БСП защити кметицата на Перник

ГЕРБ натискали левите кметове в ущърб на гражданите
26 юли 2012 17:00,
185
БСП защити кметицата на Перник
Росица Янакиева и Ангел Найденов Снимка: БСП

„ГЕРБ грубо притискат кметовете на БСП в ущърб на интереса на гражданите. Поредният случай на грубо политиканстване за сметка на гражданите на Перник е исканата оставка на кмета Росица Янакиева“. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той е убеден, че по този начин управляващите прикриват собственото си безсилие да изпълнят ангажимените си към възстановяването на пострадалия от земетресението район. 

„ГЕРБ организират атаки срещу кмета Росица Янакиева, вместо да я оставят да работи. Правителството не е осигурило необходимите средства за ремонт и възстановяване на домовете на хората. Не е осигурило пари и за възстановяване на обществените сгради- здравни заведения, училища и детски градини”,  възмути се соцлидерът.

„Управляващите да спрат да правят политика на гърба на перничани”, призова и кметът на Перник Росица Янакиева по време на брифинг в НС. Тя беше категорична, че напрежението в Перник нараства, защото месеци след разрушителното земетресение над 600 перничани продължават да живеят във фургони и палатки.

„Фургонът в Перник е лукс и само бързата намеса на държавата може да помогне за подобряване на положението ни”, категорична е Янакиева. Тя недоумява защо междуведомствената комисия, ръководена лично от Цветан Цветанов, работи толкова бавно и даде за пример как  8507 перничани са потърсили помощта на държавата, но за момента тя е разгледала  едва 290 молби- одобрени са само 194- останалите имат отказ без да са посочени мотиви.

Още по темата
„Вместо да помагат на хората, управляващите от ГЕРБ си измиват ръцете и спекулират със сумата от 2,7 млн. лева, която е предоставена за общинския сграден фонд, в който са включени повече от 130 сгради като училища, болници и детски градини”, заяви Росица Янакиева.

Тя припомни, че от поисканите 9.5 млн. лева, държавата е дала едва 2,7 милиона. „Причината според чиновниците във фонда е липсата на пари. Няма пари за покриване на щети при бедствия за тази година”, разкри кметът на Перник.

Според червения депутат Ангел Найденов Перник и регионът се нуждаят от не по малко от 25-30 млн. лева за преодоляване последствията от земетресението. „Въпреки това парите в държавната комисия ги няма. Те вече са изхарчени, а междуведомствената комисия е разгледала едва 2% от случаите, в които хората се нуждаят от помощ”, каза още Ангел Найденов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
1
 
! Отговори
до к.161 преди 11 години
Земетресението в Стражица стана в началото на декември 1986 г. и беше с интензитет 5,7 дб по скалата на Рихтер. Резултатът бяха съборени над 16 хил. сгради и то при положение,че източникът на земетресение беше сравнително плитък. При трус 6,8 дб това означава 33 пъти по-силни разрушения т.е. почти нищо здраво няма да остане. Такъв случай е трусът в кресненското дефиле през 1904 г., завършил с катастрофални разрушения и много човешки жертви.
158
1
 
2
 
! Отговори
БОЗО преди 11 години
ЛИЦЕМЕРНИ ГЕРБЕРИ. АКО СТАВАШЕ ВЪПРОС ЗА ТЕХЕН КМЕТ - ВЕДНАГА ПОМАГАТ. НО ОТ БСП МУ ПРЕЧАТ. ЯСНА Е ГРИЖАТА НА ГЕРБ ЗА ХОРАТА - ТОЕСТ НИКАКВА.
157
0
 
2
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Българският народ още не е дозрял да разбере,че не е важно ОТ КОЯ ПАРТИЯ ще е ПОЛИТИКЪТ,важното е ДА НЕ КРАДЕ!Тогава ще има пари за благоустройство и развитие!Иначе всичко ще отива в приближените на политиците!И пари НЯМА ДА ОСТАВАТ!Без пари НИЩО НЕ СТАВА!НАЙ-ВАЖНИЯТ въпрос към всеки управленец е КРАДЕ ЛИ?И ако има и най-малкото съмнение, че този кандидат е КРАДЕЦ,не трябва да го избираме.За НИЩО НА СВЕТА.Независимо от КОЯ ПАРТИЯ Е!Почтени хора от БСП,СДС,ДСБ и всички останали?Да заповядат!САМО ДА НЕ КРАДАТ!!! Лява или Дясна политика? Какво значение има каква политика ще се провежда, АКО НЯМА ПАРИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО Й? Без ПАРИ никаква политика не може да се осъществява. Ще има само МИМИКРИИ, предназначени ДА ПРИКРИВАТ КРАЖБИТЕ-вижте дупките по пътищата!!! ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА ГОВОРИМ НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ! ЗАЩОТО ТАЯ КРАДЛИВА *** КРАДЕ НАШИТЕ ПАРИ!!! И ОБЩЕСТВЕНИЯ ДОГОВОР Е НАРУШЕН! Общественият договор, който гласи Ние плащаме данъци, а вие, политиците управленци, ще ги харчите съгласно закона за бюджета, а не да ги КРАДЕТЕ!В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ТРЯБВА ДА ОТИДЕМ КЪМ НЕПЛАЩАНЕ НА ДАНЪЦИ!
156
3
 
