Човек замръзна на автобусна спирка и почина!

Инцидентът с възрастния мъж е станал в село Мугла
Обновена: 9 яну 2012 09:29 | 9 яну 2012 09:28,
59
Човек замръзна на автобусна спирка и почина!
Снимка: БТА

Зимният капан в Смолянско взе жертва. Възрастен мъж замръзна докато чакаше междуградски автобус на спирка в село Мугла. Информацията бе потвърдена за Dnes.bg от пожарната в Смолян.

В района на Чепеларе е обявено бедствено положение вече втори ден. Едва снощи електрозахранването беше възстановено, на места няма и вода.

Учениците в града и околните села са спрени от училище до сряда заради сложната зимна обстановка. Пътищата са труднопроходими, а разчистването им продължава.

Екипи на електроразпределиние се борят с авария, причинена от паднало дърво.

Още по темата

"Ще наложим санкции на фирмите за снегопочистване, защото улиците са в безобразно състояние", обяви областният управител на Смолян Стефан Стайков.

По думите му най-сериозен е проблемът с липсата на ток вече трети ден в десетки села в областта.

"Туристите напускат хотелите, заради липсата на условия, провалят се резарвации", съобщиха хотелиери от Чепеларе.

Според тях зимата тази година отново е изненадала властите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: село Мугла
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1. Ако някой е умрял на спирка, това не означава, че е чакал рейса. 2. Ако на една спирка отдавна не спират рейсове, това не значи, че човек не може да седне и да ги чака.
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
41, като видя някой да пише "съжЕлявам", почва да ми се гади, привижда ми се желе, гумени бонбони, пусенско варено и си представям как тегля един шут в Г3 на "писателя" и той се разтриса като ***...
47
1
 
6
 
! Отговори
до 30 преди 12 години
Най-точният коментар!!! В допълнение само ще добавя, че Мугла е на над 1500 м надморска височина, с което претендира за най-високо разположеното село в България, в което все още има хора, а пък вчера всички телевизии показваха как първият булдозер е стигнал до Мугла, при положение, че всички останали снегопочистващи машини са закъсали по пътя. Очакваше се днес да стигне до тях БРОНЕТРАНСПОРТЬОР, който да им донесе храна и вода. Какви автобуси ви гонят? Напил се е и е замръзнал най-вероятно
46
0
 
4
 
! Отговори
Цонка преди 12 години
До :(Моите адмирации!
45
0
 
20
 
! Отговори
:( преди 12 години
До 42: Разказа е автентичен с малки изкл. Не беше дядо, а баба.Не беше зима, а лято.Не беше спирка, а парк.Не съм писател, опитах се просто да напиша лична история.Ако съм накарал поне един емигрант да се обади днес на родителите си и да ги попита простичко - Как сте? ми е достатъчно.Ако съм накарал един родител тази вечер да погали дете си и да му кажи - обичам те, ще има смисъл.Дано никога не ни е студено, дано!
44
3
 
6
 
! Отговори
Роко преди 12 години
който е сложил минуси на N41 ,явно има тухла в гърдите си,а не сърце...
43
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В тоя студ и в тая тъмнина вървеше по улиците бедно, малко момиченце, гологлаво и босо. Единия чехъл то не можа да намери, а другият бе грабнат от едно улично момче, което избяга с него. И момиченцето отмина нататък съвсем босо, с посинели от студ крачка. В червената си престилчица то носеше кутии с кибрит, а една държеше в ръката си. През целия ден никой не купи кибрит, никой не даде нито пара. Треперещо от студ и глад, бедното дете вървеше бавно нататък. То запали още една клечка и тогава се намери под една великолепна новогодишна елха. Тя беше много по-голяма и по-хубава от оная, която момиченцето беше видяло през прозорците на един магазин. Хиляди свещи горяха по зелените й клончета и шарени картинки от ония, които красят прозорците на магазините гледаха момиченцето. То протегна ръчички към тях, но в тая минута клечката изгасна. Момиченцето драсна още една клечка; стана пак светло и старата му баба се изправи пред него светла и лъчезарна, кротка и любеща Бабо извика детето. Вземи ме със себе си! Аз зная, че ти ще си отидеш, когато клечката угасне; ти ще се изгубиш като топлата печка, като чудно опечената гъска, като хубавата голяма елха! И то бързо издраска цялата кутия клечки, защото искаше да задържи баба си за по-дълго време. И клечките светнаха толкова силно, че наоколо стана светло като ден. Никога баба му не е била толкова голяма и хубава! Тя улови момиченцето за ръце, прегърна го и изведнъж двете в блясък и радост се издигнаха високо над земята; и там, където те хвръкнаха, нямаше нито студ, нито глад, нито неволя. А в ъгъла, облегнато до стената, стоеше в студеното утро бедно момиченце с червени бузички и с усмихнати устица то беше замръзнало през последната вечер на старата година. Новогодишното слънце изгря над мъничкия труп. Вдървено седеше момиченцето с кибрита си, от който една кутия беше изгоряла. То е искало да се стопли! казваха хората. Но никой не знаеше колко хубави неща видя то и в какъв блясък се възнесе с баба си към радостите на Новата година.
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре бе, майка му стара, толкова ми е жал за възрастните ама...ся като видиш, че е *** студ, стой си вкъщи и се грей...като видиш, че не идва автобус, върни се обратно! нищо не е толкова спешно, ако трябва да си запазиш живота!!!
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Големи глупости пишете еййй, пътя Смолян - Мугла е непроходим от няколко дена. Какъв автобус е чакал човека.... Да не говорим, че автобуса е веднъж на ден.
40
1
 
