Стефан Дерменжиев.

Третият лъч ще бъде свързан с първата и втората линия на подземната железница и ще бъде от типа "леко" метро.

Трасето ще е с дължина 15 километра и половина, 8 километра от които ще минават над земята.

Според изчисленията на столичния "Метрополитен" по тази линия ще се движат по 162 000 души дневно.

До август 2012 г. ще бъдат внесени 18 нови влака, които ще пътуват по втория метродиаметър от "Надежда" до "Лозенец".

Очаква се тогава интервалът между отделните влакове в пиковите часове да се скъси - от около 4 минути сега на 3 минути.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
1
 
5
 
! Отговори
работник преди 12 години
абе защо още не сте отишли да копате тунелите за метрото ами кибичите тук да пишете коментари и бездействате
210
4
 
15
 
! Отговори
Роли преди 12 години
Един въпрос - някой правил ли е анализ какъв е перида на възвръщаемост на инвестицията и дали въобще е печеливша? 720 млн. евро е доста голяма сума и ако въпросното трасе се окаже губещо, то следователно ще бъде дотирано отново от нашите данъци. След като БДЖ се поставя на пазарен принцип, редно е по същия начин да се процедира и с метрото. Защото мен лично въобще не ме грее метро до Перник за чиято експлоатация може да се наложи да се плаща от нашите данъци!!!
209
1
 
1
 
! Отговори
Янко преди 12 години
истината е че ще е добре да почнеш да пишеш коментари като изтрезнееш а това е обикновенно към 4 часа слебед ако вече не си пуснал една биричка тънко :)
208
4
 
13
 
! Отговори
УРАААА! преди 12 години
Вива Тикви,Компири,Животни и Животновъди , тази година метро до Перник,догодина и до другите села ! Да живей комунизма и просперитета на нашата червена нация би казал Тато ако беше жив! :)
207
11
 
9
 
! Отговори
Янко преди 12 години
Истина е, по-мързеливи от кореняк софиянците не познавам! И все недоволни!!!
206
4
 
6
 
! Отговори
Sofi преди 12 години
А бе , свестен перничанин ..... ха , само на 1 ви април !!!
205
1
 
9
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
искам метро до всички факани точки в тази страна,всичко да се застрои и обедини ида станем град държава...селяните ще ходят до София с 1 билетче от 2-3 лв. а изпростелите шопи за същата сума на море :)
204
4
 
9
 
! Отговори
до 198 преди 12 години
до 198 що не вземеш да си таковаш таковата, направил съм ремонти на повечето дискотеки в софия , по мързеливи от селяните няма единстверното е че правите всичко така че да ви види шефа . от казармата ви помня , едно и също , подмазвачи бяхте и такива ще си останете тупате се в гърдите и се мазните това сте вие селяни !
203
2
 
13
 
! Отговори
Препатил преди 12 години
Аз помня последните години на соца. Още тогава,притиснати от квартирни проблеми млади софиянци се хващаха на работа в Перник - в предприятия,чрез които можеше да се вземе ведомствено жилище.Тогава проблемът се състоеше в това, че дори и да имаш пари,не можеше да си купиш веднага жилище,а трябваше да се чака общината да те одобри като нуждаещ се - идваха дори комисии от лелки от квартала ти /ОФ-деятелки/ и ако кажат "Не!",няма жилище!Пълен абсурд.Така че,и софиянци са използвали Перник при нужда.
202
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
перничани отдавна се прибират в Перник само да преспят , всички работят в София и всеки ден сутрин хиляди пернишки мравки налазват столицата носейки си сандвичи и вода, готови да работят за жълти стотинки , ПЕРНИК Е НАЙ ГОЛЕМИЯ ХОТЕЛ В БЪЛГАРИЯ - град за спане ,,,,,
201
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АКО НЕ НИ НАПРАВЯТ ТУНЕЛ ПОД ПЕТРОХАН САМО ЗА БСП щЕ ГЛАСУВАМЕ. НИЕ СМЕ НАЙ-ДИСКРИМИНИРАНИТЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪюЗ!
200
5
 
