Ветеринари спасиха живота на малко катериче

Бимбо е със счупена лапичка, след като е бил нападнат от хищник
19 мар 2012 15:30, Красимир Ангелов
45
Ветеринари спасиха живота на малко катериче
Спасеният Бимбо. Снимка: greenbalkans.org

Ветеринари от Спасителния център за диви животни в Стара Загора  се грижат за живота
на новородено катериче, съобщават от екоорганизацията "Зелени Балкани".

Малкият гризач е първото бебе, постъпило в центъра през този сезон. Малкото катериче е кръстено Бимбо и е прието в центъра след нападение от хищник.

Животинчето е със счупена лапичка, следи от зъби по цялото тяло и ниска телесна температура. Катеричето тежи 50 грама и още не е прогледнало.

Специалистите са стоплили бебето с електрическа възглавница и са го захранили с топло мляко. Ранената лапичка пък е обездвижена с шина, тъй като катеричето не би издържало операция.

Ветеринари спасиха живота на малко катериче
Бимбо в новата си хралупка. Снимка: greenbalkans.org


Малкият бозайник е настанен в специална мека "хралупка".

Грижите за него са денонощни, с тях са се заели студенти по ветеринарна медицина, които носят катеричето навсякъде със себе си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Спиридон преди 12 години
Евала! След като ни пият кръвчицата разни политически ку*ви поне да не се ядем един друг и да проявим малко милосърдие
37
0
 
9
 
! Отговори
Мими преди 12 години
Браво на хората от Стара Загора! Заслужават поздравления! Наскоро бяхте писали и, че там са спасили розов пеликан! ЕВАЛА ИМ! Нека има повече такива българи.. Дано се оправи животинчето благодарение и на милите хора, грижещи се за него!
36
0
 
11
 
! Отговори
Месия преди 12 години
Благодаря за грижите! Дано да оцелее!
35
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам да осиновя Бимбо !!! мишленце :)))))Дано повече животинки да имат такъв късмет! Поздравление за студентите и ветеринарите и хората , които са открили Бимбо и са се погрижили за него !!!
34
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
милото, нахапано е от гадните *** по улиците
33
1
 
25
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
Пръдливо джудже, знаеш ли защо се радвам за катеричето? Защото то е част от най-великото и прекрасно нещо, наречено МАЙКА ПРИРОДА. Там нито едно живо същество не прави аборти,за разлика от най-големия *** на земята-човека. Той упражнява правото си на свободна воля, като върши всякакви безобразия срещу себеподобните,себе си и планетата. Тогава да върви по дяволите!!! Не заслужава моите чувства и защита.
32
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-после една вдъхновяваща новина!!!! Хуманното отношение към животните е мерило за човечност и емоционална интелигентност, също както и отношението към хората в беда.
31
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хубава новина, позитивна, красива! Трябва да има и такива материали! Хейтърите нека си джавкат, тяхното си е диагноза! Няма спор, че гладните пенсионери, мизерията, другите проблеми... са важни, но тях никой не ги е забравил, пък и от толкоз писане за тях, какво се е променило? Трябва да има и такива материали!
30
1
 
17
 
! Отговори
До 35 преди 12 години
Грижите и средствата за спасяването на едно катериче според теб са съпоставими с тези за отглеждане на едно дете ли? Това животинче ще го погледат известно време, месец,няколко месеца и след това ще го пуснат в гората. А как предлагаш да се борим срещу абортите - да агитираме жените да не правят аборт, като им обещаем, че след като родят ще поемем грижата за детето им ? Абортът,определено, не е нещо добро, но всяка жена индивидуално си взема решението.Щом по някаква причина не желае детето или няма възможност да го гледа, по-добре ли е да го роди и да го остави в социален дом. Не е *** отговорът и няма лесно решение този въпрос, така че не го намесвай тук, където съвсем не му е мястото.
29
2
 
12
 
! Отговори
до 35 преди 12 години
Темата е обширна, а ти очевидно нямаш достатъчно потенциал, за да разбереш разликите между различните ситуации. Пръцкай там на воля и не се опивай да мислиш.
28
33
 
6
 
! Отговори
пръдливо джудже преди 12 години
до всички вас които се пишете големи любители на животните-нищо не пиша против катерицата,а за абортите ,които са по желание ,не спонтанните, тези аборти са убийство на човешки същества,защо не скачате против тях, ами седнали да ми се умиляват от една смрадлива ***! и това е истина ,ако ще и сто минуса да ми напляскате!
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е пуъшуе бе! И мене много ми е жал за тех! И едно да спасим за него се има значение.
26
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...хората сме станали много лоши, не само че не сме готови да помогнем, но и когато друг го прави пак недоволстваме...
25
0
 
22
 
! Отговори
до 30 преди 12 години
Страхотно е това, което си написал, браво! :-) много мило ми стана.
24
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Момиче тичаше по плажа и връщаше в морето някои от хилядите изхвърлени морски звезди на брега.."Защо го правиш, те са толкова много" - попитах аз.."За тази, която спасиш, има значение" - ми отговори то..
23
1
 
33
 
! Отговори
Хан Крум преди 12 години
Дано има шанс да оцелее и да порасне мъничето.
22
1
 
44
 
! Отговори
една катерица преди 12 години
И все ще се намери някой, който да се изходи и на статия като тази. Защо да не спасят катеричето бе? Пречат ли ви с нещо? Пари ли ви искат? Това, че умират хора и се хвърлят бебета е човешка грешка, защото хората сме ***. Катериците и другите животни нямат вина за това!
21
0
 
32
 
! Отговори
Фалшиви Инициали преди 12 години
Мило, сладко бебешоче! Дано се оправи :)
20
1
 
15
 
! Отговори
ей смръдливо джудже преди 12 години
Пиши по темата, смрад, гад малка.
19
0
 
17
 
! Отговори
Браво преди 12 години
Браво!!!