Умрелите делфини вече са 59

Промяна на морските течения може да е причина за масовата смърт
Обновена: 3 авг 2012 07:50 | 3 авг 2012 07:40,
63
Умрелите делфини вече са 59
Снимка: Булфото

Общият брой на мъртвите делфини по родното Черноморие от началото на тази година е 59. Вчера на открити на плажове край Царево и Созопол бяха намерени още два трупа, пише „24 часа“.
 
За сравнение през миналата година броят беше 21.

Последните труповете на делфините са били изхвърлени на плажа на къмпинг „Корал" и на скали в местността Буджака в Созопол.

Бозайникът, намерен на „Корал" е от вида „афала" - едър, с дължина 2,20 м. По тялото на делфина има повърхностни плитки наранявания, които са разцепили кожата му.
Липсвала е и дясната перка.

Според заключителния доклад на експертите от инспекцията няма видими външни следи от насилствена смърт.
Другият намерен в Созопол делфин, вероятно и той „афала", е с размери около 1,60 м, и също е без никакви външни наранявания.

Само през юли постъпилите сигнали за мъртви делфини са 23, като преобладава броят на екземплярите от вида „афала".

Според чужди учени, поради тежките климатични условия на изминалата зима, има промяна в морските течения, която води до увеличаване на броя на изхвърлените на брега животни.

Това се наблюдавало не само по българското черноморско крайбрежие, но и по турското, румънското и грузинското.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
4
 
! Отговори
Realist преди 11 години
Оставям на вас( или по-скоро на тези, които имат повече от 1 мозъчна гънка) да прецените защо е толкова голяма смъртността сред делфините. Особено тази година наплива за такъв лов е мн.голям. Дори и ред се чака... Направете си сметката. И...някои от властимащите от крайморските курорти....леееко си затварят очите, че "естествено умрелите" делфини имат по цял откос дупки от куршуми по телата си...
45
0
 
4
 
! Отговори
Realist преди 11 години
Оставяйки настрана фактът, че половината коментиращи са за психо-освидетелстване или връщане в първи клас поради грандиозна необразованост("делфина е риба" и прочее не бях скоро чувал) искам да споделя нещо, което явно никой не смее на глас да каже или не знаете: Най-новата мода сред богаташите (идват и от учужбина у нас) в момента е стрелба с оптични карабини и автомати (естествено на черно) по делфини от наети луксозни яхти. Цените варират, афалите са най-скъпи и може да стигнат и до 10 000 Е
44
2
 
3
 
! Отговори
KKK преди 11 години
Вие май си мислехте че делфините са безсмъртни, хахахахахаПопулацията им в морето е вече доста голяма, така че по често ще има подобни драми на пишман екоактивисти, дето бързат да пюят, щото мисленето боли !
43
1
 
4
 
! Отговори
Ani преди 11 години
нещо самнително има вав водата...
42
0
 
3
 
! Отговори
valya.doncheva.5 преди 11 години
До 12Виж сега, чадо, важно е, че делфинът не е риба, а бозайник, защото диша с бели дробове и му е необходимо да излиза на повърхността на водата, за да си поема въздух. Делфинът може да бъде удавен като човека, ако се заплете в рибарска мрежа и няма достъп до въздух.
41
0
 
4
 
! Отговори
ззз преди 11 години
Не се учудвам. Черно море е една гигантска тоалетна...
40
1
 
11
 
! Отговори
Mone преди 11 години
С парите от убитите делфини да си купят свещи дано...........
39
0
 
8
 
! Отговори
do 46 преди 11 години
Абе те рибарите всичко знаят, даже къде се крие чудовището от лох нес, но все им се изплъзва и им изяжда всичката риба.
38
6
 
5
 
! Отговори
nik4i преди 11 години
Няма ли от къде да се чуе нещо подобно за *** ни управляващи? ;)Много ми се иска да чуя нещо подобно за Боко Тиквата, за гей Сергей, за *** Доган и техните гъзоблизци.
37
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в природата няма нищо случайно изчезнали са много животински видове ,изчезват и сега ,съвсем скоро ще му дойде и времето на нашия животински вид ,4 развити раси преди нас са изчезнали ,идва времето на 5-та раса към която принадлежим и ние да си замине по живо по здраво ,да се готви 6-та раса
36
1
 
6
 
! Отговори
до 38 преди 11 години
не е комплекса ,просто е принуден е да вижда всеки ден такива като тебе
35
0
 
7
 
! Отговори
до 44 преди 11 години
вярно ли бе .... делфините са проблема на рибарите !!!
34
2
 
5
 
! Отговори
Дидо преди 11 години
"...няма видими външни следи от насилствена смърт."То е ясно,че са го убили,и после са му резнали перката за супа.
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бетонните идотизми, които ежечастно бълват л**** и какво ли още не. *** и *** български народ, няма такива като нас и Червено море да имаме и него ще натровиме, не се притеснявайте с малоумното ни строителство и безучната алчност на българина. Земен и практичен и безкрайно материалистичен българинът убива най-милите създания. Осъзнай се българино.
32
8
 
5
 
! Отговори
отговора преди 11 години
H.A.A.R.P. ! И не ми пробутвайте глупостите си - точно сега облъчват яко региона - сещате се защо
31
3
 
14
 
! Отговори
до 37 преди 11 години
Дядо господ може да почне прочистването от ТЕБ човекомразецо...какво ти се е случило че мразиш хората? Май доста лошо си видял :) комплексар
30
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
човешката (цивилизация) достигна своята пълна деградация , това което сторихме на природата и животните ще ни се върне с пълна сила на главите ни като бумеранг ,има вечен вселенски закон за кармата ,или иначе казано по нашенски каквото посееш това ще пожънеш ,затова ни идват тези бедствия икономически кризи,воини ,като предупреждение ,но човешката алчност,безразсъдност и глупост нямат граници ,затова съвсем скоро Дядо Боже ще очисти планетата земя от паразита наречен(човек)
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господ Бог си знае работата.Не му се месете.Неслучаино е оставил в България само ***,психично болни,мутри и ***.
28
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ви и у астрономите... според мен делфините правят поредния опит да станат сухоземни същества.
27
4
 
9
 
! Отговори
ш преди 11 години
Според чуждите учени.!!!!!А къде са нашите *** опс нашите учени които реваха за големи заплати.Няма ли да чуем тяхното мнение.Или усъвършенстват чушкопека. Дянков накарай ги да си върнат заплатите тези от БАН.