3
 
! Отговори
до 195 преди 12 години
до 195 що не вземеш да си таковаш таковата, направил съм ремонти на повечето дискотеки в софия , по мързеливи от селяните няма единстверното е че правите всичко така че да ви види шефа . от казармата ви помня , едно и също , подмазвачи бяхте и такива ще си останете тупате се в гърдите и се мазните това сте вие селяни !
199
6
 
4
 
! Отговори
ехх преди 12 години
значи нямаме пари да здравеопазване,за образование,за култира... ама за магситрали и метро имаме пари а Тиква? Стига сте рязали лентички само свършете един път поне нещо хубаво и за народа...с тия 720 милиона евро в страната няма 1 болен да има няколко години поне...да не говорим че с тях пенсии или заплати може да се вдигнат...аман от гадни крадливи комунисти вече !
198
1
 
2
 
! Отговори
старата песен преди 12 години
Старата песен започна, пак на "шопи" ке се обиждаме
197
7
 
6
 
! Отговори
до 195 преди 12 години
Чак пък да се тъпчем в една стая.. хаха ***, живея в градче на 35 км от София, имам 3 етажна къща, пътувам си всеки ден с колата, прави сметка дали взимам 200 лева или доста повечко, и работодателя ми ме предпочита мен, защото не съм мързелив и като дойда на работа съм усмихнат понеже съм щастлив а не като мързеливите софиянци все някой им е крив и все недоволни!!!
196
1
 
16
 
! Отговори
ВВ преди 12 години
НИЕ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА чАКАМЕ ТУНЕЛ ПОД-ПЕТРОХАН!
195
2
 
5
 
! Отговори
До 184. Ти напомняш преди 12 години
за нещо много важно,защото в момента над 300 000 от софиянците са на възраст под 30 год. - ще са нужни много жилища.Защо човек да не си купи нещо по-евтино и да не пътува всеки ден с метрото?И 191 е прав - няма да е зле да се създават нови работни места и в самия Перник, но каквото и да става, ясно е, че в малко по-далечното бъдеще този град ще стане част от София. Ще се застроят с нови сателитни квартали и селища на терените между Перник и София - всичко това ще е един общ, голям конгломерат.
194
7
 
8
 
! Отговори
до провинциалист преди 12 години
Защо не си седиш там от където си и не си помисляй да идваш НА София-та . с твйто мислене показваш наистина .че си *** селянин и мястото ти не е НА София-та . Защо предпочита паботодателя селяните пред шопите ли ? Сега ще ти отговоря , защото шопите не си продаваме задниците за 200 лева на месец и си знаеме цената и как да се продаваме на трудовият пазар селянино !!!! Явно ви доставя удоволствие да дойдете НА София-та , да се тъпчете по няколко човека в една стая и да ядете консерви . Я си стой на село и вземи да работиш на полето , защото за това сме на това дереже ,всички селяни искат да станат софиянци ,а пък земите пустеят защото селяните ги мързи да работят ! Айде марш на село и не се изказвай неподготвен !
193
4
 
6
 
! Отговори
до 186 преди 12 години
Абе ШОП, кво ми пука на мен за твоите деца??? Аз имам 2 деца и си ги гледам перфектно щото съм учил и не съм просто като теб драги шопи. А това, че ти си свикнал всичко наготово и да си клатиш оная работа по цял ден е друг въпрос, комунизма отдавна си отиде и е време да си размърдаш *** мързеливецо!!! Горките ти деца, на какъв родител са попаднали само...
192
3
 
9
 
! Отговори
Софиянец преди 12 години
Водете ги, водете още гнусна черна *** да ни рути града. Продължавайте, изедници, камък върху камък да не остане от столицата ни!ДОЛУ ДЕРМЕНДЖИЕВ, ДОЛУ!!!!1!!