Евтим Милошев: Туризмът по морето не е само алкохолен

Най-големият проблем е липсата на работна ръка
22 май 2024 12:28, Стела Стоянова
45
Евтим Милошев: Туризмът по морето не е само алкохолен
Снимка БГНЕС

Всички помним слънчевите брегове и златните пясъци на родното Черноморие през 80-те години, което беше наравно със Средиземноморието и беше най-предпочитаната дестинация, особено за Източна Европа. Всеки, който не е ходил скоро на нашето Черноморие, може да види туристическия продукт, който се развива много позитивно.

Това коментира пред БНТ служебният министър на туризма Евтим Милошев.

"Трябва да отбележим, че сме в ситуация на много сериозна конкуренция от нашите съседи - Турция, Гърция, Хърватия, Кипър - това са държави с много сериозна политика, с много сериозна инвестиция в рекламата на своя туристически продукт. Времената се менят, но доброто, хубаво, наше Черноморие съществува", поясни министърът.

Туристическият продукт, който се предлага, включва всичко - настаняването, храната, легловата база, обслужването, транспортната свързаност.

"Тези съществуващи самобичуващи се констатации, че сме се бетонирали и само с алкохолен туризъм се занимаваме и при нас идват най-евтините туристи, смятам че са много пресилени и много крайни", уточни Милошев.

Според него, не само в туризма, а и във всичко, е въпрос на комуникационна стратегия. По нашето Черноморие може да се предложи продукт за всякакъв вкус за всякакъв посетител и за всеки вид туризъм.

"Ние сме туристическа държава, при нас идват много чужденци и трябва да имаме едно много позитивно отношение към тях. Традиционно имаме много добри специалисти, имаме училища и колежи, където обучаваме кадри. В момента най-големият ни проблем е липсата на работна ръка, не само в туризма, разбира се", каза още Евтим Милошев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от Страната
Мъж загина при пожар в Трявна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И тоя е един министър )
33
0
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 1 седмица
Милошката дава за пример нашите курорти, въпреки че той самият не е ходил на тях от има няма 20 години. И той е един курортист, че нямам думи. До изборите нека надува ол-инклузива, пък после каквото дойде.
32
0
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Разбира се.На закуска ще се предлага чай/друсан/.
31
1
 
10
 
! Отговори
Дриско преди 1 седмица
Ако не живеех на черноморието, нямаше да стъпя тук. За живот иначе е доста по добре, от много други места, вкл и София. Просто да се плати за почивка не си струва.
30
2
 
10
 
! Отговори
Общ преди 1 седмица
Другаря Милошев да не дава за пример нашите курорти от 80те години, че някои от нас си спомнят как там ходеха само по-равните от другите, наред с чужденците. За всички останали бунгала на Мичурин или Ахтопол с обща баня и тоалетни и ла*нарки в конвой да извозват сещате се какво.
29
1
 
18
 
! Отговори
Много ясно преди 1 седмица
Естествено, че не е само алкохолен. От реп ките дишат, смъркат и пушат всичко, което им се предложи, а дилърите могат цяла зима да не бачкат след толкова оборот. Отделно професионалистките по другата линия. Тъй че туризмът е алкохолно-кьрвенско-друслив дефакто.
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В all inclusive трябва да бъде включено лечение от ешерихия коли и дезинтерия, с тези тръби изливащи се в морето.. Кафяв флаг навсякъде...
27
0
 
17
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 седмица
Не е алкохолен, ама е .Всичките чужденци на които им лижете задните части са на алкохолен туризъм.Какво заблуждаваш хората. Едно читаво семейство не съм видяла.
26
0
 
17
 
! Отговори
от Стария Несебър преди 1 седмица
Няма работна ръка, а след 1 юни ще отварят още обекти. Загубена работа.
25
0
 
16
 
! Отговори
От бранша преди 1 седмица
Този от кога стана експерт по туризъм? Защо няма липса на "работна ръка" в Майорка, Ибиза и Крит? Клоун.
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Туризмът е такъв, какъвто си го направиш. Подбирайте си внимателно периода, местата за настаняване, заведенията, които посещавате. Така ще си спестите известни разочарования и почивката ви ще се доближи до очакванията. Поне аз правя така.Успешно съчетавам морски, балнеоложки, културен туризъм.
23
0
 
25
 
! Отговори
Мухаха преди 1 седмица
Туризмът по Черноморието ни е изключително алкохолен.... А няма работна ръка заради десетилетията мутробизнесменство и мошеничествата на хотелиери и кръчмари дето си мислеха че могат да наемат бедни студенти, да ги карат да работят по 10-12 часа , да ги осигуряват на 4 часа или въобще да не им плащат осигуровки и традиционно да не им плащат последния месец работа , преди края на сезона....... Няма вече баалъъци. За това си ги търсят от Бангладеш и Сомалия.
22
0
 
20
 
! Отговори
Естествено, че преди 1 седмица
не е само алкохолен. Друсат се мега яко и с долнокачествени наркотици. А проституцията също върви с 200 в час.
21
0
 
13
 
! Отговори
1 от изборна комисия преди 1 седмица
Около 9-ти юни ще има интензивен Изборен туризъм. И така...до следващия път.
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Милошев кой че накара украинците да работят бря ,само пият като алкохолици ,но пп и дават помощи и пари ))
19
0
 
19
 
! Отговори
морски преди 1 седмица
Има от тези чуждестранни туристи с велосипедите и чанти за багаж на тях. Обикалят Черноморието. Купуват най-евтини неща. Туризма ни загуби много заради мутрите.
18
0
 
20
 
! Отговори
Сахар преди 1 седмица
Ходя на нашето море най-късно до 22 юли и то само защото мога да ползвам прилична ведомствена станция на преференциална цена.На пазарен принцип бих избрал Испания или Гърция.
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Милошев е в бизнеса с райски газ и кристали и ги знае тия работи. Лично се е погрижил да не е само алкохолен туризъмът ни.
16
0
 
22
 
! Отговори
Антонч Ехов преди 1 седмица
Евтимий докрая на мандата ще научи видовете туризъм, като онзи колега от транспорта, който научи, че има жп, въздушен, воден и сухоземен.
15
0
 
26
 
! Отговори
морски преди 1 седмица
Платежоспособният турист няма да се върне. Не е мазохист! Ще идват най-бедните.