Пожарът в Брягово обхвана близо 2000 декара

700 декара от тях са общински широколистни гори
Обновена: 31 юли 2012 09:21 | 31 юли 2012 08:16, Петя Славова
29
Пожарът в Брягово обхвана близо 2000 декара
Снимка: Dnes.bg

Повече от 200 души  участват в гасенето на пожара край хасковското село Брягово. Това каза главен комисар Николай Николов за Агенция „Фокус” .

„От три страни пожарът е локализиран, остава Родопи и Любеново - фронт от 7-8 километра, който тази сутрин колегите са започнали да гасят", разясни той. "На място са повече от 20 пожарни автомобила и около 200 пожарникари. Надявам се, че до следобед двете групи, тръгнали от двете страни, ще се срещнат и ако се запази тази обстановка без силен вятър, можем да разчитаме да го овладеем”, добави Николов.

Още по темата

„Непосредствена опасност за населението няма. Преди 12 години на същото място имаше голям пожар, който доста уплаши хората, имаше и пострадали къщи, и това е причината тази нощ хората да са доста притеснени, и да изкарат будни цялата нощ”, съобщи още той. 

Според него общата площ на пожара е около 2000 декара, от тях 700 декара са общински широколистни гори, останалото е сухи треви и храсти.

Началникът на областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" в Хасково комисар Николай Вълчев заяви, че засега няма опасност за населените места. Две верижни машини правят просеки, за да се ограничи разпространението на огъня. В овладяването на пожара днес ще включат и военнослужещи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Подпалвачите 2012 преди 11 години
И след това общинарите от хасковското село Брягово ще залесят с общински средства тези 700 дкр общински широколистни гори.
24
0
 
3
 
! Отговори
мацето преди 11 години
и кво ся, ненаяли се алчняците и гората запалиха, то бива престъпници ама като тия нема да срещнеш по широкио свет
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хем ще падне продажба на дървесина, хем след това изкупуване на земята - далавера отвсякъде
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С това масово унищожаване на горите скоро 40 градуса ще започнат да ни се струват прохладни
21
0
 
6
 
! Отговори
Pe6o преди 11 години
И къде са хеликоптерите, самолетите, доброволците по-сръчни от пожарникари и които гасиха 200дка на Витоша сякаш свършваше света... Но какво са 2000 в забравено от бога място където няма медии, журналисти и гъзолисци. Както се казва простите хора кучетата ги яли там на село.
20
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В ДЪРЖАВАТА Е ПЪЛЕН БАРДАК-ГРОБАРИТЕ СА НЕКАДЪРНИЦИ И БЕЗХАБЕРНИЦИ-САМО СИ ЗАЛАГАТ ЧЕРВЕНИТЕ ПОЛИТБЮРОВСКИ ДЪТА....ТОВА Е НАЙ-НЕЧОВЕШКОТО И КОРУМПИРАНО УПРАВЛЕНИЕ...УПРАВЛЕНИЕ ОТ *** И ***!!!!
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано по скоро да го изгасят.Хубав коментар на 11 ....а такива като 19-ти ,е преобладаващото население в бг-Какво да му кажеш на такъв?
18
1
 
0
 
! Отговори
Николов преди 11 години
Глупости,потърси в гугъл и ще видиш колко пожари има.И ще ти кажа,че има и в раьони без никакъв интерес.Аиде стига.Сигурно има и умишлени но единствения начин да знаеш,че този е такъв е да си го запалил ти.
17
4
 
1
 
! Отговори
Николов преди 11 години
Пожари има навсякъде по света.Стига сте правили политика.Още малко ще изкарате политиците виновни и за земетресенията.Иначе бих подкрепил в един референдум,да се разстрелят доста от бившите и настоящи така наречени "управници".Хубав ден.
16
4
 
0
 
! Отговори
пикльо преди 11 години
пикае ми се!!! отивам да изгася пожара!!! :) :)
15
1
 
1
 
! Отговори
мхм преди 11 години
Егати, локумите, бла, бла, бла......всички са от една партия, ти чуваш ли се ...наричай я столетница, изродница както искаш...всички са откърмени от нея! За това, казвам 4 км, трябва да си луд за да мислиш, че Боко е някаква манна небесна. Снощи на "вечеря" с Първанов, на която се цункат и си показват новите часовници, днес се лаят по медиите. Някаква паралелна вселена обитаваш,пич!!!
14
0
 
1
 
! Отговори
яна преди 11 години
става огромен и не знам дали въобще ще се справят...
13
0
 
3
 
! Отговори
до 11 преди 11 години
Откакто настана така наречената "Демокрация" , всички управляващи работят неуморно по свиване на правата и задълженията на държавата.Всичко държавно,което носеше някаква печалба се приватизираше.Накрая "Държава" вече няма - има само частни територии.
12
0
 
3
 
! Отговори
ля ля преди 11 години
по един или друг начин искат всички дървета да махнат! защо не искате да засадите малко нови да го ***!!!!
11
1
 
7
 
! Отговори
ежедневен пожар? преди 11 години
много подозрителни станаха тези пожари-днеска тук утре там.МВР никакви мерки не взима. или може би ги палят нарочно.МАФИЯТА КОЯТО СИ ИМА ДЪРЖАВА ПАЛИ ЛИ ПАЛИ! МВР ЗАЕДНО С ЦВЕТАНОВ ЯКО СПИ. ГОЛЕМИ ПРИКАЗКИ НА ГЕРБ И УПРАВЛЯВАЩИТЕ НО ДЕЛАТА СА ЕЖЕДНЕВНИ ПАЛЕЖИ ПОСЛЕ РЯЗАНЕ И ИЗНОС НА ДЪРВА. ПЪЛНЕНЕ НА КАСАТА НА ГЕРБ. ТО НЕ ОСТАНАХА ГОРИ В БЪЛГАРИЯ ПОСЛЕ ЧАКАЙТЕ ДА ЗАВАЛИ АМА НЯМА. БЕЗ ГОРИ ЩЕ СТАВА ОЩЕ ПО-ГОРЕЩО И ПЛОДОРОДНА БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ПРЕВЪРНАТА В ПУСТИНЯ- ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ И БОЙКО. ЦЕЦО ПРОДЪЛЖАВА ДА ПОДСЛУШВА ПРОТИВНИЦИТЕ НА МАФИЯТА!
10
2
 
3
 
! Отговори
мхм преди 11 години
Пич, я виж през прозореца, моля ти се, има ли задръстване днес на 4-ти километър? Всичко ли обръщате на политика, това ли е основния казус в лудницата...Ако , толкова се вълнуваш от това , да , да, да Станишев, Бойко, Доган, Царя и т.н,т.н.,т.н всички национално безотговорни правителства, лица, изверги са виновни за случващото се. Не ме е*е, кой от тях е по-малкото зло, защото си остава ЗЛОООО, но едната ти мозъчна клетка не го асимилира и си знае "кой не скача е червен"!Малоумия безподобни!
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората са работили безвъзмездно със мисълта, че строят собствената си държава. Сега държавата е мащеха за народа
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пожарникаря знаем къде е а пожарите кой ги гаси?
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и как да я направим градина? Тези дето строяха градове, пътища и мостове с бригадирски труд бяха оплюти а на мутрите беше дадена възможност да станат собственици на които да плащаме.
6
0
 
11
 
! Отговори
Последствия!!!!! преди 11 години
Тотална некадърност и безпомощност НО гарантирана с наглост и безцеремонност!!!!!!