Децата в Сливен мечтаят да са сводници и проститутки

Те ставали лесна плячка на трафиканти на хора
Обновена: 16 яну 2012 21:55 | 16 яну 2012 21:55,
260
Децата в Сливен мечтаят да са сводници и проститутки
Снимка: архив Булфото

Проституцията е един от най-големите проблеми в Сливен, алармират от Комисията за борба с трафика на хора и неправителствени организации.

Заради много слабо развитата икономика на района и малкото работни места голяма част от жителите на града се издържат от сводничество и проституция.

От Фондация “Център Надя“ и Комисията обясняват, че проблемът достига стряскащи нива. “Заради лошото образование и безперспективността още от тинейджърки младите момичета в града свикват с мисълта, че единственият начин да изплуват от мизерията е да продават телата си“, обясни секретарят на Комисията за борба с трафика на хора Антоанета Василева.

Тя допълни още, че при подрастващите се забелязва пълна подмяна на моралните ценности. Децата на възраст между 15-18 години се интересуват само от материалните придобивки и са изгубили усещането си за духовни ценности.

“Най-фрапантните ни случаи са на ученици от последните класове в гимназията, които разказват, че мечтите им са да станат сводници или проститутки. За тях да се занимават с продажба на жива плът е връх на социалната стълба. В Сливен да си проститутка или сводник е престиж!“, разказва още Антоанета Василева.

Заради лошото образование в региона и подменените морални ценности тези деца много трудно могат да променят живота си и стават лесна плячка на трафикантите на хора. Момичетата обикновено тръгват доброволно за Западна Европа и са наясно, че отиват да проституират.

Веднъж излезли от страната обаче, те се оказват в капан, от който не могат да се измъкнат. Сводниците им системно ги пребиват и ги държат заключени без никакъв досег с външния свят.

Често върху тези жени се оказва и силен психически тормоз – основно заплахи към семейството и децата. Много е трудно те да бъдат измъкнати от клопката, в която са попаднали, защото нямат образование, не говорят езика на страната, в която се намират и не знаят към кои институции да се обърнат.

От Комисията за борба с трафика на хора и “Център Надя“ призовават да започнат серия от кампании за превенция в Сливен, за да се спре порочната практика за изнасяне на бели робини от града.

“На тези деца трябва да им се покаже, че има и други начини да изкарват парите си, но за това е необходимо да се подобри образованието им и да започнат постепенно да се изграждат морални ценности на децата в региона“, обясняват от Комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами това е една чудесна новина! Тези процеси трябва да се стимулират сред ***. Колкото по-голям износ на *** толкова по-добре за региона. Да си пожелаем повече *** *** и сводници във всички големи западноевропейски градове - така де нека и западните толерасти се насладят на ромските културни особености.
156
1
 
19
 
! Отговори
хайдут Петко преди 12 години
За това ли се борихме,за това ли дадохме живота си?
155
1
 
22
 
! Отговори
Сливналия преди 12 години
Тъжната истина, дами и господа, е че моралните ценности са насаждани от родителите. Оставете ***, говоря за българските момичета, ако родителите наистина бъдат родители няма да е така. Алтернативата винаги я има и се нарича ОБРАЗОВАНИЕ, но поради липса на родителско тяло, което предпочита да гледа мач и да пие ракия а не възпитава детето си, изборът на детето е ясен... П.П. Искам да помислите колко от тези млади хора, които са прочели поне една книга в живота си са станали ***?
154
1
 
3
 
! Отговори
Kaloyan преди 12 години
Чешете си езиците само, нека господа Политиците си размърдат мозъците и да направа нещо за икономиката на града, че всичко това идва от глад не от друго. Ако има къде да работиш и да взимаш заплата, с която да поддържаш нормален живот, няма да проституираш или да искаш да станеш сводник и не говора за 350лв. в Миролио, че с тия пари не можеш само топлото да си платиш зимата! И нека Лечков пак ни стане кмет! Алелуя :Д
153
1
 
