Борисов хареса "Тракия" сред слънчогледи

До 12 дни ще бъде открит и Лот №3 от автомагистралата
Обновена: 1 юли 2012 20:31 | 1 юли 2012 12:29,
559
Борисов хареса "Тракия" сред слънчогледи
Президентът Росен Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов, еврокомисарят Йоханес Хан и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова прерязаха заедно лентата. Снимка: БТА

Слънчогледи, жита и в средата – магистрала. Всичко е засадено, комбайни жънат. Ето така хареса и иска да изглежда България грейналият при откриването на Лот 2 на автомагистрала „Тракия“ министър председател Бойко Борисов.

Още по темата

Участъкът е от 32 км и се простира на територията на две области – Стара Загора и Сливен. Там се намира и най-натовареното място, тъй. нар. „участък на смъртта”.

Изграждането на Лот 2 е на стойност 137 868 000 лв.

Трасето беше пуснато в експлоатация и от президента Росен Плевнелиев,  комисаря по регионална политика Йоханес Хаан и министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Строежът на обекта започна на 9 юни 2010 г., като са направени 700 000 кубически метра изкопни работи. Монтирани са 105 000 м стоманени предпазни огради.

Построени са общо 20 мостови съоръжения.

Очаква се до 12 дни да бъде открит за движение и Лот 3 на магистралата – от Нова Загора до Ямбол.

Премиерът загуби само за секунди доброто си настроение именно, когато трябваше да припомни, че автомагистрала „Тракия“ днес можела да бъде дълга с още 17 км, които се бавели, тъй като трябвало да новата настилка да бъде преасфалтирана заради нередности в качеството.

„Нека другите говорят, а ние да показваме това, което сме свършили", заяви премиерът.

Той посочи, че по оперативната програма "Транспорт" "са договорирани 95 на сто от средствата, а над 30 на сто усвоени. Благодари на Еврокомисията за доверието.

"До началото на работата на кабинета на ГЕРБ европейските фондове бяха спрени за България“, припомни Борисов.

Президентът Росен Плевнелиев също сияеше около слънчогледите край пътя и припомни, че магистралното строителство е национален приоритет. 

Той припомни, че на обекта са работили почти 6000 души и това е най-големият инфраструктурен проект в последните години в България.

„Това е отсечката на смъртта, която всяка година взема жертви и която пращаме в историята. Но днес ние също пишем история, защото сме на път да изпълним заветната мечта на българите за магистрала „Тракия“.

За по-малко от 3 години са построени 117 км., като е работено в срок и е спазен бюджетът на обекта.

"Това е доказателство за професионализма на българите и потенциала, с който разполага страната ни, подчерта държавният глава", допълни Плевнелиев.

Наследилата го като министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова също не пропусна да припомни, че пътят е открит 5 дни предсрочно.

„Преди 1 година тук имаше блата и машини затънали в тях. Днес имаме качествена магистрала, изпълнена в срок и в бюджет", подчерта Павлова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


559
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
413
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дай ми и на мен бе Мухобойко!
412
12
 
12
 
! Отговори
Давай, Бойко преди 11 години
Давай, Бойко!
411
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А къде са бандата на четиримата: Пъпеша, Издънкоф, Дебелата Берта и Ах тази Мери?
410
5
 
12
 
! Отговори
@@@ преди 11 години
А КОЛКО ТОПЧЕТА МРЕЖА СЕ ИЗКРАДАХА ОТ ТАЯ ОТСЕЧКА И ГИ ПРОДАВАТ В РАЬОНА ЗА ПО 100 ЛВ. !!!!!!!!!!!!!! И КОЛКО ПЪТИ РАЗКОПАВАХА МОСТОВЕТЕ!!!!!!!!!!!!
409
5
 
13
 
! Отговори
сеат преди 11 години
Благодарен съм за този участък,защото пътувам често Пловдив -Сливен,карах вече много ми хареса ,чакам с нетърпение и Лот3 !
408
10
 
12
 
! Отговори
хахо преди 11 години
човека работи здраво а вие си плюете,като на село.такива ще си умрете.залюпени зачервени овчарчета/нищо против професията де/озлобени и оакани от злоба и "едър мозък":)
407
3
 
9
 
! Отговори
Месия преди 11 години
Звучи чудесно! Честито!
406
15
 
21
 
! Отговори
Асен Донев преди 11 години
Четейки коментарите се убеждавам, че тия *** съвсем са изперкали.Конкуренция им правят само техните другари от Северна Корея. Другарката Кунева и тя събра политическите недоразумения под полата си. В крайна сметка ГЕРБ е единствената партия която в условията на световна криза не само обещава, но и прави максималното за България. Затова твърдо ще гласувам за тях !
405
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе пич,кой народ е пред издивяване,ти къде живееш,я *** на тоя новия участък да ги видиш българите...бръмчат с новите коли в посока морето и наобратно,я стига си дрънкал глупости
404
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Накрая това преекспонирано рязане на лентички ще има обратен ефект спрямо желания. Народа е пред издивяване, а те непрекъснато му навират изхарчените за пътища пари в очите.
403
12
 
18
 
! Отговори
пп преди 11 години
Магистрални ***.
402
17
 
18
 
! Отговори
Ад преди 11 години
Много злоба в този форум, но 99% даже не знаят защо коментират тук! Току що пътувах супер комфортно по трасето от Лозенец, и ако стигне догодина до Бургас ще е супер... А вие може да продължавате да плюете без да оценявате направеното... Наздраве Джулая!!!
401
16
 
11
 
! Отговори
До некои мръсни преди 11 години
Колко комуно- страст в оплюването, колко омраза от бандитите в България,колко средства заплащани за вестници и кабеларки.Не можете, Патрашкова , Дачков, Диков и сие, не можете! Не може да зомбирате цял народ, имате си готов материал-*** и бабичките.А там не ви трябват средства, малко кебабчета за маахалите, нищо работа.Най- ме е яд , че и вие ще се качите на колите си и ще пътувате по магистралите, построени от това правителство.
400
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А Станишев и Уорлик отрязали розовата панделка на гей парада1
399
7
 
19
 
! Отговори
коментар снимка преди 11 години
Лиляна, Росен и Бойко провеждат курс за придобиване на квалификация "Рязане на лента" на комисаря Йоханес Хан.
398
6
 
17
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
" ще изпълним заветната мечта на Българите да имат Магистрала Тракия" ама тоя пуши все по лоша трева. Много интересно точно това ли е заветната ни мечта , магистралите са хубаво нещо ама чак пък да са ни заветна мечта. Мисля че други неща могат да са заветни мечти. А колко е качествена и колко време ще издържи,ще е тема на прокурорски проверки след 2-3 години.За сега цената на Бойковите магистрали е точно колкото на Станишев, като платят догодина анексите на Черепа ще станат по-скъпи на км.
397
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички пътища на премиерът водят до Терминал 1 и 2...
396
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Останаха ли още хора,които мислят,че Борисов не е човек на комунистите?Вижте ги само каква ''опозиция'' са му...
395
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов,вземи сложи една вратовръзка и сако,че си премиер,а не теляк в банята!Какво си навил тия ръкави,като селски пехливанин.
394
10
 
15
 
! Отговори
74067 преди 11 години
ББ някакъв много близък роднина на БГ/бай ***/ ли е?