Матурите остават за утре въпреки труса

Местата за външното оценяване и изпитите ще бъдат пренаредени
Обновена: 22 май 2012 13:13 | 22 май 2012 13:13,
22
Матурите остават за утре въпреки труса
Игнатов ще търси пари за училищата. Снимка: архив Булфото

В Перник ще се проведат зрелостни изпити и националното външно оценяване по математика в 7-ми клас въпреки силното земетресение, което разтърси тази сутрин страната.

Местата, където учениците ще се явяват на матури или на външно оценяване след 7-ми глас ще бъдат пренаредени до следобед.

Само в две учебни заведения не е възможно да се проведат изпитите. Това са Професионалната гимназия по облекло и туризъм в Перник и Професионалната техническа гимназия в Радомир.

"Ако по време на изпитите има трус, учениците ще бъдат изведени от сградите", обясни министърът на образованието Сергей Игнатов.

Той допълни, че ще се водят преговори за отпускане на пари от бюджета за ремонт на засегнатите от земетресението училища, тъй като в бюджета на МОМН нямало пари.

Междувременно стана ясно, че четири комисии оглеждат състоянието на сградите в Пернишко.

Камарата на строителите е предложила помощ и предложението им е прието.

Така комисиите стават пет, обясни заяви зам.-кметът по строителството арх. Михаил Михайлов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой бърка Професионалната гимназия по транспорт в Радомир,в която има най-много поражения с Техническата професионална гимназия "Н.Вапцаров"-Радомир.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Има ли значение дали децата са спали през нощта или не/може и 2 нощи да не спят/, важно е...."Ами да, няма значение дали са спали или не. И без това като станат студенти, на изпити ще ходят наквасени след запой. Каква е разликата?
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ох, хора, да страшничко беше снощи, обаче дайте да спрем целия живот заради това! Който си е учил ще се представи добре, другите винаги ще си намерят 1000001 оправдания-дали ще е земетресение, концерт на Пайнер или нещо друго, няма значение.
12
0
 
15
 
! Отговори
Сергей Игнатов преди 11 години
Тази година ще се проведат "Друсани матури"
11
2
 
10
 
! Отговори
12 преди 11 години
Много правилно решение. Тъй или иначе децата са под голям стрес покрай тези изпити. Да минават и да заминават! Че те като го отложат, къде ще са децата? Вкъщи? Пак същото - ние няма как да сем до тях, все пак и на работа трябвада се ходи!
10
5
 
16
 
! Отговори
do 13 преди 11 години
Пишем, защото е истина! Мизерията не е само в материалното, но и в ценностите. И как няма да е мизерно, като видиш само кои са богаташите на България. И кои живеят зле: лекари и учители. А би трябвало потенциала на нацията да има самочуствие той д аопределя правилата, а не чалгари и мутри или верни на партията секретарчета, сега пишещи се демократи. Койти не е син, няма да живее добре. Едно време, пък който не е червен. Мизерия!
9
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
как може под всяка една новина да напишете колко е зле в България, колко мизерно си живеем, а нищо да не правите по въпроса. Убедена съм, че всеки един от вас има спестени пари в банката или има къща (апартамент). Това че вие не знаете как да си изхарчите парите, никой не вие виновен. Напълно съм съгласна с Optimist
8
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Говорете какото искате, но матури да се правят под стрес не е редно. Стресът не е отминал още нито за децата, нито за родителите. Ей, това е то! Као идите резултатите- ще ви стане ясно. Ама какво да говорим.....диалектически амтериализъм. Ръка да види, око да пипне, та без далновидност сме на това дередже. Съсипници, жадни за власт!
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Игнатов, ако бе истински министър щеше да намери пари. Най-неприятни са ми тези началници, дето викат, че няма пари за хората, за училищата. Ама за сладки лични бонусчета- да. Ами вземи си от бонусите, ама си гледаш само себе си, ти нито науката ще оправиш, нито образованието.
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а най-добре изобщо да не се провежда матура, щото може я земетресение, я нещо друго да стане във всеки един момент....
5
3
 
11
 
! Отговори
до 7 преди 11 години
юнако,то според болни мозъци като тебе,най- добре матурата да се проведе по време на труса:)))а скатаващите-те са налице,затова БГ е най зле от Европа-даже ,с по-нисък стандарт и от Албания и измислената пак от такива като тебе Македония:)))
4
5
 
13
 
! Отговори
ало преди 11 години
ти влашко другарче,кажи докъде я докарахте с балканския свободен университет,спонсориран от Турция,и исканията за пренаписване ОТНОВО на историята,за да няма етническо напрежение!А че не те е грижа за децата-то е ясно-поне половината ще са стресирани от труса,и едва ли ще могат да напишат нещо свястно,ама....
3
23
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ако утре има по-силно земетресение и доста деца загинат в отломките на сградите тоя ли тиквун на снимката ще поеме отговорност?Нее, ще лежи в S-класата и ще се прави на работен.Но,все пак от отроче на бивш партиен секретар не може да се очаква некъф мозък нали?Нямаше да сме на тва дередже ако беше различно.Напред дрОгарю петилетката за половин час трябва да я преизпълниш.***..
2
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
еех, таз днешна младеж! по мое време, за да отложат изпит, се обаждаха само със заплаха за бомба, а сега... цели земетресения правят!
1
11
 
20
 
! Отговори
436 преди 11 години
Сложете ги за някои друг ден Може да има вторични трусове