Събраха 1 тон боклуци около хижа в Пирин

В екоакцията се включиха над 100 доброволци
1 авг 2012 12:52,
67
Събраха 1 тон боклуци около хижа в Пирин
Акцията по почистването на Пирин ще продължи до петък. Снимка: БТА

Българите може да се гордеят с природата си, но не и с отношението към нея. Над един тон отпадъци са събрали в района около хижа „Яворов“ в Национален парк Пирин доброволци.

В инициативата, организирана от екоорганизацията „За Земята", са се включили около 100 ентусиасти, съобщи БТА.

Акцията ще продължи до 3 август.

Изчистени са стари сметища около хижата. Много отпадъци са изнесени и от района на заслон "Кончето" към хижа "Вихрен".

В момента хигиенизацията протича в местността на езерата при хижа "Вихрен" и сметището до хижа "Синаница".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
17
 
! Отговори
Нерез преди 11 години
Друго си е да си изхвърлиш *** на природа, направо ти настръхва четината от самодоволство, а наскоро една *** майка беше изхвърлила памперса на свинчето си на една екопътека, сигурно е получила свински душевн оргазъм с елементи на самодоволство.
32
3
 
7
 
! Отговори
елена преди 11 години
Акцията започна на 27,в петък и мога да кажа,че за нула време активистите напълниха чували със счупени бутилки,оставени от,,истински,,ценители на планината....
31
4
 
9
 
! Отговори
с. преди 11 години
Оскотялата бантускотска *** е най-долната и гадна *** на планетата!България има уникална природа,която обаче е тотално съсипана и замърсена!Като отида на риба и реша да си разчистя местенце събирам около 50 кила *** от 2 квадратни метра!Тия хора са отишли там да ви събират ***,а вие ги плюете!***!Какво ви пречи да си вземете два чувала за *** и да си съберете отпадъците за да не оставяте *** след вас!?Селяни!
30
3
 
10
 
! Отговори
Много сте зле ! преди 11 години
Много сте прости ! Хората отишли да ви бършат н***срания ***, вие си стоите в къщи и мрънкате. Долно племенце сме - спор няма !
29
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой ли ги е хвърлил? Тези дето ги събират, щото в планината много върви ракията и после незнаят какво правят.
28
8
 
4
 
! Отговори
Боклук преди 11 години
1тон ***=12 еколози х 83 килограма всеки
27
3
 
16
 
! Отговори
@28 преди 11 години
*** горе са занесени от *** долу, като теб 28.Качвате се веднъж на петилетка в планината за да се наядете, напиете до несвяст.. и си оставяте ***...Не са ви виновни "екотуристите", нито еколозите нито туристите, а 4алгаджиите експериментатори...
26
14
 
2
 
! Отговори
eee преди 11 години
Уж са екотуристи , които уж най много мислят за природата и се противопоставят на всякакви закони на държавата, а какво виждаме всъщност че те самите не пазят природата, и ква файда че са събрали ***, да не бяха ги хвърлили просто.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И още много тонове *** в НС.
24
12
 
2
 
! Отговори
До 19 преди 11 години
ЕТО ЗА ТОВА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОПУСКАТ ЕКОЛОЗИ В ПЛАНИНАНАТА!!! Всичката им работа е такава ЕВТИН ПР!!! и нищо реално свършено!
23
2
 
8
 
! Отговори
Свищов преди 11 години
Обикалям планините от години и не съм бил на по-добре поддържана хижа от Хижа Яворов и поляните около нея. Коде го събраха тоя *** аз не мога да се сетя!?
22
0
 
16
 
! Отговори
Хижа Яворов преди 11 години
До Яворов няма асфалтиран път. Местните, които се качваме там го правим за час и половина пеша. Никой не бие толкова път, ако не обича планината, а който обича планината не я цапа!!! Дори когато планирахме майсаката акция при първоначалния оглед се видя, че наистина там е много чисто и реално нямаше нужда от нея. Но все пак целта на тази акция беше да популяризираме планинските преходи сред младите хора и да ги ангажираме с опазването на прирадата!!!
21
3
 
3
 
! Отговори
До 20 преди 11 години
Кит ли си, Паламуд ли си, не знам какъв си, но това беше най-глупавото нещо, което съм чел от много време!Ако местните не им пука на кой тогава?!Нима тези, които минават и отминават ги е по-грижа за околното пространство, отколкото тези, които живеят и се радват всеки ден на даденостите си!Местните са истинските еколози, а не тези от "жълтите павета"!
20
1
 
7
 
! Отговори
В (До 19) преди 11 години
И аз тогава участвах в акцията, а и сега редовно посещавам тези места...Затова казах, че освен шишарки да са събирали, няма какво друго!
19
2
 
9
 
! Отговори
palamud преди 11 години
Браво на истинските еколози.От 3-4 години ми прави впечатление, че има хиляди туристи в планината, без нито една салфетка да е изхвърлена. Много е чисто, особенно по високото! В пирин на всякъде е много чисто. Явно са свалили *** от полулегалните сметища на кончето и други високи места. Поздравления - все пак не всеки може да се качи на тази височина че и *** да събира! Вепечатляващо е как туристите се удвояват всяка година. Склоне съм да мисля че местните най-много замърсяват
18
2
 
21
 
! Отговори
Хижа Яворов преди 11 години
Това са абсолютни глупости - още през май над 100 доброволци от Разлог изчистихме основно района на Хижа Яворов и дори тогава нямаше един тон ***. Няколко групи тръгнаха пеша от Разлог, като почистихме ОСНОВНО пътеката и пътя до хижата и в последствие и района около хижтата! От екоорганизацията За Земята" да не си правят евтин PR а да се придържат към фактите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
17
2
 
9
 
! Отговори
1916 преди 11 години
в Стара Загора в кв. Лозенец има над 1 тон *** ама имат човешки права. Все пак ако има доброволци...
16
2
 
10
 
! Отговори
jo преди 11 години
A дали ще има *** в акцията по почистването ?
15
2
 
12
 
! Отговори
. преди 11 години
Един тон е абсолютно реален, а ако се направи още по-мащабно почистване, не ми се вярва колко ще се събере. И не съм съгласна, че хижарите и местните са най-загрижени за планината. Точно преди 2 дни бях на хижа Мусала и около нея беше пълно с буклуци, селяни, чалга, скара + 2 строежа. А това място се води едно от най-красивите места в България. Пишман туристите са точно тези местни, които се качват по планините само за да се напият, да вият като чакали и да си направят мизерията.
14
10
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Аз като ви казвах ,че по-кирлива държава от Бг. не съм виждал , вие ми слагахте минуси !! Със слагане на минуси няма да си изчистите страната !!!