10
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Ако някой покаже поне едно от тези момичета които проституират на което да му предложат работа и то да се съгласи ще почерпя.20 години чалгата се вихри в държавата, политиците 20 години се наслаждават на това че народа се възхищава от чалгата и така не обръща внимание на кражбите на управляващите.Всички деца / защото те са под 20 годишни/ не се задоволяват с малко пари от заплата - те искат да живеят охолно с много джобни с различни парцалки всеки ден.Е домашното възпитание май им липсва повече
152
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много естествени мечти за деца, чийто родители избраха мутра за министър председател на България.
151
0
 
0
 
! Отговори
Gargamel преди 12 години
Егати!
150
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прави са децата. Искат да станат като премиера Боко тиквата.
149
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Заради лошото образование и безперспективността още от тинейджърки младите момичета в града свикват с мисълта, че единственият начин да изплуват от мизерията е да продават телата сиРеалността на развития капитализъм. Свиквайте.
148
2
 
6
 
! Отговори
Кондьо преди 12 години
Мамка му и живот,навремето бяхме шепа *** сводниците,а сега сумати *** връткат занаята.Живота стана сурав и курав.
147
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И Децата в София мечтаят да са сводници и *** под една или друга форма . Единствения верен показател , че България просперира е когато децата спрат да мечтаят за това., защото да се омъжиш за богат дятка си е пак проституция , защото ако не си човек на някой не можеш да си намериш работа , колкото и да си кадърен и т.н.За съжаление визирам българските деца
146
0
 
19
 
! Отговори
ся преди 12 години
Хич не ми е жал за тази ***. Те не само в чужбина незнаят езика, ами и тукашния български не го владеят. Е, онзи ден едни такива деца по Пиротска ми отвориха чантата и преди да успеят да си изберат нещо за празника на детето усетиха лакътя ми.
145
1
 
10
 
! Отговори
Дедо преди 12 години
И все пак е тъжно до къде докараха Града на войводите!
144
5
 
10
 
! Отговори
Дедо преди 12 години
Без коментар! Този виц го чух за първи път от сливналия:В Сливен има един българин и на него му викат бай Иван ***.
143
0
 
3
 
! Отговори
edi koi si преди 12 години
mnogo vi e "nova informaciqta" pove4eto momi4eta sami si izbirat prostityciqta kato na4in na jivot te si idvat i pak ytivat investirat v skapi koli kozmeti4ni stydia,friziorski saloni i t.nn takiva koito gi biqt sa 2-3 na 100,plus tova pove4eto ot taka nar4enite svodnici sa prosto priateli na momi4etata s prespektiva za ystroivane v bade6te
142
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сливен е един отвратителен град. Разкопан, мръсен, пълен с ***. Сутеньорите дерибействат, лихварите раздават "спестени" пари на висши магистрати, мутрите са си пак същите. Бившия шеф на полицията си вдигна къща на която оградата/само оградата!/ струва над 500 000 лв. Аз съм един от тези които без грам съжаление ще се изнесе в друг град, макар, че целият ми живот е минал тук:(
141
1
 
8
 
! Отговори
nqkoi преди 12 години
SLIVEN NE E TEZI SOPOLIVI *** NA SNIMKATA ;)
140
2
 
0
 
! Отговори
nqkoi преди 12 години
ami kak nqma kato vijdat 4e nqma dryga prespektiva,i 4e do tova ni dokaraha kemtove i yprava imam dosta poznati koito rabotqt po zanaqta i na vaprosa za6to mi otgovarqt za6toto nqma drygo kakvo na nikoi ne my se raboti ob6t rabotnik za 300 lv na mesec ili servitiorka za 350 lv,nqkoi ot momi4etata sa s vi6o ili poly vi6o,kazaha 4e godinite na y4enie sa bili nai gre6nata investiciq za6toto realno realizaciqta po specialnost q nqma ;)
139
4
 
8
 
! Отговори
ицо преди 12 години
Какви деца бе тва са някакви гнусни *** и ***,ходещи голи,мръсни и сополиви,готови да изядат комшиичето си......
138
6
 
31
 
! Отговори
аз преди 12 години
***, какво Сливен ви е влязъл в *** кратуни и мине се не мине - хайде една статия като горната ?! Във всичики градове на опропастената и деградиралата от "демокрацията" България е пълно с йосковци, мъндевци, куртевци и проституиращи момичета! Това е и част от планът Ран-Ът, който се преизпълняна с ударни темпове! Дано на всички, които ни докараха до този хал, да им бъде въздадено полагащото им се !