"Жълт код" заради ниски сутрешни температури в 8 области

Градусите сутринта ще са около нулата, следобед до 16°
10 апр 2012 07:21,
11
"Жълт код" заради ниски сутрешни температури в 8 области
Снимка: архив Булфото

Синоптиците от БАН обявиха за днес „жълт код“ за 8 области в Западна България.

Очакват се ниски сутрешни температури в областите: Видинска, Монтанска, Врачанска, София област, София град, Пернишка, Кюстендилска и Благоевградска.

Времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но от НИМХ съветват гражданите да бъдат внимателни.

Над останалата част от страната кодът е зелен.

Прогнозата през деня е за време с разкъсана облачност, но без валежи.

Минималните температури ще са между 0° и 5° и на отделни места по високите полета на Западна България и северозападните райони от страната сутринта ще има слани.

Максималните температури ще са между 11 и 16°, в София около 12°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
който и да е преди 12 години
Абе, тези кодове под път и над път взеха да ги раздават! За вятър- код, за мааалко по- ниски температури- код, за слънце- код, за дъжд- код... Затова предлагам жълтото да стане официален цвят на синоптици, метеоролози и водещите Прогнозата за времето.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Навремето не обявяваха кодове и имахме в пъти повече селскостопанска продукция. Цените така или иначе ще са високи,заради алчните прекупвачи. Май ти се опитваш "чрез задимяване или изкуствена мъгла" да се правиш на интересен пред "неуките"...
7
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чета ви коментарите и си мисля колко сте ограничени. Жълтият код е за опасност от измръзване на селскостопанските култури и е за стопаните, за да вземат мерки чрез задимяване или изкуствена мъгла. Като сте неуки не пишете глупости. После ще мрънкате за цена на черешите и кайсиите 10лв/кг.
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всички добре знаят, че 0 - 5 са смъртоносни, един приятел излезе навън при температура от 3 ... и си умря човека, умря си ... ако знеше, че кода е жълт щеше сега да е жив ....
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нарочно се отклонява вниманието на хората от значимо важни неща, като периодично ги психира с разни кодове. "Минималните температури ще са между 0 и 5" - ****и ще има напълно нормални пролетни температури. Това го знае всяко хлапе!
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами нали всичко копираме от САЩ. Най-напред боядисахме всички таксита жълти,щото при тях е така. После жълт код,следва жълта книжка...
3
1
 
29
 
! Отговори
Серенгети преди 12 години
Има опасност народът да се *** от страх от предстоящите 5 градуса и да тогава бъде обявен код Кафяво.
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но от НИМХ съветват гражданите да бъдат внимателни.-------------------Внимателни към какво ?! Нов ледников период в началото на Април !?
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе п*тки изкукуригали в БАН. ПОТЕНЦИАЛНО ОПАСНО 0-5 ГРАДУСА ?!!?!?!Некролога ви се е подал от джоба и на 20 градуса пак ще умирате от студ и ще е потенциално опасно за вас.Нормално пролетно време се нарича това. Като се вземе в предвид дългата и студена зима, която имахме е нормално Април месец сутрин да е по-студено.Кодове обявяват... Имате норма колко кода да обявите за месеца ли ?!