203 снегорина рият София. Пръскат и смески

Катастрофа спря за часове движението по "Тракия" между Пловдив и Бургас
Обновена: 21 яну 2012 11:10 | 21 яну 2012 10:50,
158
203 снегорина рият София. Пръскат и смески
Снегопочистване в София. Снимка: Булфото

203 специализирани машини участват в почистването на улиците в София, заяви директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.

Почистването на уличната мрежа е започнало около 3.00 часа тази нощ непосредствено след началото на силния снеговалеж, посочи тя.

Няколкократно са обработени улиците на масовия градски транспорт, тези с обществена значимост в кварталите и стръмните участъци.

Първоначалната обработка е със смеси срещу заледяване, припомни Георгиева. След натрупването на по-голямо количество сняг е започнало избутването му от пътните платна.

Обработени двукратно със смеси срещу заледяване са и спирките на градския транспорт.

Още по темата

От инспектората призовават гражданите да започнат почистване на тротоарите при жилищата им. В следобедните часове ще започнат и проверки за изпълнението на това задължение.

Пътищата в природен парк "Витоша" се почистват.

Около 20 минути е имало затруднение в движението на трамваите по линии 20 и 22 заради аварирал вагон на трамвай на ул. "Екзарх Йосиф". Повреденият вагон вече е в депото за ремонт.

Затруднение в движението на трамваите е имало и при бул. "Христо Ботев" и бул. "Македония", но причината е отстранена.

За два часа спря и движението на автомагистрала “Тракия”, след като снегът и високата скорост, се оказа опасна комбинация за 44-годишен шофьор.

Мъжът от Съединение катастрофирал тежко с лекия си автомобил „Ауди А6” в 9,15 часа на магистралата.

На 125-километър в посока Бургас той се е блъснал в разделителната мантинела. Наложило се е екип на пожарната да реже ламарините на колата, за да го извади.

„Раненият е със счупена ръка и травма на главата”, съобщиха за Dnes.bg от Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив.

Според разследващите най-вероятната причина за катастрофата е движение с несъобразена с метеорологичните условия скорост.

Към 11 часа матистралата бе наново отворена. В района на Пловдив вали обилен сняг и духа силен вятър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
11
 
! Отговори
Цвети преди 12 години
Толко си е! Сутринта в 8 часа не беше изчистено по главните улици, по които минах... явно като за започнали в 3:00 и са решили да си починат до към 10 сутринта... Ако човек няма опит в карането на сняг го е закъсал жестоко....
25
0
 
23
 
! Отговори
baceto преди 12 години
Смески ядат пилетата и прасетата,смеси и разтвори се пръскат по улиците.
24
4
 
9
 
! Отговори
Хейтър преди 12 години
Само да кажа, че минах в 01:30 от Румънското посолство посока Кулата. Под Цариградско чакаха няколко снегорина. Зачудих се защо, тъй като времето беше относително меко и ясно.В 02:30 започна як сняг... Движението днес беше спокойно, така че лично аз не мога да се оплача, дори напротив.
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
27Първо няма данък смет, а има такса смет! Това идва обаче от необразоваността ти! Второ аз съм си ги платил и след като това е такса си искам услугата! Данъка драги е безвъзмездно палщане в полза на държавата, но таксата не е! Срещу таксата си искам услугата! Друго имаш ли да добавиш гербер!
22
2
 
13
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
В 8.00 тръгнах за работа, живея в Люлин никъде не беше чистено, по големите булеварди имаше яко натъпкан сняг. след кръстовището на Орион май беше хвърляна сол. Започнаха да лъжат и за добро утро и за лека нощ.
21
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 12 години
19, Ти ми счупи ***, брато !
20
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Към 8.30ч. се чистеше по основните артерии. Основните бяха що годе добре, е има какво да се желае още. А че изобщо не се чисти НЕ Е вярно. За 15м. видях две машини. За вътрешните , мисля че няма шанс и предишният сняк и сега са забравени.
19
1
 
15
 
! Отговори
ева преди 12 години
Навън е чудна зимна приказка. Порадвайте й се преди снегът да се превърне в гадна и лепкава киша. И мааалко по-ведро :)
18
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво ми дреме за селяците от София! Хайде да ги блъсне едно земетресение и тази *** да изчезне от лицето на земята, че да стане света по-добро място за живеене!!
17
0
 
7
 
! Отговори
тим преди 12 години
лошото е че всяка година се случват едни същи грешки и проблеми не се правят нещатат както трябва при всички правителства си водят техни фирми за да могат да се облагодеталстват за жалост проблемите не се решават а се задълбочават всяка година все повече и сега това правителство има свои фирми за почистване и пак проблемите са същите както и при комунистите и сдс и всичи през 20 те години преход
16
0
 
5
 
! Отговори
Немеца преди 12 години
До 19Да не си пуснал камера от Германия? Пък и ние които сме си в София нека да знаем по добре от теб с едната ти ВЕБ камера.
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахахахаха! Снежинките още не са паднали, а вече задръствания и катастрофи от добро почистване:))))) Министър Лили май не е много пъргава да лови снежинките:))
14
0
 
10
 
! Отговори
:) преди 12 години
Бе кви снегорини тука са спрели на платното за движение от лявата му страна и така освен със шейна с друго едва ли ще може да се мине !!! Става въпрос за ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ!!!НА МЕТРИ ОТ МВР
13
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Потърсих в нет-а уеб камери в София и ... о'чудо ! Няма нищо общо със комуноидните изпращявания. Чисти пътища и тротоари!
12
6
 
12
 
! Отговори
Хм преди 12 години
Е как не ги е СРАМ да лъжат бе?!?!? На *** или на луди ни правят?!?!В 7:30 сутринта нито по Малинов в Младост, нито по Ботевградско, нито по Владимир Вазов беше минал един-единствен камион!!!***!!!
11
3
 
8
 
! Отговори
tim преди 12 години
падна поредния сняг и затворихме магистралите за тирове защото неможеме да се справиме с почистването на пътищата жалко е че и 1 см сняг да падне и се блокирва цялата страна за спиране на тироветет защото те са виновни за неспокосаната реакция на държавата да си подържа републикансатат мрежа в добро състояние за общинските пътища са добре но държавните са зле да не забравяме само защо са винетките които за тировете са наи скъпи а не могата да се движат по пътищата
10
3
 
10
 
! Отговори
до Софиянец преди 12 години
Защо въобще си правиш труда да коментираш?!?! В този форум освен хейтъри и селяни, други не пишат. Така, че едва ли някой ще те разбере. И да, няма какво да се оплачем, защото си беше съвсем нормално движението, предвид зимната обстановка :)
9
4
 
10
 
! Отговори
Nemeca преди 12 години
Защо лъжете хората? Били почнали да чистят от 3 часа. Нали ако са чистели, щеше да има най малкото купчини сняг отстрани на пътя. А то беше равно - колко сняг има на платното толкова и до него. Смешници... Добре, че има още българи, които вярват на подобни ***.
8
2
 
8
 
! Отговори
беден студент преди 12 години
Дано тоя път минат и през Студенски. И ние сме хора..
7
3
 
4
 
! Отговори
до N 6 преди 12 години
Да бе важното е ламарините на колата да са ОК, пък дали ще може да се кара, какво значение има...хахаха