Димитровград отсече: Да живее другарят Димитров!

Издигат отново паметника на комунистическия вожд в центъра на града
28 юни 2012 16:40, Красимир Ангелов
296
Димитровград отсече: Да живее другарят Димитров!
Паметникът на Георги Димитров бе свален през 1992 година. Снимка: БТА

Огромният 40-метров бронзов паметник на комунистическия вожд Георги Димитров ще бъде издигнат отново в центъра на Димитровград, реши на редовното си заседание местният общински съвет.

С 24 гласа "за", един "против" и 5 "въздържал се" местните старейшини решиха огромният монумент да бъде издигнат отново, след като бе свален през 1992 година.

Още по темата

Необходимите средства за възстановяването му ще бъдат заложени в общинския бюджет за първото полугодие на 2013 година, а за дейностите по ремонта ще отговаря кметът на града.

След като бе свален през 1992 година, сега паметникът се намира захвърлен в разсадника в парк "Марица".

Предложение за възстановяването на паметника имаше и през 2007 година, но тогава общинският съвет го отхвърли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
5
 
11
 
! Отговори
Мексико преди 11 години
В столицата на Мексико град Мексико Сити има паметник на Георги Димитров. Когато СДС беше на власт през 1993, посланика тактично намекнал на мексиканския министър на външните работи, че могат да го свалят, "Няма пробелм, ние сме нови, няма да се сърдим".Мексиканеца тактично му казал: "В България правете каквото искате. У нас паметника на Георги Димитров ще стои на мястото си, докато Мексико съществува."
144
11
 
3
 
! Отговори
@Гражданин преди 11 години
Абе *** в коя история е Г. Димитров??? Толкова ти е промит мозъка с тъмночервена пропаганда, че не знаеш на кой свят се намираш. Никой по света не поставя паметници на национални предатели. Направо се ужасявам на какво е способна пропагандата с масата нискоинтелигентни хора.
143
2
 
8
 
! Отговори
До 144 преди 11 години
Няма в световната история окупатор, който да е посрещнат с цветя. Руснаците нямат нито един истрелян куршум. А нека се сетим кой бомбандира и разруши София.
142
5
 
3
 
! Отговори
до 164 преди 11 години
Чикатило и той ще остане в историята..... И там ли цветя да поднасям???
141
1
 
0
 
! Отговори
kapitan преди 11 години
157 само да те светна че димитровград е в сърбия и да верно сме малумници хаха
140
1
 
3
 
! Отговори
optimist преди 11 години
до 158 - Общинския съвет в Димитровград се състои от 30 души, 11 от които са от ГЕРБ. Това е малко над 30%, а не 64...
139
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От 152 дори и само заради националното му предателство по македонския въпрос , без да говориме изобщо за комунистическата му дейност , за читските в собствената му партия , за безчинствата в страната след 09/09 44, заслужава да отиде на бунището на историята .
138
0
 
7
 
! Отговори
До 157 преди 11 години
Абе умник,като бутнеш паметника и преименуваш улиците,това променя ли факта ,че този човек го е имало.За едни герой ,за други "сифилистик".Или като сега няма Сталинград ,това означава ли ,че Сталин не е съществувал и ,че в Русия ще го забравят.Напротив ,историята трябва да се помни и от нея да се вадят поуки,а не разни *** да бутат паметници и да къртят табели.След тях идват други ,които пък издигат отново и т.н.
137
1
 
6
 
! Отговори
Гражданин преди 11 години
Димитров, е име в историята и за разлика от многото поплювкувци тук е останал в нея и не само в българската, а и в световната. Така че замълчете и идете да поднесете цветя.
136
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъвто и да е Георги Димитров, той е доста важна част от историята на Димитровград ! Всеки човек има плюсове и минуси !
135
7
 
6
 
! Отговори
Плд преди 11 години
Ей много прости хора има в тази държава. Абе прочетете, поинтересувайте се малко, научете за собствената си история. Георги Димитров е съветски агент, отговорен за съветската окупация на България през 1944 и в частност за произтеклите от това, трагични за българския народ събития и последствия. Национален предател, прокарал пътя на сталинизма в България! И ще му издигат паметника отново... поредния абсурд.
134
1
 
4
 
! Отговори
до 156 преди 11 години
Хи хи хи! Ай ся разкажи и чукчетата как го славят...:)) Дай малко по интелигентно де, толкова *** пропаганда чак ме обижда.:)) Не знам някой на света да уважава организатор на атентат със стотици жертви повечето от които деца. Ай у лево, че чак се дразня!
133
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
......Чудесна идея !!! Но за съжаление не мога да присъствам - заминавам за Берлин . Там, в центъра на столицата откриват паметник на Хитлер !!!....Събитията са еднозначни !!!
132
2
 
9
 
! Отговори
Героят от Лайпциг преди 11 години
главният прокурор Вернер довежда любовницата(германка) на Георги Димитров на очна ставка и я пита: - Вие прелюбодействала ли сте? Тя започва да плаче, Георги Димитров мълчи, а Вернер настоява: - Вие прелюбодействала ли сте?Тогава Димитров скача, без никакво разрешение на председателя на съда, и казва:-Аз веднъж завинаги трябва да кажа, че нито съм хомосексуалист, нито съм импотентен, а съм напълно нормален мъж!Представете си как звучи това - Нито съм хомосексуалист е пряко срещу щурмовите отряди(SA-Sturmabteilung лидерът Ернст Рьом е отявлен хомосексуалист), нито съм импотентен - пряко срещу Хитлер(Хитлер не създава потомство), Аз съм напълно нормален мъж - тоест, аз съм я чукал и какво от това? Какво общо има това с политиката? Това е моментът, в който Георги Димитров придобива световна известност. Западните станции, кореспонденти и агенции, които единствено са допуснати до процеса, започват да пишат за него с друго чувство.
131
1
 
4
 
! Отговори
Бай Пешо преди 11 години
Местният парламент се ръководи от ГЕРБ , където партията има 64% от съветниците.А сега да видим кой е ЧЕРВЕН ?Вълкът/ГЕРБ/ кожата си мени , но табаета - никога.
130
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
....Държава от *** - това сме ние !!! Цял свят отрече комунизма- ние си възтановяваме паметниците - и на Тодор Живков и на екстремуста Георги Димитров ...... Наистина не ни чака нищо добро !!!
129
8
 
11
 
! Отговори
Впечатление :) преди 11 години
Преди няколко години живях в Хага (Холандия) за около 4 месеца. За целия ми престой не се сближих със съседите ми в кооперацията, в която живях. Една седмица преди да си тръгна случайно се заговорих с една от моите холандски съседки :) Беше на видима възраст около 40 - 45 г. Попита ме от къде съм :) Аз и отговорих България :)Тя ме погледна и възкликна : България, Димитров :)Аз само кимнах : Мда :)Нека днес си спомним за един човек, който целия свят уважава.
128
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно все още има много позитанци в България.
127
8
 
4
 
! Отговори
бумеранг преди 11 години
Какво всенародна радост от лумпенизирането на българите?!Но -- колкото повече ***, боготворящи Димитров и др. като него, толкова повече богаташи и чорбаджии ще ви дерат кожите.България има нужда от развито гражданско общество, а не от поредната соц-фантасмагория.
126
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами сега да издигнат до него паметник и на Карлос Чакала :)) То верно, че Карлос е малко "по-продуктивен" в атентатите ама пък Г. Димитров е първи в това начинание...:))