Варненци блокираха входовете на Морската градина

Искат да се спре достъпът на автомобили
Обновена: 28 юли 2012 20:05 | 28 юли 2012 20:01,
179
Варненци блокираха входовете на Морската градина
Варненци за пореден път на протест. Снимка: архив Impact press group

Варненци блокираха петте основни входа на Морската градина, по които преминават леки автомобили, предаде ”Фокус”.

На всеки имаше по около 10-15 от членовете на сдружението, които не допускаха преминаването на автомобили. Блокирани бяха входовете на басейн „Приморски”, на Двореца на културата и спорта, спирка „Акациите”, Делфинариума и Пикадили парк.

Още по темата
28 юли 2012 14:00
191

Според протестиращите в Морската градина на влизат и излизат безпрепятствено коли и паркират в зелените й площи, което е напълно забранено. По крайбрежната алея формално има ограничителен режим, който обаче не се спазва, смятат протестиращите.

Те настояват да се спре достъпът на МПС в Приморски парк, с изключение на колите със специален режим.

Варненци искат още полицията да санкционират всички водачи, които нарушават Закона за движение по пътищата.

Протестиращите заявиха още, че настояват да се обозначат със знаци всички входове на Приморски парк и да се поставят пътни знаци с допустимия достъп на МПС в парка.

През последния месец жителите на Варна на няколко пъти изразиха недоволството си срещу случващото се в града си.

В началото на юли около 1000 души излязоха на протест срещу застрояването на Морската градина. Под натиска на хората общинските съветници гласуваха пълна забрана за строителство в морския парк, но това не удовлетворява основното искане на протестиращите.

Ябълката на раздора е проектът „Алея първа”, който трябва да бъде изграден между Морската градина и брега.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
6
 
! Отговори
До 13 преди 11 години
Абе папурчо,само ти ли си с парички и кола бе ***.Ако всички които ходят в Морската,влизат с колите си,имаш ли си на идея какво ще стане.Ти в Ботаническата градина в Балчик,с колата ли влизаш?
19
3
 
1
 
! Отговори
do 7 преди 11 години
Властта в София ли е виновна че 25 години бантустанците избират, мафиоти,мутри и бивши комунисти предатели от най-гадните?И си ги реди в този или друг ред без изглед за нещо различно?Хората в България са виновни щото са *** *** ,зли ,незаинтересовани и тарикат гяволи.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
13, много станаха такива гости като тебе май, и колкото повече стават, толкова повече се разваля този град. Аз много си харесвах града допреди 4-5 години, но вече е много зле. Разбрах какво им е или какво им е било на софианците. Тежко е като те нападнат от всички страни. А ти спецялно май много насериозно се взе да водиш партньори тука, вземи се успокой. Вместо да ги заведеш в тази райска забележителност може да опиташ някоя чужда страна, хем ще направиш добро впечетление.
17
1
 
4
 
! Отговори
До 9 преди 11 години
,,Силата е в общинската администрация, никой от София не ви е виновен.,, ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Изобщо не си в час,стой си пред компа и не се напъвай.Между другото,*** изобщо не е само във Варна,Въпрос на време е да го разберат *** *** като теб.А на онзи 8-ми под теб-зле си друже,повечето са с твоето мислене и затова вечно ще сме на дъното-аз за мене си ти за тебе си.
16
2
 
2
 
! Отговори
Не-варненец преди 11 години
Купувам гараж във Варна. :)10-тия коментиращ, да имаш нещо за продаване? :)
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 12 ВИЕ Варненци избрахте Кирчо както го избирахте и предните пъти когато не беше подкрепен от Бойко. ВИЕ Варненци си го избрахте , не Бургазлии не Софиянци, не парламента. Критикува Варна напълно с основание.
14
1
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
БРАВО ЗА ГРАЖДАНСКАТА ПОЗИЦИЯ НА ВАРНЕНЦИ! когато нещо е нередно ..трябва да се протестира до като се премахне..гледай Българино и си търси правата
13
7
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 11 години
Ей затова Варна се превръща в обикновенно село, заради такива крепостни селяни като теб. Ако съм гост на града ви и дойда на почивка с колата и семейството и бизнес партньорите си и имам парички за харчене във Варна, трябва преди да дойда да си купя гараж ли ?!?!Егати идиотско варненските съждения.
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
9, точно така. *** е причината, а ГЕРБ доста успешно им съдейства за каквото трябва. И когато този, който се има за премиер критикува Варна, един не се намери да го попита кой подкрепи този инфантилен кмет за 4ти мандат, кой съдейства на *** докато арестува всички останали, чия група е най-голяма в местния парламент и т.н. Добре, че му остава още 1 година, че стана нетърпимо.
11
1
 
8
 
! Отговори
до 8 преди 11 години
Да 8 ужасно е всичко, варна е организирана колкото едно крепостно село. Нито има паркинг до морската нито синя зона нито организация за нищо, за разлика от Бургас, където има и паркинги до морската и то доста и синя зона и морска в която няма коли.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
8, Това е мислене от типа: като няма къде да паркирам, ще паркирам на тротоара. Само затова съжелявам, че не съм един полицаи да слагам глоби по цял ден да ги науча такива *** къде се паркира. Като имаш кола вземи си купи гараж, тротоарите не са парк-места.
9
3
 
14
 
! Отговори
до 7 преди 11 години
Силата е в общинската администрация, никой от София не ви е виновен.След като в бургас забраниха предвидения за средата на морската градина небостъргач за следващите 25 години напред не виждам защо във Варна не успявата. Аааа да там общинската ви администрация е на *** и затова варна бавно но сиурно се превръща в панелно бетонно гето.
8
25
 
5
 
! Отговори
Не-варненец преди 11 години
А ние които не сме от Варна, къде да оставим колите си, за да посетим тая райска забележителност?! Варненци май искат морската градина само за тях. Ами и протестът си е само техен...
7
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един милион пъти ясно казаха хората, че не искат Алея Първа, но глупавото корумпирано правителство си мълчи уж невиждайки как дружките им *** смятат да строят насред морската градина. Този проект трябваше да е унищожен още преди няколко години но все не се стига дотам, защото власта в София се прави, че такъв въпрос няма. Ето това е ГЕРБ, точно това. Те са 100% същите, даже по-лоши. Не им стигна контрабандата, не им стига кражбата чрез зелената енергия, но и морската искат да я дадът на своите.
6
2
 
19
 
! Отговори
до 4 преди 11 години
Вече никойн не нарича Варна морска столица, защото е горска. Град който от ден на ден запада и се саморуши. Преди седмици се протестираше да има, градина, а сега се протестира да не влизат олигарските с колите там да спират директно на кръчмите си.
5
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кирил,подлогата на всяка власт!Махнете го варненци,ние сме с вас.
4
2
 
49
 
! Отговори
saki преди 11 години
Искат да направят алеята да бъде кръчма до кръчма, отвсякъде бучи чалга, всичко е задръстено с коли на ядящите цаца в кръчмите, грозно,гротеска, пушилка,селения,миризми на кюфтета и бензин. Няма велоалеи,няма бягащи за здраве,няма зеленина, няма свеж въздух.Там стана една колоака на печелбари,дюнери,кючеци,селски мутри,изровен скат, шумно и задушаващо. Повече не стъпвам там, гнус ме от всичко и всички на тази алея.
3
1
 
33
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Браво на варненци!
2
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бравоооо!
1
2
 
35
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Ako mahnat Vecnata Ambar pardon Kiril Iordanov,nestata moze i da se opravaiat