Управляващите се гаврят с пострадалите от труса, смята БСП

600 души все още са без дом, левицата иска одит на фонда за стихийни бедствия
9 авг 2012 18:16,
97
Управляващите се гаврят с пострадалите от труса, смята БСП
Росица Янакиева и Ангел Найденов Снимка: БСП

БСП определи като гавра отношението на управляващите към хората, чиито домове пострадаха след силния трус от 22 май.

Междуведомствената комисия отпуснала само една трета от средствата за неотложни ремонти при необходими 9 .5 млн. лева за възстановяване на щетите след земетресението, отчете червеният депутат Ангел Найденов.

По думите му до момента са разгледани само 288 от около 2700 молби на граждани, като 194 са одобрени, а 94 -
отказани.

Според Найденов поведението на отговорните институции били свидетелство за „крещящо безхаберие”.

„Заставаме зад Росица Янакиева с целия си ресурс“, заяви още червеният.

Още по темата
Кметът на Перник Росица Янакиева смята, че атаката срещу нея е заради това, че средствата, предвидени за бедствия, са изхарчени.

В края на юли вече са изхарчени над 85 процента от целия бюджет на Междуведомствената комисия, отбеляза тя. Росица Янакиева посочи, че вече над 600 души са без постоянен подслон. В три училищни сгради, в които се помещават четири училища, няма да започнат учебни занятия на 15 септември. Две детски градини са с
предписания за събаряне, а още една е за възстановяване.

Дора Янкова, член на ръководството на БСП, призова държавните институции и местните политици в Перник да се обединят около хората в Перник за решаването на проблемите им.

БСП настоява за одит на фонда за стихийни бедствия. Още в първия ден от новата сесия на парламента
ще бъде внесено предложение за възлагане на одит от Сметната палата на фонда за стихийни бедствия. 

От левицата искат още пред комисията по бюджет и финанси да бъде представен пълен отчет за
начина на изразходване на средствата от фонда.


Найденов съобщи, че Коалиция за България ще предложи промени в Закона за устройство на територията, защото нямало специфична процедура, по която хората, които са засегнати от бедствия, да правят аварийните и възстановителни ремонти.

Според левицата трябва да се предвиди специален ред и да се ускори издаването на разрешителни за тези дейности.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз искам одит от 1989 на фонда за стихийни бедствия и кралите да бъдат обесени пред народното събрание.
87
0
 
1
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Янакиева е КРАЛА и пак ще КРАДЕ! Българският народ още не е дозрял да разбере, че не е важно ОТ КОЯ ПАРТИЯ ще е Кмета, важното е ДА НЕ КРАДЕ! Тогава ще има пари за благоустройството на града! Иначе всичко ще отива в приближените на Кмета и съветниците! И пари за благоустрояване НЯМА ДА ОСТАВАТ! НАЙ-ВАЖНИЯТ въпрос към всеки управленец е КРАДЕ ЛИ? И ако има и най-малкото съмнение, че този кандидат е КРАДЕЦ, не трябва да го избираме. За НИЩО НА СВЕТА! Независимо от КОЯ ПАРТИЯ Е!!!
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уважаеми Господин Лайййййномет (пост 92)Че няма да бъдете на власт винаги - няма. Че сте от същата семка като предишните (повечето от вас) - и това е вярно. Алтернативата е да се премахне всякаква партийност (демек - връзкарство) и да се приеме интелигентния подход + контрол! Аман от некадърници и простаци, и крадци на всякакво ниво и с всякакви средства.
85
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TAZI PERNISHKA CIGANKA , NAZNA4ENA ZA KMET E OKRALA PARITE NA DARJAVATA I SE E OT4ELA NA SHEFOVETE SI V BKP / BSP ... I SI MISLI 4E OKTOPODA GOCE VSE OSHTE E VSESILEN DA YA SPASIAVA ... V PANDIZA KAKO... AMAN OT KRADLIVI KOMUNISTI ...
84
1
 