16
 
! Отговори
bolka преди 12 години
до 41 - тъжно... ако това е разказ, той би могъл да бъде толкова реален и сходен със съдбата на много възрастни хора в България. След всичките преживени несгоди през годините накрая остава ... самотата и болката по близките.
39
7
 
66
 
! Отговори
:( преди 12 години
- Ах, колко сте красиви.Колко е годишна, чедо?- Почти на шест, дядо.Добре ли си?- Малко ми е студено.Ето вземи бонбон дете.Изучиха се мойте деца и добре се наредиха.Имам и двама внуци.Майкъл и Робърт.На нейната възраст - усмихва се бащински на детето - Как се казваш гълабче малко?- Румяна - замерва ни със снежна топка и с кикот се отдалечява на безопасно разтояние.Заканително и размахвам пръст, събира сняг за още.- При тях ли отиваш?- Не, отивам в града.Те са на гурбет в чужбина.Сина ми си беше тук преди 6год. за погребението на майка си.Лека и пръст, не доживя да види внуците.Аз поне снимки имам.И по телефона ги чувам- Съжелявам.Не ходиш ли на гости при тях, те не се ли прибират?- Къде, Канада е далеч.Дъщерята е в Лондон, покани ме един път, но мисля че се срамува пред колеги и британският си годеник, да не видят какъв беден и простоват човек е баща и.Дъщеря ми се радва на снега детски наивно и шумно примлявска бонбона.По суровото лице на стареца се търкули сълза.- Студено е - от неудобство казвам аз, побиват ме ледени тръпки - хайде тате да се порадваме още на снега до като имаме време - искам да съм далеч от тази спирка- Не плачи дядо, ще се стоплиш.Благодаря за бонбона - и му маха за сбогом детето.- Ще се стопля дете, ще се стопля.И да слушаш баща си - поседна и се облегна уморен на пейката
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Роднините си ли описваш? И не съм казала, че той е болният. Може бабата да е болната, а той е тръгнал за доктор защото телефоните пак не работят.
37
8
 
4
 
! Отговори
до 31 преди 12 години
Вероятно си на 13години?Прекрасно,да изкараш до 100г.Но още на 40 като станеш ще ти е ясно,че човекът,замръзнал на спирката в смолянско/много важна подобробност-там хората знаят какво е зима още от деца, НО САМО КОГАТО СА В ТРЕЗВО СЪСТОЯНИЕ/ нито е болен/болния не тръгва сам в снега към доктора ако е от село/,нито е местния ***, а е класиката-устремен към възможната алкохолна софра местен алкохолик,не изтрезнявал още от Коледа.
36
2
 
3
 
! Отговори
тервел преди 12 години
абе тези рубрики ПОСЛЕДНИ ОТ СТРАНАТА и ВОДЕЩИ ОТ СТРАНАТА за коя страна става въпрос и има ли все още такива страни .да не се водят военни действия на тази територия а народът да търси мамути и динозаври за вечеря или аз съм влязъл в грешен сайт...кво стаааа бре.айде че ше посрещам аспарух на дунава ..дано доведе по читави печенеги че тия тука не струват
35
1
 
15
 
! Отговори
Цонка преди 12 години
"Ко каза...ко?" Аз нищо не ти разбрах от калпавата статия, ама къде е ходил човека, ама що е чакал на спирката, ама къде е спирката, ама е*ах мааму и статия...!Не по-важно бе да чуем, че туристи нямало да идват, леле горките хотелиери, не ги знам как ще преживеят зимата само с по 2-3 хотела....
34
15
 
5
 
! Отговори
член на БСП преди 12 години
Другари,другарят Кутев току що спусна нови директиви! Дори и да излезе новина, че някой е умрял от старост или естествена смърт, ние трябва да пишем, че ГЕРБ и по-конкретно ББ са виновни.
33
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Покажете я тая спирка бе , бас държа , че спирката представлява една табела , жалко за човека.
32
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голямо *** на настана, червените администратори налазиха :)
31
9
 
4
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
кажи бе гномчето .гледам ви всичките колко сте грамотни и как хубаво сте подредили територийката ...мноооо сте грамотни ама само вие си го знаете ..а аз си обикалям ..та до всички безполезно грамотни ...ОГРАМОТЕТЕ СЕ НА НОВО...ТАКА НЕ СТАВАТЕ ..ЩОТО ЩЕ ВИ ЗАТРУПА НЯКОЙ 60СМ.СНЯГ И НЯМА ДА МОЖЕТЕ ДА ИЗЛЕЗЕТЕ ДО ВЕЛИКДЕН ОТ ПЕЩЕРИЧКИТЕ СИ ..ЖАЛКИ ***..
30
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Президент и премиер на хорото за Гинес09.01.2012 10:03Куп популярни звезди от спорта и шоубизнеса подкрепиха Елица Тодорова в начинанието й да постави рекорд с най-голямото българско хоро. Световната рекордьорка и шефка на БОК Стефка Костадинова, Ивет Лалова, Армен Назарян, Йордан Йовчев, Александра Жекова, Благой Георгиев, Нешка Робева, Георги Иванов - Гонзо, Илиана Раева, Цвети Пиронкова, Тити Папазов, както и естрадните легенди Лили Иванова, Васил Найденов са сред първите които поздравиха и покрепиха Елица за обединяващото родно хоро.Певицата успя да привлече за каузата и голяма част от държавниците, като в желаещите да се хванат са и първите мъже в страната президентът Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов.Хоро се вие, а вие с глупости ни занимавате!