Павлова видя вълни по магистрала "Тракия"

Нередностите ще бъдат отстранени за сметка на изпълнителя
Обновена: 11 апр 2012 21:48 | 11 апр 2012 21:30,
191
Павлова видя вълни по магистрала "Тракия"
Лиляна Павлова инспектира строежа. Снимка: БТА

Нарушения при строителството на автомагистрала "Тракия" откри внезапната проверка днес на министър Лиляна Павлова, която дойде на инспекцията с подвижна лаборатория.

Някои от пробите показват промени в стандартите и те трябва да бъдат коригирани за сметка на изпълнителя.

Циментова стабилизация от близо километър на пътя ще бъде премахната и положена отново заради некачествено изпълнение.

Павлова не прие и изпълнението на бордюрите, те също ще трябва да бъдат направени наново.

Инспекцията й откри и вълнообразни участъци по магистралата. Пътният възел на Нова Загора е слегнал и ще трябва да бъде преработен и възстановен.

Подходите към надлеза над автомагистрала "Тракия" при Нова Загора са били пропаднали, защото насипът не е бил уплътнен, и отново ще трябва да бъде преправен.

Министър Павлова заяви, че предпочита да направи компромис с времето за изпълнение, но не и с качеството. Тя уточни, че е по-добре забележките да бъдат направени сега, по време на проверките и строителството, вместо като се приеме обекта.

По време на проверката тя показа и мостри на мрежите за птици, които ще се монтират. По думите й мрежата е без аналог в световната практика.

Те са със специални цветове, за да отблъскват птиците, а и за да се предотврати преминаването им през трасето на магистралата.

Притесненията на Павлова идвали от това дали въпросните мрежи няма да пречат на снегопочистването. По нейни думи те са ситни и ще се запълнят със сняг през зимата.

"Ние сме изключително притеснени какво ще се случи като замръзне, като тръгне да пада, ако натежи", обясни министърът.

След пускането на "Тракия" пътят от Стара Загора до Бургас ще бъде скъсен с 40 км, а времето за пътуване при спазване на разрешената скорост ще бъде намалено с повече от един час, заяви председателят на УС на агенцията "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
2
 
! Отговори
ivza преди 12 години
Ами кажете имената на фирмите изпълнили толкова "качественно" строителството.Коментарии много могат да се правят, ама тези фирми сигурно са само за строителство на черни пътища.Не харесвам министъра, но й свалям шапка за тази проверка, дано наистина е изненадваща.Ако съм на нея след няколко дни ще направя нова,а превантивно ще изпратя скрити наблюдатели които да видят как се изпълняват предписанията, да не би и след ремонтити да трябват нови ремонти.А че те ще са за сметка изпълнителя-да,ама не.
132
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много червенички много нещо. Споменах ли че ще гласувам за ГЕРБ? :)
131
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А като им мине мандата де ще го търсим ББ да плаща за зулумите.Май наистина строят с пепел и без дренажи.Щом сега се нагъва и пропада след година като тръгнат тировете какво ли ще стане.
130
3
 
19
 
! Отговори
Професора преди 12 години
Герб строят с нашите пари некачествено и ние,а не фирмите ще платят ремонтите.Спомнете си как Бойко се ежеше,че няма да плати за Цариградско шосе в София,а накрая всичко им плати,а шосето е цялото на вълни!И отново питам защо днес.бг мълчите,заедно с всички останали медии,за вчерашният масов побой извършен от *** и несебърски мутри над студентите от НСА и БСУ ????????Позор няма свободно слово,няма прозрачно управление.Бойко Борисов е мутра,а управлението в диктатура.Бойко при Кадафи!!!!
129
0
 
0
 
! Отговори
nqkoi преди 12 години
до 179 кое от "те трябва да бъдат коригирани за сметка на изпълнителя" не разбра?
128
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колкото и да плюят червените драскачи, аз ще си гласувам за втори мандат на ГЕРБ. Чао.
127
1
 
2
 
! Отговори
поп капитан преди 12 години
Колко бала е вълнението и предвиден ли е вълнолом ако извие буря? Майтап бе Уили,а иначе браво,така трябва,когато нещо не е свършено,както се полага!!! Но гонете до край,нека се научат как се строи и ако не могат,да се наемат доказани чужди фирми,дори да е малко по-скъпо
126
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми това си е традиция за Бойко!Ей, Цариградско море още си е с вълнички...
125
2
 
