Пожарът в Сакар планина вече е локализиран

Регистрираха прах над нормата в населените места в района на пожара
28 юли 2012 18:06,
9
Пожарът в Сакар планина вече е локализиран
Пожарът е локализиран. Снимка: БТА

Пожарът, който бушува от четвъртък в Сакар планина, е локализиран, съобщи за Dnes.bg инспектор Пламен Петков от Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" - Хасково.

Ограничаването на огъня е станало възможно благодарение на просеките, които цяла нощ се разширяваха.

Пожарът лумна в четвъртък около 13:30 часа след като трактор, работещ на полето, се подпали. Огънят обхвана 3500 дка гори и лесонепригодни площи в землищата на тополовградските села Българска поляна, Орлов дол и Хлябово и старозагорското село Главан.

Още по темата

В гасенето на пламъците се включиха над 300 пожарникари,  военни, горски служители и доброволци и 60 машини, които въпреки локализирането на пожара все още са на мястото на инцидента.

Вчера след като огънят прехвърли една от направените просеки се наложи в гасенето да се включат два хеликоптера.

Заради задимяването в района работи и мобилна станция, която замерва показателите на въздуха. Отчетено е превишение на нормата фини прахови частици в населените места в района на пожара за изминалото денонощие в село Главан, съобщават от РИОСВ - Стара Загора. Опасност за населението обаче няма.

Превишението от 3 пъти на средноденонощната нормата, е в резултат на пожара, а като допълнителен фактор е влиянието на интензивния трафик на автомобили, преминаващи покрай станцията за контрол на въздуха, уточняват от екоинспекцията.

По останалите показатели днес не са регистрирани превишения на установените норми.
Работата на мобилната станция за контрол на въздуха в селото ще продължи до потушаването на пожара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Сакарпожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
провинцията преди 11 години
Просто забелязвате ли как щом пожарът е извън пределите на столицата.. изведнъж не е толкова драматично споменаван в новините. Да, споменават го, дават някой друг репортаж, но не е ултра-мега-водещата новина. Не мисля, че трябва и да бъде, но си личи просто как се поставя околността на столицата и самата тя в някаква по-голяма важност от останалите български земи. 50% от БВП било там ще кажат някои, ами добре.. така е, но това не означава, че по останалите места няма хора също толкова значими.
6
0
 
4
 
! Отговори
искроуловител!!!! преди 11 години
господа млади *** и недоучени да ви открехнем- при социализма лятото всички машини работещи в потенциално опасни лестно запалими обекти като ливади, житни полета и т.н. през лятото бяха със задължителни искроуловители. хората през социализма мислеха и се справяха. а сегашните управляващи само гледат да крадат- келепира. това ще унищожи България? Такива като Бойко нарочно не ви образоват за да сте *** и манипулираща се рая.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо си мислите, че по другите страни не се случват такива неща, по дяволите? Четейки коментарите оставам с впечатлението, че си живеете във вашия балон само където българите са прокълнати от дявола едва ли не...
4
0
 
7
 
! Отговори
до 4 преди 11 години
Става ,че ни гони идиотизма и тъпизма! В морето влизат пили и без да зачитат какво е знамето ,ако изобщо са на охраняем плаж. А тоя с трактора сега да плаща докато е жив ,защото трябва да ти е празна главата за да оставиш в тая жега работещ трактор !Като добавим и вопиющата простащина и непукизъм, примесени с омраза към всеки и всичко , е чудно ,че и толкова имаме...
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Горите горят. Морето взима по 3 жертви на ден. Какво става?
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гълтайте прахта в нея има витамине ю я ***. много са полезни да знаете. ще си заредят имунната система и зимата няма и студ да усещат. ще генерират енергия коята ще е равна на слънцето.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Навремето тая мека и екзотична, малка планина беше цялата в гори и пълна с дивеч!След ''демократичните промени'' и ''първоначалното натрупване на капитала'' през 90-те изгоря почти цялата! ''Съдебната власт'' познайте какво свърши?Чудно е,че все пак е останало нещо!