Спешно изпускат язовир "Елена"

Трайчо Трайков: Няма опасност от нова вълна като тази в Бисер
13 фев 2012 12:00,
32
Спешно изпускат язовир "Елена"
Снимка: Impact Press Grouр

2000 литра в секунда се изпускат от язовир "Елена", който се намира в едноименното хасковско село.

От рано тази сутрин на мястото тежка техника отваря нов преливник, през който водата да изтича по-бързо.

Целта е предотвратяване и на най-малката възможност от скъсване на стената при предстоящото снеготопене.

Очаква се с отварянето на новия отвор да се покачи водата в река Бисерска, която преди седмица потопи село Бисер и отне живота на 6 души, други четирима души също загинаха от придошлата вода в харманлийски села.

Още по темата

От Кризисния щаб молят местното население да бъде мобилизирано, да не се движи по поречието на река Бисерска и да не пускат животни в районите в близост до коритото на реката. Изрично подчертават обаче, че мерките се предприемат с цел превенция.

"Засега няма опасност от нова вълна като тази в харманлийското Бисер, както и от наводнение на други села в района", твърди министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков, който на място следи дейностите по отварянето на новия преливник.

Според жителите на село Елена основният изпускателен кран на язовира е бил бетониран в началото на 90-те години.

Оттогава единственият вариант за контролиране на количествата вода, изпускани от язовира, е било изпомпването с маркучи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
инженер преди 12 години
Тия *** начело с Трайчо защо не разбиха бетона дето е затапил аварийния отводнителен вентил, а по най-ненормалния и просташки начин разрушиха стената?Дано там да не се засили водата от топенето на снега или от проливни дъждове!Бог да ги пази хорицата там!
25
0
 
4
 
! Отговори
pege преди 12 години
Нали нямаше опасност и всичко било под контрол. Изведнъж само за седмица и изведнъж дайте да го точим. Некадърството за енти път се показва, ама страх лозе пази.
24
0
 
2
 
! Отговори
George преди 12 години
За тези,които се интересуват - резултатите от едно "изпускане" на управляващите в Харманли - публикувани в сайта на Дневник - "От блоговете: Държава на показ или наръчник за потопяване на сушата"
23
4
 
1
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
Значи простия народ докара ГЕРБ а умния търпя тройната коалиция.Едните ще оставят след тях готови магистрали,стабилни финанси и възстановени плащания от Еврофондовете а другите вече видяхме какво не направиха и какво оставиха.Да ти кажа смятам пак да гласувам за ГЕРБ пък нищо,че според теб ще бъда ***.
22
13
 
3
 
! Отговори
ДО 23 преди 12 години
Защо ли,..простият народ в Бг отсвири 3-ната коалиция ,.....А?
21
0
 
4
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
Защото чакахме "ДРУГИТЕ'' преди тях ,да си вдигнат стандарта ----20г.,чрез ----ДАЛАВЕРИ И ТЪРГАШ---,....ЗАТОВА !
20
0
 
4
 
! Отговори
да де преди 12 години
.....след като и Тр.Трайков ,се ----изпусна !
19
0
 
7
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
абе отче, като герб са грешни, защо наказва простия народ, а не тях?
18
7
 
1
 
! Отговори
отец йоан преди 12 години
чеда божи ние плащтаме греховете на правителството на герб и на борисов.тази зима щте се помни като бойковата зима.вихрушката от герб е корумпирана,мафиотска,милиардерска и пълна с агенти на държавна сигурност.божият гняв и наказание потопи село бисер а черно море потопи варна и бургас.сега бог щте потопи с дунав и щте накаже кабинета борисов.няма такава природна стихия само господ може да ни потопи така.изглежда политиците ни са много грешни та бог ги наказва така.а до края на април какво ни ча
17
0
 
4
 
! Отговори
от 17 до 19 преди 12 години
прав си фесчо, ще бутна още някоя и друга кола, но само ако я кара хубава жена. ха-ха-ха.
16
0
 
4
 
! Отговори
до 17 от фес преди 12 години
Ти пък сега,хайде поне до март да изкараш.Другата зима обещаваме,че ще имаме зимно оборудване.Знаеш как е,криза е.Малко бъди състрадателен,едното човечност е останало в тебе и него искаш да закопаеш.
15
3
 
7
 
! Отговори
язе преди 12 години
Хора, писна ми да бутам разни коли, излезли без вериги, без лопаака и с изтъркан и гуми. Снега не е паднал от вчера, така, че отсега нанатък на човек без пълно зимно оборудване в колата, аз не помагам
14
2
 
3
 
! Отговори
do 14 преди 12 години
Кунева като е високо образована все едно е направила нещо в полза на България. Кристалина Георгиева и тя. Слушкат и изпълняват каквото им се нареди отвън. В това отношение не се отличават с нищо от ББ. Дори ББ е по-добрият вариант защото му пука за рейтинга. А на високообразованите им пука най-вече за парите.
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко Борисов да се заеме да изпуска язовирите сам след като премахна цялото министерство на бедствията и назначи Кристалина Георгиева в Брюксел. Когато човек няма акъл, има мускули.
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Банкянския ***&ал пак се е скрил в миша дупка, още му държат влага протестите от събота. Докога необразовани, нискоинтелигентни хора като тиквата ще решават съдбата на България?!
11
0
 
8
 
! Отговори
милена 82 преди 12 години
бездушие и безотговорност доведоха до тази трагедия
10
0
 
9
 
! Отговори
нели преди 12 години
въпреки,че отричаха,в крайна сметка се оказва опасен язовира
9
1
 
18
 
! Отговори
до Прасчо преди 12 години
закъснял си с питането . Безхаберието и далаверите на предишните управлявали не оправдава продължаващото безхаберие инекадърността на сегашните управляващи
8
0
 
21
 
! Отговори
до Калин преди 12 години
Не може да няма документ с който язовира да е даден под аренда. Там трябва подробно да е описано състоянието на язовира. Трябва да има предавателен протокол и е лесно да се разбере кога е бетониран преливника. Стига само някой да си мръдне пръста.
7
8
 
25
 
! Отговори
Водопроводчик преди 12 години
Браво на Трайчо и наместника му.Вижте как смело контролират изпускането.Изпусни язовир-стани известен, вдигни си рейтинга.Трайчо,трайчо това работа на министъра ли е? За какъв *** са десетките национални агенции за води, язовири, хидромелиорации и т.н?