Екип на ВМА оперира бременната Станислава, получила 2 инсулта

Следващите 7 дни ще са решаващи за 27-годишната жена
Обновена: 8 май 2012 10:28 | 8 май 2012 07:12,
34
Екип на ВМА оперира бременната Станислава, получила 2 инсулта
Снимка: Болница "Света Марина"

27-годишната Станислава Христова, която изпадна в кома след два инсулта, е била оперирана вчера около 20.30 часа. Жената е бременна в пети месец.

Интервенционалната процедура е успешна, сподели д-р Мирослав Лилов от Военномедицинска академия, който заедно със своя екип осъществи сложната манипулация във Варна.

Следващите седем дни са рискови за Станислава, не скриха обаче медиците. През това време има опасност от спазъм на съд и исхемичен инсулт, което може да се окаже фатално. Ако организмът на бременната жена се справи в следващата седмица, тя и плодът й ще имат шансове, съобщи Дарик.

Още по темата
 Станислава Христова изпадна в кома на 29 април след два инсулта, получени в рамките на 20 дни. Младата варненка е бременна в петия месец и има дъщеричка на 7 години. Жената чакаше екип от чужбина да извърши операцията, дори здравното министерство беше готово да осигури финансирането. Тя е във варненската болница "Света Марина".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: Станислава Христова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е как така питам аз д-р Лилов от ВМА правел десетки такива операции всяка година от 2007 година насам, само преди месец правил същата операция на бременна жена, а от "Света Марина" тръгнали да търсят доктори от Германия? И като виждаш, че не идват от Германия извикай колегата си от България!!! Абе трябва да влезеш в новините за да стане работата.
22
0
 
9
 
! Отговори
ани преди 11 години
Днес бях на църква, по личен повод и се помолих и за тово момиче, но се изумих, когато млада двойка момче и момиче до мен палеха свещи и момичето каза и сега За мамчето с инсулта от варна.........Ще се справиш аз вярвам
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
момичето е излязло от кома и е контактно, по данни от тая сутрин, дано издържи и се възстанови по-бързо
20
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Нека Бог и Света Богородица бдят на теб.
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хора,стига злоба и негативизъм поне под такива теми,помолете се да се оправи жената,че и без това сме на изчезване.това е една млада българска майка!
18
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Bez da omalovazavam roliata na Darzavata vav tozi slucai prosto da se obarneme kam Upravliavastite i da im kazem vav Balgaria sasto ima mnogo kadarni hora prosto triabva da uvazavame a ne da gi pljeme, a na zenata i pozelavam po barzo ozdraviavane
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма за какво да се замислям върху тона си. Той съответства на нивото на което са коментарите и коментиращите.Не мисля, че е удачно да намесваш образованието ми след като изобщо си нямаш на представа какво е.В случая нищо грешно не съм казал. Нима не е вярно, че няма новина под която да се не намеси веднага политика, чиновници, герб,бсп и прочие.100% от новините. Без значение на каква тематика е. Винаги, ама винаги се намесва политиката. Пълно е с професори, доктори, доценти тук...
16
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДРЪЖСЕ МОМИЧЕ БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ ТЕБ, ДАНО БОГ Е СТЕБ
15
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според вас са седнали.. скръстили са ръце и са чакали втори инсулт ?! Защо хора, които си нямат хал хабер от медицина се напъват да коментират ? Естествено, че не са чакали втория инсулт...
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 22.Тонът ти е недопустим,но явно нямаш никакво образование и възпитание.Само ще ти кажа че много важен е първият ден след като е получила инсулта /да не говориме часове/за да има шанс за живат и добро възстановяване,в никакъв случай пълно.Обърни внимание на метода ти за общуване,защото явно имаш проблем.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лошото е, че специалистите намаляват и изчезват и става все по лошо в тази държава. Извинявам се за песимизма, но много й куца политиката на държавата по задържане на младите и кадърни хора в страната. Пожелавам на момичето да оздравее.
12
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жената чакаше екип от чужбина да извърши операцията, дори здравното министерство беше готово да осигури финансирането. Те е във варненската болница "Света Марина".Четете бе злобари и ***. Какво е виновна държавата в случая. След като са били готови да поемат разходите и всичко на който и да е дошъл ?!Или вас ви интересува само, че жената е получила 2 инсулта, но как, къде,какво, защо не се и замисляте ... ако изобщо можете да мислите.
11
2
 
7
 
! Отговори
мима преди 11 години
Трябва да те покажат по новините, за да се случи нещо...а могло е да се вземат мерки след първия и да не се стига до там...:(
10
6
 
2
 
! Отговори
Hell преди 11 години
Stiga s toq bog be,ako imashe takav tova nqmashe da se sluchi....
9
7
 
23
 
! Отговори
Свиреп преди 11 години
Защо чакахте да получи втори инсулт ? Заради едни кирливи 20 000 лева !!! Но за бонусите си - не чакате *** мръсни ! Толкова *** дума е `чиновник` в България, че няма накъде повече !!!
8
0
 
24
 
! Отговори
БГ Съдия преди 11 години
Горката жена :( Дано се оправи и на никой да не му се случва такова нещо.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 11Изобщо не обръщай внимание на ***.. Аз съм го игнорирал доста отдавна. Той Господ си гледа работата и рано или късно ще се погрижи и за него.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 5Мой познат на 25 годишна възраст получи инсулт както си вървеше на улицата. Вярно беше леко с наднормено тегло и беше доста топло на вън, но все пак на 25 години ...Много лошо е това. И се случва вече все по-често и по-често :(
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 7Навсякъде има доктори които го "могат това" ... Нищо не си разбрал. Тук става въпрос не, че не могат да извършат операцията, а че не се наемат заради усложненията, които може да получи тя и плода. Чест прави все пак на хирурга, който се е решил да извърши операцията и да се опита да спаси и момичето и плода. Дано всичко е наред и организма да е силен.Злобари, защо под всяка новина трябва да се намесват политици,корупции и какво ли не.
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нямам думи просто...значи все пак се оказа, че у нас има лекари, които го могат това... и кому беше нужно 20 дни да го оставят момичето ей така, да получава инсулт след инсулт и да обясняват как нашите не можели и как няма пари и прочие и прочие цинизми :( дано се оправи момичето и дано си роди детенцето и да му се радва