По морето: Два гола – 1 бира, 5 гола – бутилка уиски!

Алкохолният туризъм процъфтява по родното Черноморие
Обновена: 8 юли 2012 17:29 | 8 юли 2012 17:00,
47
По морето: Два гола – 1 бира, 5 гола – бутилка уиски!
Снимка: Dnes.bg

Алкохолният туризъм процъфтява по родното Черноморие. Предимно млади руснаци и англичани са завладели Слънчев бряг. За тях важи с пълна сила цитатът от известна песен „Сутрин лягаме, вечер ставаме”.

Момчетата и момичетата на възраст между 19 и 25 години правят същински тур на нощните барове в курорта. Те търсят заведения с „щастлив час”, в който алкохолните питиета се продават на половин цена или може да вземеш две чаши с водка на цената на една. В рамките на 60 минути е масовото пиене, после барът се сменя. В нощни клубове по плажа младежите се раздават на пилони, като впечатление прави, че най-активни на тях са пищните дами.

По морето има и специално измислени за алкохолните туристи игри. В едно от платените състезания участниците могат да спечелят бира, ако вкарат два гола в отвор на картонена стена, като имат право само на осем удара.
За спечелването на бутилка с уиски се изискват по-големи умения – трябват пет точни попадения в по-тесен отвор, а възможните опити отново са осем.

По морето: Два гола – 1 бира, 5 гола – бутилка уиски!
Снимка: Dnes.bg

„Това е начин да привлечем повече туристи, на тях им харесва, защото наградата в играта е алкохол, който после консумират”, призна пред Dnes.bg търговец от Слънчев бряг.

Уиски успяват да спечелят тези, които не са на градус, но в Слънчев бряг е рядкост да срещнеш подобен турист.
Магазините в курорта са денонощни, а най-честата гледка е тази на руснаци и англичани с бутилка твърд алкохол в ръка.

В същото време България ще се опитва да промени имиджа си като дестинация за алкохолен туризъм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
27
 
! Отговори
бързо, националите преди 11 години
да го вкарват това в тренировките на националите !!! друг начин да спечелим купа няма...
20
1
 
3
 
! Отговори
до 21 преди 11 години
Точно така, пресметливите хора печелят от всичко, а ние българите сме скромна нация със скромни възможности, затова най-простото което може да измислим е да предлагаме пиячка и разни други греховни изкушения, важното е бизнеса да върви.
19
0
 
18
 
! Отговори
За 10 от Гого преди 11 години
....А ние си мислим че са тузари и едва ли не извънземни :)) те са си обикновени и едни от най-бедните Европейци.....смятайте ние на какво ниво сме :)
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как няма да процъфтява алкохолния туризъм,когато една бутилка водка в Белгия е 18 евро а тука е 7 лева.
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сен тропе кога ще ги стигнем?
16
3
 
12
 
! Отговори
Комунист преди 11 години
Алкохолен или не, важното е да се печели.
15
6
 
22
 
! Отговори
Yogi преди 11 години
Ние сме от сегмента на Хърватск и Черна гора, но явно там хората правят нещата с повече мисъл.
14
6
 
29
 
! Отговори
Yogi преди 11 години
Българското черноморие няма капацитета да се конкурира с турските или гръцки курорти. Първото, което е, нашата брегова ивица е в пъти по-малка от тяхната (около 250 - 300 км.). Сезона също е поне 3 пъти по-кратък от техния. Това едно време се е мислело от хората, ръководещи и работещи в този бранш. Обаче като всичко в нашата страна, идват едни хора, нямащи си и понятие от този бизнес, видяли нещо по испанските и турски курорти и си мислят, че същото може да се копира тук.Ние сме от сегмента на о
13
2
 
15
 
! Отговори
за Гърция преди 11 години
Бях на о. Иос, който е една от дестинациите за алкохолен туризъм за 18-25 годишни в Гърция, там в една таверна сервитьора беше македонец и разказите му за какво е там 'странно' съвпадаха с положението в Слънчев бряг - фиркани до козирката младежи, заспиващи по улиците. :D
12
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"В същото време България ще се опитва да промени имиджа си като дестинация за алкохолен туризъм."*** димек ша са прай на чахкиня...
11
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пиша от Шотландия. Тука какво става петък вечер и събота вечер - не е истина. Така че това им е начина на живот. Манталитета им е такъв. Проблема не е в България. Те са си такива.
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди няколко години имаше такива игри в Китен, но наградите бяха други. На един два пъти му бих дузпи и двата пъти спечелих награда.
9
6
 
14
 
! Отговори
чочо преди 11 години
Не виждам какъв е проблемът и защо ще си сменяме имиджа? Какво, да станем синоним на пенсионерски туризъм ли? Баровците няма да дойдат тук, дори и да се пос*рем от натягане. Най-много да загубим и тези туристи от много хитреене.
8
7
 
33
 
! Отговори
matiz преди 11 години
Какво толкова лошо. Хората цяла година са бачкали и чакали тези 1-2 седмици. И точно това търсят - море, плаж, вкусна храна, евтин алкохол, нови запознанства и забавления. А ние какво искаме - техните пари. Нещо неясно?
7
6
 
57
 
! Отговори
Блюки преди 11 години
Аз освен алкохола,пр***итутките,хазарта и дрогата не виждам друга причина, човек да отиде на Слънчев бряг. Всичко е бетон, а морето е *** каша. Остана опцията само да се пие, ч*ка, смърка и залага. Много се съмнявам, някой да е стъпил там, заради тишина, спокойствие и високото качество на предлаганите услуги. Да го затварят тоя курорт, ако им е скимнало да пъдят зажаднели и загорелите младежи и девойки. По-добри от сегашните няма си намерят. Желаещите за 100 брус в *** се броят на пръсти.
6
1
 
48
 
! Отговори
Т4 преди 11 години
В нашето Черноморие идват предимно туриститрето качество хора!Алкохолици,селски тарикати и бедняци.
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че ще бъдем една от топ дестинациите за алкохолен туризъм не е за никого тайна, най-малко заради евтините цени. Ако можем да развием и други неща, които да привличат туристите ще бъде още по-добре. За алкохолния туризъм, няма к'во толкова да се чудите - има го и в Испания и в Гърция.
4
1
 
51
 
! Отговори
.. преди 11 години
Невероятно! Плащаш 5 лева и можеш да спечелиш бира на стойност 2 лева!!! :)
3
3
 
18
 
! Отговори
С лъх на лавандули преди 11 години
Ставал съм свидетел на гореописаните английски провинциалисти, дошли да хвърлят парите си на евтиното за тях Черноморие. Да- тогава разбрах значението на гротеската.
2
1
 
24
 
! Отговори
Texas преди 11 години
Необходимо е да се каже , че алкохолът е също много опасен както наркотиците и родителите трябва да пазят децата си от пристрастяване.Кофти нали !