Съседи се топят за недекларирани наеми

НАП-Пловдив получава по около три сигнала дневно за укрити доходи
Обновена: 29 май 2012 15:49 | 29 май 2012 15:35,
69
Съседи се топят за недекларирани наеми
Снимка: архив Булфото

По три сигнала на ден средно получават от НАП - Пловдив за укрити доходи. Най-често граждани сигнализират за свои съседи, които не декларират доходи от наеми.

Все повече стават и сигналите за неиздаване на касови бележки в търговската мрежа, съобщават от пресцентъра на дирекцията.

Само за първите 4 месеца на тази година в НАП - Пловдив са получени близо 350 сигнала, сред които има и анонимни, на които според Административно-процесуалния кодекс, не се обръща внимание.

Миналата година повечето жалби са били за нередовно плащане на задължителни осигуровки от работодателите.

Според приходната агенция тези жалби са намелели заради засиления контрол към фирмите при осигуряването на работници и служители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Konsumentov, 98 g. преди 11 години
komisia za zastita pravata na potrebitelite imashe predi 40 godini?!plovdivska tv imashe rubrika za potrebitelite s ogromen za malka BG interes predi 30 godini?!a sega?!
61
1
 
1
 
! Отговори
Гарабет преди 11 години
Боже,боже!Като чета какви наематели-АНГЕЛИ пишат тук,направо ми се плаче!!!Явно съм най-големия карък,та на всеки наемател да обяснявам,че вратата не се затваря с крак,лютеницата не е латекс а храна,че който живее в имота поема разходите за общите части и че трето число от месеца не се изписва с цифрата 15!!! Момчета,моля ВИ,не ме разплаквайте...имайте малко милост!!!
60
0
 
3
 
! Отговори
спокоен преди 11 години
Наемателите си мислят че като плащат наем всичко им е позволено..да ама не. Продададох си единия апартамент,защото разбрах ,че файда от наематели няма,независимо дали са българи или чужденци,все претенции, бъркат жилище под наем със живеене в хотел,искат много екстри но ако може да минат метър.На последния му казах,слушай аз не съм социални грижи и ако имаш затруднения сърди се на себе си,не после на мен да ми се оправдаваш..точно на четвъртия месец започна да клинчи.Сега си живея от лихвите.
59
5
 
1
 
! Отговори
шишо преди 11 години
Държавата да не чака съседа да натопи съседа си. Измета от цяла България живее под наем, и представи си един от цялата *** се озовава над твоя апартамент. Представете си какъв ужас. Силна музика тропане денонощно, като че ли живеят в пещера. А наемотодателя си *** и си прибира наема за сметка на моя тормоз.
58
1
 
3
 
! Отговори
Наемодател до Вожда преди 11 години
И това го има да ти разсипят апартамента. Ама с договор или без договор-все тая. да не мислиш, че можеш да ги съдиш? като си се наврат в Протопопинци *** ги търси. В нашата държава законите са врата в полето.
57
5
 
6
 
! Отговори
ВИВА БКП преди 11 години
Да ни е честито завръщането на тоталитаризма.Да ни е честито наглото управлеуние на бащицата.
56
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Законът, бай Драгане , в нашата държава е врата в полето. През нея минават само лудите.Аз отказвам да платя и лев данък, ако мога да го пропусна, особено след като знам какво ще стане с него, като ми го приберат.
55
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доносничеството в България има дълги традиции!
54
5
 
9
 
! Отговори
Вожда до 41 преди 11 години
Напротив; Аз съм от твоя страна,демек собственик и живота ме научи че по добре и по сигурно е всичко да ми е в ред, преди години и аз така расъждавах докато не съсипаха недобросъвестни наематели имот на мой приятел, после нищо не можа да им направи...Пък,колкото са по изяснени и опростени отношенията между хазяин и наемател,толкова по добре нито ходя да им досаждам,нито ги следя и пак съм спокоен....пък ти си тарикатствувай на дребно и кой лъжеш, май сам себе си.
53
3
 
1
 
! Отговори
До 51 преди 11 години
Когато живея в жилището си го ремонтирам, така е. Но и го пазя. Не се държа като ***.
52
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Драгане, казваш за Братислава, но там има закони, които се спазват от двете страни. Тук, в 95% от случаите наемателите се изнизват, като свински черва, оставяйки след себе си погром, сметки и подобни. Не съм чул нито един наемател да е почистил след себе си, камо ли да е направил освежителен ремонт.
51
2
 
3
 
! Отговори
бай Драган преди 11 години
Прага е столицата на Чехия, Братислава е в Словакия!!!!!! Дано пак не станах смешен. С две думи спорът е безсмислен, има закон и той трябва да се спазва!
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Драгане, вече ставаш найстина смешен какво ми сравняваш Прага с бг? по колко са пенсиите там а средната заплата а?
49
2
 
5
 
! Отговори
бай Драган преди 11 години
Защо мислите че апартамента е неизчерпаем ресурс?! Ти ако живееш в него няма ли да си правиш ремонти?! Последното място където бях под наем преди София беше в Братислава, наемът ми беше 475 евро, в него се включваше наем+консумативи+данъците който плаща хазяйна. Там законът е следният, когато хазяйн дава под наем апартамент той ТРЯБВА да му е направил минимум един усвежаващ ремонт, респективно когато аз издавам обитаван от мен апартамент също трябва да съм му направил освежаващ ремонт по-договор
48
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те пловдивчани не са много стока... Не се учудвам.
47
0
 
9
 
! Отговори
Наемодател до Драган преди 11 години
Драганеееее докато ония горе крадат за страх от нашите данъци, аз данъци за наем ни плащам.
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз не протестирам. Но като плащам данък, примерно, ще ми се приспадат ли разходите по ремонтите, които правя за да оправя свинщината след наемателите?
45
6
 
6
 
! Отговори
дай Драган преди 11 години
Чакайте бе... какво не разбирате... защо се караме..???!!! ИМА ЗАКОН, ТОЙ ГЛАСИ: ИМАШ ДОХОДИ ПЛАЩАШ ДАНАЦИ. End of story! Проблемът тук е че именно НАРУШИТЕЛИТЕ на закона протестират. Хазяй, мамини златни, имате доход плащате данъци.
44
3
 
2
 
! Отговори
дай Драган преди 11 години
Па аз да не съм *** да наемам апартамент без договор... и задълже едното копие да е в мен!!!! Освен това аз пари без касова не давам. Ако ти не искаш да ми дадеш под наем апартамент има други, ехеееее кожодери колко щеш. ХАХАХАХАХА
43
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чета писанията на наемателите и се чудя, като не ви харесва, защо сте дошли от майната си и наемате жилища? Стойте си по родните места, там имате къде да живеете. А приказките как храните този или онзи, моля, моля, запазете си ги. Това, че има лоши наемодатели, така е, но и какви *** наематели има...