3
 
! Отговори
БОЙЧО преди 11 години
АКО КМЕТ НА ПЕРНИК БЕШЕ ОТ ГЕРБ, ВЕДНАГА ЩЯХА ДА НАМЕРЯТ ПАРИ. КАКТО ДАВАТ НА СОФИЯ, БУРГАС И ДРУГИ ГЕРБЕРСКИ КМЕТОВЕ, ТАКА ЩЯХА ДА ДАДАТ И НА ПОСТРАДАЛИТЕ В ПЕРНИК, НО НЕ ГО ПРАВЯТ, ЗАЩОТО ЗА ГЕРБ ПОЛИТИКАТА Е ПО-ВАЖНА ОТ ХОРАТА. ТОВА Е ЛИЦЕМЕРИЕ, НЕПОЧТЕНОСТ,НЕУВАЖЕНИЕ, ТОВА Е АЗИАТСКИ МИРОГЛЕД. НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГЕРБ! СПАСЕТЕ БЪЛГАРИЯ, ИЗРИТАЙТЕ ГЕРБ!
83
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 87ти някога застраховал ли си нещо през живота си ,че и говориш
82
0
 
3
 
! Отговори
Пенка -пенсионерка преди 11 години
Нима при земетресението в Стражица , или в Свищов построиха нови къщи на хората дето не си правят застраховки или нямат документи за собственост на земята и са се самонастанили
81
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз не мога да разбера откъде на къде държавата ще им плаща за щетите ? За тази цел има застрахователни компании, който се е застраховал получава обезщетение, който не - да се оправя сам !
80
2
 
6
 
! Отговори
RD преди 11 години
само с тях ли?
79
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Анонимния перничанин - знаеш ли, че видния експерт Р.Овч. е тоя, дето не си е взел ни един от изпитите в АЕЦ. И се е заканил да управлява Б-я. Така е, простите сега ни управляват. Щото сме *** и не съи търсим правата.
78
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХАХАХА. И аз имах познати, завършили АОНСУ. Дашни и разкрепостени!Денем - лозунги, нощем - акъла не може да ти го събере...Днешните знаят само порното.
77
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кметицата на Перник, която е от БСП явно има проблем, тъй като иска хем да ограби порите за помощите, по стара социалистическа традиция, хем да обвини други в кражбата. А крадливите милиардери от БСП защо, след като са толкова загрижени, не извадят по някой лев? Масларката може да пожертва един пръстен, Сер-гея може да прежали няколко хиляди от милионите, които ограбиха с Моника, уж за повишаване рейтинга на България, Р. Овч. може да прежали няколко десетки хиляди, от парите които ограби..ит.н.
76
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алоуууууууууууууу, БеКаПистите и Герберите! Не се ли налудувахте? За жълтите стотинки, дето ви ги дават да плюете един-друг тик, не ви ли согаднява да закусвате сутрин?ПЪЛНА ЗАБРАНА НА МАФИЯТА, ПАРТИИТЕ И ПРИВИЛЕГИИТЕ - това е решението!
75
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам ЗЗД! Забрана на всички партии и проверка на всички, на които разходите им не се връзват с приходите. Без граници от 50000, например. Та не ми приказвайте за Перник, винкели, нагласи и идей. Явно е, че няма ли контол, няма правда.Затвор за краците, СЪД за разрушителите на България!
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От полза за управляващите е да има малко опозиция,за цвят.Иначе ще говорим за гласували в полза гербу 99.99%,което е малко нереално и намирисва на бай тошо.
73
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОБИЧАМ БКП_БСПарите!Имат хубави каки, отглеждани в АОНСУ, завършили ППКД!Много са (бяха) апетитни!
72
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
но управляващи в Перник са БСПкрадеца вика дръжте крадеца
71
3
 
4
 
! Отговори
az преди 11 години
Искам и аз да работа в строителството на такива цени като техните.
70
1
 
13
 
! Отговори
дрън дрън ярина преди 11 години
Само да не ми обясняват,че членуват в герб от чисти нематериални помисли.Един закон за конфискация на незаконно придобитото имущество,доведен до реален завършек,щеше да свърши работа.Но явно някои нямат интерес от това,защото може да стане нещо като с техните камъни по тяхната глава.
69
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия двамцата на картинката кои са? И какво искат? Пак същото ли? Нема вече! Майната им!