Децата в Сливен мечтаят да са сводници и проститутки

Те ставали лесна плячка на трафиканти на хора
Обновена: 16 яну 2012 21:55 | 16 яну 2012 21:55,
260
Децата в Сливен мечтаят да са сводници и проститутки
Снимка: архив Булфото

Проституцията е един от най-големите проблеми в Сливен, алармират от Комисията за борба с трафика на хора и неправителствени организации.

Заради много слабо развитата икономика на района и малкото работни места голяма част от жителите на града се издържат от сводничество и проституция.

От Фондация “Център Надя“ и Комисията обясняват, че проблемът достига стряскащи нива. “Заради лошото образование и безперспективността още от тинейджърки младите момичета в града свикват с мисълта, че единственият начин да изплуват от мизерията е да продават телата си“, обясни секретарят на Комисията за борба с трафика на хора Антоанета Василева.

Тя допълни още, че при подрастващите се забелязва пълна подмяна на моралните ценности. Децата на възраст между 15-18 години се интересуват само от материалните придобивки и са изгубили усещането си за духовни ценности.

“Най-фрапантните ни случаи са на ученици от последните класове в гимназията, които разказват, че мечтите им са да станат сводници или проститутки. За тях да се занимават с продажба на жива плът е връх на социалната стълба. В Сливен да си проститутка или сводник е престиж!“, разказва още Антоанета Василева.

Заради лошото образование в региона и подменените морални ценности тези деца много трудно могат да променят живота си и стават лесна плячка на трафикантите на хора. Момичетата обикновено тръгват доброволно за Западна Европа и са наясно, че отиват да проституират.

Веднъж излезли от страната обаче, те се оказват в капан, от който не могат да се измъкнат. Сводниците им системно ги пребиват и ги държат заключени без никакъв досег с външния свят.

Често върху тези жени се оказва и силен психически тормоз – основно заплахи към семейството и децата. Много е трудно те да бъдат измъкнати от клопката, в която са попаднали, защото нямат образование, не говорят езика на страната, в която се намират и не знаят към кои институции да се обърнат.

От Комисията за борба с трафика на хора и “Център Надя“ призовават да започнат серия от кампании за превенция в Сливен, за да се спре порочната практика за изнасяне на бели робини от града.

“На тези деца трябва да им се покаже, че има и други начини да изкарват парите си, но за това е необходимо да се подобри образованието им и да започнат постепенно да се изграждат морални ценности на децата в региона“, обясняват от Комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
2
 
35
 
! Отговори
BG преди 12 години
Пък ние си мислехме, че мечтаят да са професори и доценти!
136
1
 
24
 
! Отговори
blagoi преди 12 години
Le4kov e nai goliamata prostitutka v tozi grad.....
135
3
 
25
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 12 години
Децата в Сливен мечтаят да са сводници (мутри) и *** (политици).
134
2
 
17
 
! Отговори
do 163 преди 12 години
Има и момичета които отиват доброволно, разбира се. Но има и много пребивани и изпращани насила-обикновено от слаби семейства или без родители.
133
3
 
35
 
! Отговори
с преди 12 години
ограбиха бъдещето ни и сега се гаврят със родът ни като ни показват като ***
132
1
 
34
 
! Отговори
куриоз преди 12 години
Знаете ли,че някои холандци мислеха,че Сливен е столица на БГ и се чудеха защо 'главното летище' е толкова далеч от столицата... И нали се сещате колко много 'холандки' от Сливен има там за да се изгради това мнение...
131
1
 
26
 
! Отговори
Слави преди 12 години
За акво мечтае мечтае робът?За свобода ли? Не. Мечтае да има свои роби.Това е.Дотам му е мирогледа.
130
2
 
9
 
! Отговори
goikomiti4 преди 12 години
Съгласен съм със 156 и 161. Момичетата отиват доброволно по фенерите в Белгия, Германия и Холандия, като дори някои от тях са без сводници. Аз имах колежка в университета, която се оказа че преди това е правила някои неща за пари на джамовете.. А в статията пишат и глупости за пребиването. Повечето си живеят на семейни начала и при най-малкият проблем момичето получава пълна закрила от полицията (поне в Холандия е така).
129
5
 
32
 
! Отговори
SAUER преди 12 години
Аз пък мечтая *** от Сливен и не само от там да летят през комин и да си лягат в съпунерки.
128
1
 
31
 
! Отговори
сливналия преди 12 години
Съгласен съм "градския" /156/. Тези които пишат, че само *** стават *** изобщо не познават нещата. Йосковци, Мъндевци, Куртевци, Жълтари и цяла плеяда от сводническа *** са окупирали града. То и половината заведения са техни. Цакат си на ченгетата и хич не им пука.За съжаление.
127
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе къде е Лечков?
126
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А това, че децата мечтаят за Холандия е напълно вярно. Само, че не са от *** махала а от околните села, пък и от града. Дори в Холандия казват, че столицата на България е Сливен. Родители, пък замислете се да не би и вашето отроче не се е захванало с тоз занаят пък да ви лъже, че мие чинии в Германия.
125
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не децата в Сливен ами рОМИТЕ в Сливен!
124
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мечтите на нашите деца, вие нямате мозък да ги обхванете, дами и господа, "журналисти". Не им приписвайте своите или нечии чужди!!!
123
3
 
19
 
! Отговори
Kореняк Cливналия преди 12 години
Проститутките от Сливен са предимно от български произход. И не само това. Произлизат от добри семейства и говорят по няколко западни езика. Проституират в западна Европа - Холандия, Белгия и Германия. Сводниците също са българи. Нима забравихте за Йоско? Той е един от първите сводници, наравно с брат си Пламен. Напоследък и *** се светнаха, но те се броят на пръсти.
122
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tia *** na snimkata.........
121
0
 
21
 
! Отговори
Калина преди 12 години
".....изнасяне на бели робини от града..." Бели, бели, колко да са бели? ....
120
0
 
32
 
! Отговори
ей смешници! преди 12 години
Алоо, журналисти зачукани! ще ви стане ли нещо ако пишете нещата с истинските им имена!? като става въпрос за *** се пише ***! не искам да ме приравнявате с тая ***! или това ви е сведено "отгоре", да избягвате думата ***!? много сте прозрачни, нещастници! някой болен мозък явно е решил че така ще се реши *** проблем. да ама не това е начина. ако искате да решите проблема, направете така че те сами да се гордеят да кажат че са ***!!!
119
0
 
32
 
! Отговори
Сатанаил преди 12 години
Абе, дендрокиефали джурналя, защо заблуждавате с това заглавие и хулите българския народ, бе мамани сатанински!?! Пишете, че курвалъкът и пезевенлъкът е мечтата за *** на ***, а не за децата на хората т.е. на Българите, Турците, Арменците и другите човеци, живеещи по Българската земя!
118
0
 
34
 
! Отговори
Умерен преди 12 години
Виждате ли тая пасмина от ***? Ако Бате Бойко и компания не измислят закон, с който да ограничат *** раждаемост, след време ще лапаме Големия Бахур ви казвам. За съжаление всеки ден виждам в провинцията, как тая напаст става все повече и напъплят като ***. 95% от тях са ***. Има ли ни нас, ще ги има и тях. Ако ни няма ще отидат на друго място да смучат. Нищо не става от този вид бих казал ***.