ДАНС проверява общинската администрация в Сливен

Става въпрос за планова проверка, увери кметът Кольо Милев
Обновена: 29 май 2012 15:57 | 29 май 2012 15:56, Красимир Ангелов
1
ДАНС проверява общинската администрация в Сливен
Кметът на Сливен Кольо Милев (на преден план). Снимка: Булфото

ДАНС започна проверка в общинската администрация в Сливен, която ще продължи до края на юли, съобщи кметът на града Кольо Милев.

Той уточни, че става въпрос за планова проверка и посочи, че вече е завършила проверка на Агенция Държавна финансова инспекция (АДФИ), а до седмица се очаква да приключи одит и на Сметната палата.

Проверката на АДФИ е назначена на 29 декември 2011 г. от директора на Агенцията. Служителите й са проверили обществените поръчки при сключването на рамковите споразумения 2007 - 2013 г., законосъобразността на проведените процедури по рамковите споразумения за строителството в периода 2010 - 2014 г. и сключените договори на изпълнение на рамковите споразумения за 2010 - 2011 година.

Предмет на ревизията е била и сделката за теглене на дългосрочен инвестиционен кредит на община Сливен през 2011 г. в размер на 6 136 хиляди евро.

По думите на Кольо Милев някои от констатациите на тази проверка се припокриват с ревизии, правени до този момент, като има издадени ревизионни актове на бившия кмет и негови заместници.

Материалите ще бъдат предадени на прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: СливенДАНСКольо Милев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
3
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Топ новина - Гриша Гачев е обвинен защото не искал да даде играчите си на " Витоша " с. Бистрица и е провалил бъдещата шампионска титла на Тигрите !