Земеделци и земеделец №1 се видяха, не се разбраха

2500 трактора и 4500 души са участвали във вчерашните протести
29 ное 2011 13:15,
47
Земеделци и земеделец №1 се видяха, не се разбраха
Снимка: БТА

Зърнопроизводителите не приемат орязването на парите им в бюджета за догодина и продължават протестите си в цялата страна, съобщиха синдикатите сред среща с министър Мирослав Найденов.

Финансовата рамка на споразумението със зърнопроизводителите не е драстично променена, защити се министърът и уточни, че тя ще претърпи корекции само по схемата за националните доплащания на единица площ на зърнопроизводителите, която от 240 млн. лева се намалява на 100 млн. лева като национални доплащания.

Още по темата
Найденов даже подчерта, че на практика субсидията се увеличава с 20 млн. лева, а не се намалява.

Европейските субсидии са в размер на 782 млн. лева и заедно с националните от 100 млн. лева се равняват на 882 млн. лева, за разлика от миналогодишните, когато са били - 861 млн. лева, обясни той.

Зърнопроизводителите обаче бяха категорични – няма да приемат тази редуцирана рамка.

Те обясниха, че на практика парите им за декар се намаляват с около 5 лева. При 32,50 лв. на декар миналата година сега парите се намалявали до около 25 лева на декар.

"Това, за което протестираме и което очакваме, са не само пари. Зърнопроизводителите искат аргументи и повече морал. Надяваме се министерството да спази споразумението с нас, защото е нарушено доверието", коментираха синдикалните лидери.

Протестите в сектор "Земеделие" продължават за неопределен период от време, категорични бяха те.

2500 машини и 4500 души средно са участвали във вчерашните протести в цялата страна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има много *** хора,които плюят по зърнопроизводителите!Или са малолетни или са ***,защото се забрави как преди15 години хората се редяха на огромни опашки за хляб защото селското стопанство, благодарение на тогавашните сини "демократи"селското стопанство беше почти затрито!И какво искат сега тези *** като плюят по зърнопроизводителите!?Пак да се борим по опашките за парче хляб?
26
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доживяхме и това да видим в България! Стачка на милионери! Милионери стачкуват, защото Дянков не им позволява да станат мултимилионери! Когато запознах 80 годишната си майка, с пенсия 180 лв., с този казус и я попитах как би оценила това събитие, тя ми отговори, че това Е НАЛУДНИЧАВО! Просто и кратко! Проблема е, че цялата ценностна система на обществото придобива налудничави очертания, като един кафкиански абсурд! Препоръчвам на Дянков, докато се стачкува за пари, да спре всякакви разплащания!
25
6
 
6
 
! Отговори
Васо преди 12 години
Най-голямата субсидия получават от тия нещастници, дето са се заболи в градовете да бачкат като роби за насъщния, да теглят кредити от банки за гарсониери-кюмезарници и са им отстъпили нивите на бабите и дядовците си за рента от 15лв на дка.
24
3
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
hei dyankov vnimavai s tezi hora,ako sprat sis zemedeliet posle 6tesi ima6 problem s bat boyko,6te ostane gladen i 6te trabva da hodi6 do amerika damu kupi6 hlyab..podaysi ostavkata be dolen lajes.
23
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв земеделец 1 е това прасе МИРО 25 годишното вносно месо?Досега какво е направил?Вдигна патардия за така наречените изрезки дупета за да покровителствува свои хора,измисли някакви колбаси "Стара планина",накрая се *** и с някакъв хляб"България"и всичко беше от ден до пладне!Нещо съществено не си спомням!Ако има такова нещо припомнете ми!
22
2
 
3
 
! Отговори
mamar преди 12 години
nikakva subsidiya na tezi lakomnitsi ograbiha vsicko,naemat zemya davat ti 15 leva a te polucavat po 25 leva nekadirnitsi a pecalbata kide ostava ot rekoltata,yadem hlyab na 0,80 st. jitoto go prodadoha izvin bg. sega iskat subsidiya MARS na nivata.
21
1
 
