Пустинни котки издирват трима след взривовете

Пострадали са 18, шестима са били откарани в болници, един е изписан
Обновена: 6 юни 2012 09:22 | 5 юни 2012 20:58, Бойчо Попов
269
Пустинни котки издирват трима след взривовете
Взривовете продължават, а полиция отклонява движението. Снимка: БТА

Трима души са в неизвестност след взривовете в складовата база за утилизация на боеприпаси и се издирват, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

Цветанов пристигна заедно с министъра на отбраната Аню Ангелов на мястото на инцидента, където заедно с областните управители на Сливен и Ямбол заседава кризисен щаб, предаде Радио Фокус Сливен. 

Още по темата

Заедно с министрите на мястото на произшествието е пристигнал и лекарският екип, изпратен от ВМА - с двама хирурзи, един травматолог, реаниматор и медицинска сестра. Екипът е заминал за болницата в Ямбол, където са настанени пострадали при взривовете. 

По време на заседанието се е взело решение две тежки машини на армията – т. нар. пустинна котка, да влезе в района на складовата база, за да бъдат търсени издирваните. Уточнена е тяхната самоличност, а близките им ще бъдат информирани.

Засега няма информация за загинали. 18 души са пострадали от взривовете, от тях шестима са настанени в болниците в Сливен и в Ямбол, каза още Цветанов.

Междувременно жителите на село Горно Александрово са били евакуирани, след като снаряд падна и се взриви в двор в селото, предаде Дарик радио. Хората са настанени в училището и читалището в село Блатец. Горно Александрово, в което живеят над 630 души, се намира на 3 километра от запалилия се склад за боеприпаси край село Лозенец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DO 144 Samo ostatatsi li ?
124
3
 
3
 
! Отговори
бойко б преди 11 години
това е акция на комунистите партизани
123
1
 
6
 
! Отговори
до 168 преди 11 години
Бронираната машина Пустинна котка е производство на "Форд" като цялото военно оборудване е дело на израелската фирма "Пласан". Това съобщиха за "24 часа" от МО вчера.На премиера Бойко Борисов и министъра на отбраната Николай Младенов са били демонстрирани двете модификации на "Пустинна котка" - транспортна и бойна.Вариантът Sand Cat Transport е снабден само с люк и побира до 7 души. По-интересен е вариантът Sand Cat Utility. На неговия купол е монтирана картечница, която води огън, без стрелецът да се излага на риск. Боецът избира и унищожава целите с помощта на екран и пулт в защитената кабина. Освен това оръжейната платформа на купола разполага и с камери за дневно и нощно наблюдение.Мощността на бронираните машини е 350 к.с. Те са предназначени за патрулна и охранителна дейност в рискови райони и военнополицейски мисии зад граница, каза висш военен. Според него доставените през миналата година 17 автомобила са показали отлични качества.
122
1
 
4
 
! Отговори
assen.alekov преди 11 години
За зелен хайвер може да те прати и някой с жълто около устата.
121
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Пустинни котки"- най-вероятно става дума за руските бойни джипове "Тигър". Поръчани са от арабите като алтернатива на "Хамър" но после ги отказват и сега руснаците ги продават в много държави под различни търговски наименования.
120
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вижте radio99bg, за да прочетете по-актуални мнения :-). Има доста неща, които не се казват по BTV и другите. Аз днеска бях цял ден на няколко км. от експлозиите. На живо беше доста по-страшно от колкото го показват на снимките. Представете си огън около 50-60метра високо. Огнени кълбета и т.н. Там работят около 40 човека, казаха 20 защото другите нямат договори. От тези 40 не знам колко са оцелели..н
119
0
 
7
 
! Отговори
пена кучката преди 11 години
Ама този от снимката Тврминатор 5 ли е?Бати Арни,молим ти се смили се над бедните мафиозе бандите!Спри стрелбата с големата пушка,сичките се предаваме заедно с братя "Галеви" и "трактористо".............
118
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Иван Костов незабавно на власт! Долу Боковата хунта!
117
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Пустинни котки"-звучи ми също като "На гол тумбак чифте пищови".Много е мъжкарско!Малко ми е съмнително това за Горно Александрово-районът ми е познат, имам колега от Лозенец, но чак пък да са на 3 километра...
116
0
 
4
 
! Отговори
do 67 преди 11 години
kopirat Terminator
115
12
 
18
 
! Отговори
assen.alekov преди 11 години
В каква Европа е ***? Смрад, ***, злоба, мизерия. упадъчни тикви, алчни ***... Нищо читаво като хора не е останало тука. *** си майката!
114
1
 
27
 
! Отговори
123 преди 11 години
Гледах новини и се наслушах на лъжи. Били проверявани редовно от КОС-хаха.Работя във фирма в която редовно се правят проверки от КОС-идват, дай тетрадката да се подпишем и ЧАО!Имали били сертификати ISO-хаха-идват проверяват по документи за проследимост и толкова-всичко е по документи, а в действителност всичко е "мижи кьорчо да те лажем"!Всички тези проверяващи са едни бюрократи ***, създадени от ЕС за да съществуват големите БЮРОКРАТИ в БРЮКСЕЛ!Аз мога да ям и криви краставици-режа си ги!
113
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
143Като знаем какъв е Първият що се чудиш на Вторият?
112
7
 
3
 
! Отговори
Велика България преди 11 години
Тук има 1-2 пъпчиви грозили, които плюят под всяка статия, пък било тя и за времето в Антарктида - жалък си (ти или вие двамата)!
111
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сигурно са изгорели, нещастниците. Колкото по-примитивна става държавата, толкова повече ще се случват тези неща. Защо е частна тази фирма и какъв е този веселяшки мутрински тон на собственика?Веднага извикаха любимата лаборатория от Стара Загора, която даде резултат преди да е измерила нещо.Години наред лъжат за Змеево, защото и там някой частен "утилизиращ" си пълни голямата гуша за сметка на гражданите.Така измериха и в Нефтохим, че е чисто като в кабинета на Масларова.
110
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано са живи и здрави...
109
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Багер прекъсна газопровод, фекален *** на плаж, противоградна ракета на покрива на магазин"Това е реалноста в Тикволандия.***
108
1
 
13
 
! Отговори
assen.alekov преди 11 години
Всяко зло - за добро Един вагон дрънкал врели-некипели. Другите вагони го предупредили: -Искаш много да знаеш, обаче още утре ще те лашнат в някоя глуха линия. Като чул тези думи, дрънкащият вагон не скрил радостта си: - Нима не знаете, че там цари блажена тишина?!
107
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези земи наистина са прокълнати от траките! България ще пребъде, но само ако си върнем земите на Волжка България!
106
4
 
18
 
! Отговори
681 преди 11 години
Нека Бог да е с изчезналите и дано са живи и здрави. Нека се молим за тях.... За вас няма ли нещо свято бе, пубери злобни?