Точили гориво на поразия от училища в Пловдивско

Заради злоупотребите община Родопи дължи 1 млн. за отопление
25 апр 2012 20:10,
23
Точили гориво на поразия от училища в Пловдивско
Снимка: архив, Булфото

Схема за източване на гориво от детски градини, училища и кметства, разкриха в община Родопи, под чиято шапка са 18 пловдивски села. Едни от най-фрапиращите злоупотреби са ставали в Ягодово. Справка показа, че на ден от местната детска градина са източвани по половин тон гориво.

„За една триетажна сграда са необходими 48 литра гориво на ден, а за една едноетажна детска градина са харчени по 60 литра на час. И Кувейт да бяхме, щяхме да фалираме”, коментира пред Dnes.bg кметът на община Родопи Пламен Спасов.

Гориво е крадено от училищата и кметствата по селата.  „Купувахме евтина нафта, продаваше се в края на селото и обясняваха, че е от детската градина”, разкри един от жителите на Ягодово.

„Не знам да е източвано гориво, децата бяха на топло”, каза зам.-директорът на ЦДГ „Пролет” Васа Филипова.
Домакинът на детското заведение разкри, че външна фирма, свързана със старото ръководство на общината, е изписвала горивото за отопление на децата.

Заради злоупотребите в момента община Родопи дължи близо 1 милион лева за отопление на общинските сгради. Парите за ремонт недостигат.

Кметът Пламен Спасов разкри, че ще прекрати и неизгодните договори за общината. Според един от тях апетитен терен от 300 декара в село Крумово е даден преди 8 години безвъзмездно с ангажимента за инвестиция от 38 милиона евро и разкриването на 200 работни места.

„До момента е направена една голяма нула там”, обясни кметът. Община Родопи има задължения от 14 милиона лева. Въпреки това Пламен Спасов е поел ангажимент пред финансовия министър Симеон Дянков до 2 години общината да бъде стабилизирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички плюем и критикуваме под такива новини и пак се почва - цвъко, боко, серго, турчина, костов всички са корумпирани и вземат пари. На по чашка, как ги храним... Утрешния ден като ни спрат за превишена скорост обаче бутаме двайсетолевки, синчето да влезе някъде - под масата пари, буклука и фасовете - през терасата... Българина иска да забогатее за 24 часа без да работи, разликата е в мащабите. Докато не почнем всички заедно от единия край да дърпаме въжето, ще си мизерстваме като цяло!
16
2
 
1
 
! Отговори
Манго Цигански преди 12 години
Аааааа ний ни крадем! Туй не е кражбъ, ний си вземами!
15
0
 
4
 
! Отговори
секретарицата преди 12 години
Писна ми вече от тези кражби на горива, на желязо, на дърва и пр. Спрете да крадете за да се стабилизира държавата. Не мога да понасям телефонните измамници, подлеците, крадците и наркотрафикантите. Не понасям и хората, които търгуват с жива плът, дори продават и бебета извън България. Спрете се хора, престанете да вършите измами с имоти, с наркотици и други работи.
14
3
 
2
 
! Отговори
емигрант преди 12 години
Ами с една учителска заплата не може да се живее останалото е схема.ГЕРБ замразиха доходите и вдигнаха цените и цъфнахме и вързахме.
13
2
 
4
 
! Отговори
Педро Де Ла Росса преди 12 години
детската градина се отоплява 12 часа максимум,докато се стопли водата трйабва доста нафта,но след това само се поддържа температората и помпата върти водата,като се спре горелката има поне о6те един час,докато изстине сградата.Къда са били кмет,об6тински съвет,контролни органи
12
6
 
6
 
! Отговори
Българин преди 12 години
ОФ като почнете,,, само тука се краде, само тука политиката ни на никъде, само тук еди си кво?!?! А вие какво правите за да го промените? замислялисте се?
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В община "Родопи" досега всичко се разграбваше. Добре че се смени кмета, че не ги виждах....
10
1
 
10
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
жал ми е за теб и всички, които реват, че искат повече пари, по-възможност в комбинация с по-малко работа - ей заради това мислене и дребните ви кражбички и други *** тарикатлъци сме в това положение! да умирам от глад, не мога да открадна, а е имало моменти, в които наистина не сме имали никакви пари...
9
9
 
8
 
! Отговори
Българче преди 12 години
Когато една заплата не е в състояние да осигурява нормален житейски стандарт всички се принуждаваме да крадем за да оцелеем физически-и ако някой оспорва тази констатация значи не живее в България!
8
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мръсно и крадливо българско племе, винаги ще бъдем утайката на света с този нулев морал
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Циганизиран народ майката си трака ...
6
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 12 години
Как изчислиха , че цял ден ще отопляват триетажна сграда с 48 л. гориво /една обикновена нафтова печка , за 1-2 стаи гори около 10 л./ . Наистина 60 л./ч. са много , но за да се топли сградата , горелката ще изгаря не по- малко от 22-23 л. на работен час.
5
2
 
16
 
! Отговори
Чиновник преди 12 години
Абе вие така и не разбрахте, че никога няма да се оправим, ако всички крадат.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Все още нямам не мога да разбера какво им е мисленето на такива хора? Възможно ли е да правиш нещо подобно и да си мислиш, че то ще е вечно, безкрайно и никой никога няма да разбере? Трябва да си прекалено неадекватен, за да си мислиш, че това няма да има край. Да откраднеш веднъж, е по-логично, но да го правиш системно...?
3
5
 
8
 
! Отговори
Огняр преди 12 години
И все пак това е нищо. Най-големия точилар е държавата която прибира ей така 60% от крайната цена на всеки литър гориво. Т.е при 60л на час 36 литра прибира държавата а 24 за отопление на децата.
2
3
 
17
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 12 години
Някой хитрец пак е задействал ганьовските си схеми. Келепира се търси дори и в заведенията с деца- училища и най- пресния случай- дома за сираци в Плевен. Това не са българи за мен, дори и хора не са, а по- скоро безгръбначни и мекотели.
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво, намери се един кмет да спре тези безобразия. Бившият кмет на тази община Йордан Шишков беше голям мошеник. Обществена тайна е за далаверите, които въртеше и за това, че караше общината към фалит.