1
 
! Отговори
БСП преди 12 години
Уважаеми умници,направете така,че да се случи ВИДИНОВАТА управа.Всеки спестен лев да се превърне в стотинка.
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Миро, отивай да ронъш сълзи пред комбайните, да им показваш от тъпите си диаграми и схеми колко са забогатели, че иначе Бате Бойко ще ти бие дузпата!
19
3
 
7
 
! Отговори
krasim преди 12 години
E какво търсят зърнопроизводителите. По този начин ли си организират партита за нова година. Кой в другите сектори получава субсидия като тяхната. а и погледнато реално получават не малко. 25 лв на декар.
18
0
 
9
 
! Отговори
Боцко преди 12 години
Как е как е, вървят ли тракторите по новите магистрали ?
17
3
 
18
 
! Отговори
do miro преди 12 години
Момче нещо си зле с математиката.Значи при субсидия 25 лв на теб като даде 9лв за него остава 16лв.нали.Но след като ожъне за него остават май по-че пари от твоите мизерни 9лв.Ти си карай на хляб и сол а той на пържоли.И нещо друго.Значи държавата го субсидира а той си изнася зърното навън.И после търси по-евтино зърно за да внася от което печели два пъти.
16
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на хората! А герберите пак се опитват да ги разединят, но този път номера не им минава и минават в открити заплахи!
15
0
 
13
 
! Отговори
1111 преди 12 години
AZ SIM JIVOTNOVID OT 2005 GODINA,DO PREDI 3 GODINI BESE DOBRE NO SEGA OT KAKTO POCNAHA DA DAVAT POVECE SUBSUDIYI NIYE JIVOTNOVIDITE NE MOJEM DASI NAYEMEM ZEMYA ZIRNOPROIZVODITELITE STANAHA MNOGO ALCNI NIKOY NE DAVA ZEMYA,NAETATA ZEMYA OT TYAH SE PLASTA OT SUBSIDIYATA TOVA NE E CESTNO NYAKAO DA IMA MNOGO PIK DRUGI DA NYAMAT DAYTE DA RAZDELIM TOVA CUDO I VSEKI DE E SPOKOYEN,MISLYA CE NE TRYABVA DA SE DAVA SUBSIDIYA ZA ZEMYATA,MISLETE MALKO I ZA DRUGITE SEKTORI NE BIDETE ALCNI BE HORA.
14
2
 
7
 
! Отговори
miro преди 12 години
pi4 pri 25lv subsidia na men mi davat 9 lv renta . na tah ne im trabva da seat i janat
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И как миналата година при 782 млн от европа и 240 от държавата общо са били 861 ? не разбирам
12
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо очакват зърнопроизводителите да ги разбере един пишман ветеринар? Неговите възприятия за земеделието се формират през криви огледала и абсолютно непознаване на същността на отрасъла. Знае да каканиже празни приказки и да се измъква от всяка ситуация кати мокра връв, щом го застрашава. Да сте го чули да говори за оран и за сеитба. За него земяземята говори, но само като стока, хич не го е еня за стопанисваната земеделска земя. Такъв министър на земеделието не бяхме имали.
11
9
 
9
 
! Отговори
Пич преди 12 години
Я засейте отгледайте и ожънете,продайте и тогава си направете сметката- с чужда пита майчин помен правите - българска работа.
10
3
 
33
 
! Отговори
9К79 Точка У преди 12 години
Брей няма управия ... всеки дърпа чергата към себе си без да му дреме за останалите! Въпросните зърнопроизв. получават луди пари от бюджета и когато решиха да дадат някоя троха на животновъдите, габарите и т.н. те ореваха света, да не говорим че шефовете им се движат с Бентлита за по половин милион! При това сега произвеждаме 3 пъти повече жито, субсидирана стока , която изнасяме ... пълна простотия, вместо да се помогне на животнов., 80% от месото е внос!?? Месо седяло по складовете десетилетия
9
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ъъ ? ЕС субсидия 782 млн + 240 млн държавни = 1 млрд и 22 млн ...Сега : ЕС субсидия 782 млн + 100 млн държавни = 882 млн ..Къде по - точно са тези +20млн с, които на практика тази година парите ставали повече от миналата ?!Алоооо Министърчето това ако не се лъжа е математика за 5-ти клас @!!!
8
1
 
7
 
! Отговори
miro преди 12 години
az vzemam po 9 lv ot dekar renta