Съседи се топят за недекларирани наеми

НАП-Пловдив получава по около три сигнала дневно за укрити доходи
Обновена: 29 май 2012 15:49 | 29 май 2012 15:35,
69
Съседи се топят за недекларирани наеми
Снимка: архив Булфото

По три сигнала на ден средно получават от НАП - Пловдив за укрити доходи. Най-често граждани сигнализират за свои съседи, които не декларират доходи от наеми.

Все повече стават и сигналите за неиздаване на касови бележки в търговската мрежа, съобщават от пресцентъра на дирекцията.

Само за първите 4 месеца на тази година в НАП - Пловдив са получени близо 350 сигнала, сред които има и анонимни, на които според Административно-процесуалния кодекс, не се обръща внимание.

Миналата година повечето жалби са били за нередовно плащане на задължителни осигуровки от работодателите.

Според приходната агенция тези жалби са намелели заради засиления контрол към фирмите при осигуряването на работници и служители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Драгане, колко хора могат да си позволят 800лв на месец за наем?повечето работят за толкова и трябва да заделят пари и за наем и да остане нещо и за тях
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TURI LI VII GO BAT BOIKO??SEGA SI TRAITE. CELATA RABOTA E HORATA DA SE RAZDELQT, DA MIZERSTVAT I SE MRAZAQT. TAKA MOZUKA OT BANKQ ZAEDNO S POD4INENATA MU ADMINISTRACIQ 6TE IMA PULNATA VLAST I NAD DU6ITE VI. TAKA RAZDELENI 6TE SME SLABI I ZAVISNMI, TAKA TOI 6TE SI KUPI IZBORITE I 6TE VI NATIKA V KU4I ***.KOGATO NAISTINA OBEDNEETE I VI VZEME I POSLEDNATA STOTINKA V IMETO NA BUDE6TETO 6TE RAZBERETE, 4E SAMO OBEDINENIETO NI VUV NACIONALEN FRONT SRE6TU NEGO I GERB E SPASENIETO.INA4E IDVA MIZERIQTA.
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
алоооооууууу *** опс бай Драгане ,ама гледаш къде ти е най изгодно нали? ако ти кажът 50/100лв повече защото се плаща данък, ще мрънкаш тихичко ама няма нужда нали?
39
5
 
9
 
! Отговори
Наемодател до Вожда преди 11 години
Абе ако знаеш, че ти няма да видиш твойте 500 лева и веднага ще бъдеш изритан няма да топиш. Не можеш да докажеш че ми плащаш наем и до тук. защото нямаш нито договор, нито ти давам разписки.
38
1
 
5
 
! Отговори
пешо преди 11 години
Мноо сте смотани бе. Ми нали всичко се калкулира в цената. Данък - в цената. Глоба - в цената. Па вие се радвайте:))))))
37
4
 
2
 
! Отговори
бай Драган преди 11 години
О, апартамента в който живея аз не е мизерен, плащам 800лв. на месец за напълно обзаведен тристаен апартамент в Дианабад в София. Хазяйката ми е подписала договор с мен, дава ми касова бележка за всеки платен наем и сама постави условието че иска да си декларира приходите. Но на мен работата ми е така че много пътувам и 800лв на месец са по-добро решение от собствен апартамент.
36
2
 
6
 
! Отговори
Вожда преди 11 години
2 Акта по 500=1000 дръж си го депозита, а и оставаш в списък за проверки.
35
2
 
4
 
! Отговори
До 36 преди 11 години
Като е мизерно апартаментчето, що се завираш в него?
34
5
 
16
 
! Отговори
бай Драган преди 11 години
Алоооооооооооооууууу хазяйкатааа, ние сме навъртали бая километри кодато намерим свестно жилище защото вие си пробутвате ***, неотремонтирани и мизерни псевдо апартаменчета. Освен това айде да си имаме уваженията, не ние сме примрели за вас а вие за нас, нали ви завираме пари в *** за кирливите ви апартаменти. Има си закон!!!!!! Имаш доход, плащаш наем. Мизерници!
33
11
 
3
 
! Отговори
Наемодател До 23 преди 11 години
Няма да стане. Ако ме издъни веднага подписваме нов договор с по-висок наем. За да има и за държавата след като се е загрижил за нея.А ако ме глобят той излиза на улицата без да си вземе депозитчетооооооооооо :)
32
10
 
5
 
! Отговори
до Хазяйката преди 11 години
Да се махат наемателите, ли? А кой ще Ви храни? Когато се говори за социална справедливост, и това, всеки да си плаща данъците, а не като повечето хазяи да плува в сивия сектор, е част от справедливостта. А моите ще има да чакат да им подпиша фалшивия договор с дребната символична сумичка, вписана като договорен наем ;-) Всички квитанции с реалните пари, които сме платили, обаче са налице, та дупе да им е яко, ако решим да ги топим!
31
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък натопих освен съседите и майка си и баща си, че не плащат данъци, сега обмислям вариант, да натопя и сам себе си! Нали съм Българин, не мое се живее иначе, требе да се прави мръсно...
30
3
 
4
 
! Отговори
Вожда преди 11 години
До 23; Първия път,номера може и да мине....следващия си изгорял и ще платиш и акта от първия сигнал.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на тиквата, никой до сега не се сети да използва привичките на българина, да пълни касата
28
3
 
13
 
! Отговори
Един преди 11 години
А парите от частните уроци на учителите облагат ли се с данък? Издават ли за тях касови бележки? Внасят ли нещо в хазната? Става въпрос за доооста пари.
27
2
 
7
 
! Отговори
вуте преди 11 години
майничките са си завистливи :)))))
26
14
 
9
 
! Отговори
Хазяйката преди 11 години
тия където живеят под наем, сега ли намерихте да мучите а? големи данъкоплатци всички станахте изведнъж ,като толкова не ви харесва че наемодателят ви не си плаща данъците ,махайте се от там да не сте вързани? Ама иначе преди да наемете сте навъртяли сума ти километри до като попаднете на прилично помещение/жилище ,а сега мрън мрън,йката *** и *** смотани.
25
3
 
3
 
! Отговори
Непозната преди 11 години
До 12. Явно не си излизал от България.
24
3
 
13
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
Е пита прасчо,като плащам данък за колата си и винетка,да не би да карам по пътища ? Данъците или поне по-голямата част от тях отиват за заплати на една свръхадминистрация,оядени политици и пенсии.И ако последните,поне са работили живот и половина за мизерните 200 лв.Тази администрация и дупетатите трябва спешно да намалеят поне на 1/2........
23
7
 
10
 
! Отговори
Наемодател преди 11 години
Добре де, много ми е интересно как ще ме хванат, че тези които живеят в единия ми апартамент ми плащат наем. Предварително се разбираме със мъжа-наемател като дойдат тези от НАП да каже, че сме приятели от казармата, училище или нещо подобно. Щото ако каже, че ми плаща му увеличавам наема за сметка на данъка. да не е луд да казва че ми плаща в този случай.Ще ме хванат, ама нанайси.