Яростни варненци щурмуват общината. Тя се не дава

Вътре общинарите гледат Общия устройствен план на града
Обновена: 4 юли 2012 10:13 | 4 юли 2012 10:13,
290
Яростни варненци щурмуват общината. Тя се не дава
Чиновници и ченгета блокираха достъпа до общината. Снимка: Impact Press Group

Стотици недоволни варненци щурмуваха рано тази сутрин сградата на Общината.

Яростта им бе предизвикана от сесията на местния парламент, който обсъжда Общия устройствен план на Варна.

Според протестиращите, ако той бъде одобрен, "ще бъде разрешено мащабното строителство по крайбрежната алея и в района на Морската градина от зоокъта до Пикадили парк с цел създаването на нов мутро-богаташки жилищен квартал".

Скандиращите обаче не успяха да прекрачат прага на залата, в която са общинарите, заради въведения извънреден пропускателен режим. Услужлива чиновничка е застанала като стожер на входа и допуска вътре единствено общински служители и съветници.

Още по темата

Минути след 9.00 часа ситуацията почти излезе от контрол, след като шефът на дирекцията по обществен ред и контрол Стойчо Бакалов буквално беше пометен от тълпата, съобщи кореспондентът на Dnes.bg от морската ни столица.

Все пак в зала "Пленарна" на Общината, където тече сесията, има граждани, тъй като заседанията принципно са отворени за хората. Всички места обаче, отредени за тях, са запълнени.

Именно заради това, а и за да не се пречи на работната атмосфера, достъпът е блокиран.

В залата, където тече сесията, а и пред нея, има поне 500 души, които въпреки че са почти един върху друг, стоически търпят.

Протестите във Варна срещу застрояването на Морската градина започнаха вчера. Привечер около хиляда души обсадиха Общината и блокираха улицата пред нея, скандирайки: "Варна, събуди се" и "Морската градина - за варненци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
2
 
12
 
! Отговори
до 236 преди 11 години
Аз желая пък да опъна жена му на Кирилчо. К'ва яка рускиня има за жена, не е истина.
214
0
 
24
 
! Отговори
До 226 преди 11 години
Да бе да...те щото изборите не бяха купени и фалшефицирани нали. Всеки го мрази този Кирил ****ата, да го *** в пияницата долна. Желая му всичко най-лошо.
213
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я да питаме Къркаляшка Йорданова, колко кинти открадна и още колко ще краде от общината?
212
2
 
16
 
! Отговори
ентъртейнър преди 11 години
А ще предваря уважавания ни Министър на ВР и ще предвидя неговата мъдра оценка по медиите - "Това са група наркомани, няколко платени субекта от Октопода и няколко организирани лица от БСП"Статиите в ШОК, жълт и бял Труд и сие и без този цитат ще са подобни.
211
1
 
22
 
! Отговори
до 231 преди 11 години
Ми как какво като е еврейски ***-а? Няма кой да ги бутне защото държавата ни е зад тях. Не виждаш ли че и ГРОБ е еврейски слугинаж на онези от САЩ? САЩ е еврейска държава ако не знаеш. Управлява се от евреи. Всичко е свързано, баце!
210
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"извънреден пропускателен режим" ?! К'ви са тия филми бе. Нали аз съм и избрал.А от зоологическата градина от до Пикадили бизнес парк си е доста голям парцел. Кирол, курв* долна...
209
0
 
15
 
! Отговори
за 228 преди 11 години
Като е еврейско та голема работа. Хората да си защитават града са длъжни.
208
0
 
55
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Не мога да разбера какво е това разделение варненци, софиянци, бургазлии и т.н. - всички сме българи. Ако има разделение, нека да е на престъпници и граждани. Мисля, че е очеизвадно кои са престъпниците и кои са гражданите отстояващи правата си! Може да съм от София, но подкрепям протестиращите във Варна на 100%. Не на застрояването на Морската градина и крайбрежната ивица! Стига сте крали от народа и държавата!!!
207
1
 
6
 
! Отговори
ентъртейнър преди 11 години
И само за припомняне, не че у нас има памер. Преди по-малко от 6 м. ГЕРБ се опита да измени ЗУТ така, че да може да се строи де факто на плажна ивица. Ама пак протести, размириса се, оттегли се тихомълком, а протестиращите се затичаха към урните доволни. А сега ще ми щурмуват...
206
4
 
13
 
! Отговори
до 224 преди 11 години
Баце, *** е еврейско протеже. Никой не може да ги барне. Даже Тиквата нищо не смее да им каже...нещо повече Тиквата и *** са едно цяло. Ако не знаеше да те светна сега.
205
1
 
17
 
! Отговори
Варна преди 11 години
Ами те полицайте повече от гражданите, а си шукнал и право в дранголника...Давайте да ги тепаме тия НЕНАЯЛИ се общински съветници.
204
4
 
19
 
! Отговори
ентъртейнър преди 11 години
Че нали във Варна героите от ГЕРБ спечелиха с много. Сега какво искат варненци... да четат вестници, да гледат телевизия и да се радват. В нормалните страни гражданите мислят преди да гласуват, а не щурмуват общини след като са го направили.А че *** владее Варна и ГЕРБ на всеки средноинтелингентен му е ясно. Още от Брюксел забелязаха и потекоха сигналите. Както е ясно и, че *** са мутри. След като мутри владеят града, нормално е да си направят мутро квартал.
203
0
 
27
 
! Отговори
bal bal преди 11 години
svalete *** i KMETA :)prosto e!cqla varna da izleze na vanka
202
0
 
15
 
! Отговори
Професора преди 11 години
Окупирай ДЕКЕВР на 6.7.12 петък пред храм-паметник "Александър Невски" от 11 часа ще се проведе митинг-шествие от площада до ДЕКЕВР на бул."Дондуков"Полицията не разреши протестът да се проведе в четвъртък и поради тази причина ще се проведе в петък.Призоваваме всички хора да дойдат и да протестират срещу увеличението на ток,вода и парно.Има смисъл и го доказаха протестите на Орлов мост и тези във Варна.Окупирай ДЕКЕВР -зашлеви шамар на мафията и олигарсите!петък 6.7.12 от 11 часа!!!!!!!!!!
201
0
 
9
 
! Отговори
Варна преди 11 години
Ами те полицайте са повече от гражданите, а си шукнал и право в дранголника... Давайте да ги тепаме тия НЕНАЯЛИ се общински съветници.
200
1
 
3
 
! Отговори
до 209 преди 11 години
Педалчо, не сменям тона. Оставаш си *** *** , шопски!Нещо друго да кажеш?
199
1
 
10
 
! Отговори
ascot ROYALE преди 11 години
БОЙКО поздравява всички Българи с песента -ИЗЛЕЕЛ е ДЕЛЬО ХАЙдутин
198
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бравус!
197
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано да не е всяко чудо за 3 дни ( т.е. като всеки един протест ) народа негодува това е ясно,нека се вземат най-накрая мерки.
196
0
 
1
 
! Отговори
POGARNIKARA преди 11 години
DIM sa shwestyri i oTREPKI