9
 
! Отговори
Д-ра преди 12 години
Сефте Маро. Аз виждам предсрочно прекратен мандат на ГЕРБ!
124
0
 
14
 
! Отговори
mitaka преди 12 години
Докато киртерий за избор на изпълнител е "най-ниска предложена цена" винаги ще става така. Я вижте какво се случва по "Ломско шосе" в София ? Бордюрите се люпят като печени чушки и ги подменят /естествено за сметка на фирмите изпълнителки/. И защо ? Защото всеки гледа по евтино ! Ама то май излиза по-съкпо ...! Друг въпрос - защо държавата и на-големият длъжник на фирмите ?
123
0
 
14
 
! Отговори
Ломско шосе N:2 преди 12 години
Ела да видиш вълните по Ломско шосе над линията на метрото . Мисля че докато тръгне метрото колите ще пропаднат и ще се движат по неговата линия под земята.
122
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лиле, а вълните по Цариградско?? Или с тях свикнахме? Много ми интересно плати ли тиквата тоя ремонт, защото каза че докато не го оправят няма да плати! Не е оправено, а дали е платено?!?!??! Цалото ви управление е на вълни....
121
3
 
18
 
! Отговори
Тукарев преди 12 години
Тая крава ,акъл дава,умно гледа , но не вдява.Боко слушапътя гледаправи гушаспи народа!
120
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Между Нова Загора и Карнобат магистралата е пълна трагедия,особенно участъка около Кермен,Скобелево,Бозаджии там е просто мъка,мъка.Пести се от всичко и се изпълнява през пръсти от пълни некадърници.Но никой нищо не прави защото,като дойде оня големия и напомня само сроковете,а ако те се спазят ще имаме много скъпо асфалтиран герен,а не магистрала.
119
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изглежда се опитват да направят добра магистрала,но ще се получи,както обикновено.С този материял толкоз.
118
3
 
19
 
! Отговори
Социалист преди 12 години
Гънките по магистралата съответстват на целулита по тялото на дебелата министърка.
117
1
 
15
 
! Отговори
уййй преди 12 години
то е ясно - СТАНИШЕВ Е ВИНОВЕН
116
2
 
16
 
! Отговори
тцЪ преди 12 години
Нормално. В района строителните почви са особени - набъбващи глини. При некачествено изпълнение не вълни, ами планини ще се вдигнат по магистралата. Строителството в такъв вид почви не е най-лесната работа и много трудно може да се пусне навреме, за да може да се пререже лентичката от нашия специалист по всичко - Боко. Но за тая работа си има и външен контрол, който ДНСК не упражнява, ако се внесе малка сумичка за замазване на положението.
115
1
 
8
 
! Отговори
ЕХ , ТИЯ ВЪЛНИ преди 12 години
ПОМНИТЕ ЛИ ВЪЛНИТЕ НА ЦАРИГРАДСКО, КОИТО БОКО-МУТРАТА ОБЕЩА ДА СЕ ОПРАВЯТ ЗА СМЕТКА НА ИЗПЪЛНИТЕЛЯ. РЕЗУЛТАТ-НИКАКЪВ. КОЛКО КАЧЕСТВЕНА БЕ МАГИСТРАЛА ЛЮЛИН И ОКОЛОВРЪСТНИЯ ПЪТ ПОКРАЙ СИМЕОНОВО-ГОРДОСТА НА ГРОБАРИТЕ. ТИЯ ДВА ОБЕКТА СА ПЪЛНИ С ДЕФЕКТИ И СЕ НАВОДНИХА, НА МЕСТА АСФАЛТА СЕ НАПУКА. ЗА КАКВО КАЧЕСТВО ГОВОРИ ТАЯ ДЕБЕЛАНА-ЛИЛЯНА. ЯСНО Е ЧЕ СРОКА ЩЕ Е ПРОВАЛЕН И ТОВА Е ПРЕЗАСТРАХОВАНЕ , ЧЕ ИНАЧЕ ТИКВАТА ИДАВ С НОЖИЦАТА И ВМЕСТО ЛЕНТАТА ЩЕ ЦЕПНЕ ДЕБЕЛОТО ДУПЕ НА ЛИЛЯНА.
114
3
 
15
 
! Отговори
Razbira4 преди 12 години
Магистрала Люлин я пуснаха миналата година и вече преасфалтират мостовете при Перник. Тези 19 км излезнаха златни, не ми се мисли колко ще излезе магистралата до морето. В държавата няма толкова пари.