Без сирени на 2 юни в Пернишко, за да няма паника

В цялата страна обаче ще се задействат в 12 часа в деня на Ботев
Обновена: 1 юни 2012 12:14 | 1 юни 2012 12:14,
21
Без сирени на 2 юни в Пернишко, за да няма паника
Снимка: архив, Булфото

Сирените за деня на Ботев на 2 юни няма да бъдат задействани в Пернишко, съобщиха от МВР. Решението е прието, за да не се създава паника сред населението и е по искане на областното ръководство на Перник.

Причината е силното земетресение на 22 май с епицентър в Пернишко и последвалите вторични трусове.

Иначе по традиция по традиция на 2 юни в 12 часа в продължение на 2 минути сирените в цялата страна ще свирят в знак на всенародната почит към паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България.

При подаването на сигнала пешеходците и пътните превозни средства ще спрат на място до края на звука от сирените.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: сирениДеня на Ботев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Възмутително!!! преди 10 години
Срамота, голяма срамота! И тези коментари, тук, както и във всички други сайт-ове, нека ги копи и пейстнат и да ги изпратят на управляващите и разните там шефове в МВР и не знам си къде! Дано достигне до *** им мозъци, че масата хора се прекланят пред Подвига! Скапаняци!
18
2
 
0
 
! Отговори
ivo преди 11 години
abe,***,neka,te,trese,tebe,kakvo.se,podigrabas,na,xorata,,perni4ani,sa,vinkeli,ne,pederasi,kato,tebe
17
1
 
5
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
нека на 2-ри юни отпразнуваме простотията на управляващите! Срамота!
16
2
 
13
 
! Отговори
Родоотстъпници! преди 11 години
Да запушиш гласа на сирените в деня на Ботев е гавра със саможертвата на всички български герои,загинали за освобождението ни от турско робство. ТЕЗИ СИРЕНИ СА СВОЕОБРАЗЕН ЗАЛП "ЗА ПОЧЕСТ!" Дотам ли стигнаха измекярите от пернишко и шефовете на МВР - до мижитурски гаври с паметта на героите!Ако перничани са българи,ще заменят това недостойно погазване на ритуала от властите, със сигнали от клаксоните на личните си автомобили. БЪДЕТЕ БЪЛГАРИ, НАДУЙТЕ КЛАКСОНИТЕ - НА 2 ЮНИ В 12 ЧАСА ЗА 1 МИН.
15
3
 
13
 
! Отговори
To преди 11 години
Който е взел това решение - незабавна оставка !!!! Ако не го направи - ПУБЛИЧЕН ЛИНЧ !!!!
14
5
 
5
 
! Отговори
опса преди 11 години
като ни тресе от шабла пак си мълчахте, ама то нали софия е цяла българия, другите ряпа яли!
13
4
 
20
 
! Отговори
ВМ преди 11 години
Какъв стрес, бре? Ние никога не сме чували на 2юни в 12часа на обяд сирени и ще се стресираме??????А полицията да реве по мегафона 30мин след земетресение, та и малкото не усетили го да се стресират е правилно решение????По-смешно управление от това не е имало. Винаги след като се случат нещата се взимат прибързани и глупави решения!!!
12
7
 
1
 
! Отговори
Турчин с фес преди 11 години
Head shot!
11
8
 
9
 
! Отговори
хахаха преди 11 години
Е........ по-голем смех нема....... То ще кажеш,че е минал апокалипсиса, ами ако беше по-голямо 7 степен например, сигурно щяхте да изкукате хептен, и без това сте хахо там у перникъ , нас тук в Северна България 2004 като ни тресе от Румъния 6 степен нищо не казахте, мина и замина ей така, а това , че и ние брахме голям страх на кой ли му пука!!!!!
10
7
 
28
 
! Отговори
БСП преди 11 години
Кметица цоциалистка като всички други от продажната и престъпна БКП(БСП) не уважава ни род,ни родина, ни ГЕРОЙ! Ако беше жив ботев и видеше "социалистите" от БКП(БСП) ново съпротивително движение щеше да вдигне и да ви изтрепе мама ви недна!!!!
9
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Перник така и така национални герои не уважават. Просто ценностната им система е такава. И докога ще треперят?! Цял живот ли?!
8
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Перник няма да се учи до 8 юни( e, като чета заглавието няма да е голяма загуба)Страхът ви нанесе по-големи загуби от земетресението.А Ботев не се нуждае от уважение, все пак той само живота си е дал за родината.
7
7
 
25
 
! Отговори
КиКи преди 11 години
какви са тия глупости, нека на всякъде да има сирени, това е ден на почит към загиналите в борба за свободата на България.
6
5
 
14
 
! Отговори
Цветна преди 11 години
Нивото на интелигентност е такова, каквото сами си го поддържаме. Повече нямам какво да кажа......
5
9
 
7
 
! Отговори
кунг-фу паяк преди 11 години
до 3. Сигурно на перничани по им харесва да ги уведомяват за земетресенията с мегафоните на МВР, както стана преди няколко дни. Да не би да е по-ефективно и по-малко стресиращо. А в село Бисер дали са вили сирени преди наводненията?
4
2
 
16
 
! Отговори
Цецко от МВР преди 11 години
Сирени няма да се пускат. Само колите на МВР ще предупреждават с мегафони.
3
1
 
34
 
! Отговори
до: Кунг-фу преди 11 години
За наше щастие, в България все още не сме имали бедствие с мащаби, които изискват включването на сирени. Дано винаги да ги използваме само за отдаване на почит!
2
17
 
22
 
! Отговори
ха преди 11 години
Ай стига с тоя Перник бе.За смях станаха вече.То много финни душици били съгражданите Жоро Бекъма.За културата на един народ съди по това,как уважават националните си герои.Щото те у Перник за пръв път чуват,че на 2 юни честваме подвига на Ботев със сирени и сведени глави?
1
15
 
7
 
! Отговори
кунг-фу преди 11 години
Не е ли странно, че сирените се ползват само за отдаване почит!?И никога при бедствия? Тъй де, нали точно за бедствия са предвидени.