4
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Янакиева е КРАЛА и пак ще КРАДЕ! Българският народ още не е дозрял да разбере, че не е важно ОТ КОЯ ПАРТИЯ ще е Кмета, важното е ДА НЕ КРАДЕ! Тогава ще има пари за благоустройството на града! Иначе всичко ще отива в приближените на Кмета и съветниците! И пари за благоустрояване НЯМА ДА ОСТАВАТ! НАЙ-ВАЖНИЯТ въпрос към всеки управленец е КРАДЕ ЛИ? И ако има и най-малкото съмнение, че този кандидат е КРАДЕЦ, не трябва да го избираме. За НИЩО НА СВЕТА. Независимо от КОЯ ПАРТИЯ Е!!!
155
2
 
5
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Червените все безгрешни ли са, все правилни решения ли вземат,никога не са крали нали,никой техен член не е сбъркал нещо,бреййй те все хрисими ще излезнат,щом винаги когато стъпят накриво партийката им ги оневинява,дори и да откраднат милиони (Масларова,Топлото,Овч.)те са прави,дори да си пийнат по едно кафенце с мафиоти (Р.Петков) това ще да е в името на Родината,дори да се наквасят като *** и да пикаят в шадравани това ще да е за доброто на околната среда,браво идиотизмът им е разбираем.
154
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гадни мръсни комунисти!!!!!!!!!!
153
4
 
3
 
! Отговори
ДО 166 преди 11 години
ДРУГАРЮ,ТИ НАПРАВО ЗАСРАМИ СЕРЕГЕЙЧО...ТОЙ Е КРЕМАЛСКА СЕМКА,НО ТИ СИ ПО--КАТОЛИК ОТ ПАПАТА...АКО НЕ ГО ПИШЕШ ТОВА ОТ ЛУБЯНКА...НАПРАВО СЕ ГРЪМНИС ЛАПТОПА В КУХАТА ЛЕЙКА И ДАНО ТИ Е КРЕМЪЛСКИ ЛАПТОПА,ДА ТИ СВЪРШИ РАБОТА,ДА СЕ НЕМЪЧИШ...ТЕ КРЕМАЛСКИТЕ САМО ЗА ТОВА СТАВАТ...ЛЕЛЕ КОЛКО СИ ЗЛЕ...У Н И КАЛЕН СИ !...
152
3
 
3
 
! Отговори
ДО 168--ПРОФАН преди 11 години
...С КОЛКО МИЛИОНА Е НАПРЕД,ПРЕД ДРУГИТЕ ДРУГАРКАТА ?...ДРЪПНАЛА Е КАЗВАШНА СВЕТЛИНИ ГОДИНИ ПРЕД ОНЕЗИ ГОЛЬОВЦИ ЗНАЧИ...МНОГО СА КАДЪРНИ ЗА ТОВА.120 ГОДИШНАТА И МОДЕРНА ЛЯВА МАИКА Е ЕВРОШАМПИОНКА ПО КРАДЕНЕ НАЕВРОФОНДОВЕ И НИЩОПРАВЕНЕ И НИЩО ЧУДНО С ТЕЗИ КАДЪРНИ КАДРИ ДА ЕИ СВЕТОВНА ШАМПИОНКА...ЗАВИСИ ОТ СЛЕПИТИЗАНТИТЕ И...А СА Я ИЗБРАЛИА Е СТАНАЛА СВЕТОВНА ШАМПИОНКА ПО КРАДЕНЕ И Л И Ц Е М Е Р Е Н Е...
151
2
 
6
 
! Отговори
6 6 6 преди 11 години
МИ ТЕЗИ ОТ ПЕРНИ ДА ХВАЩАТ ПО ЕДИН ВИНКЕЛ И ЗНАЯТ КЪДЕ ДА ОТИДАТ
150
3
 
9
 
! Отговори
прифом преди 11 години
Далеч съм от мисълта, че Янакиева е безпогрешна, но ако я сравня с онова същество от Герб, което излъчиха за кандидат-кмет на местните избори, Янакиева е светлинни години напред. Очевидно е, че опитват да я цакат по всякакъв начин, защото не е герберски човек. Правят го със всчики "чужди" кметове, не само с червените. А относно Янакиева - макар отдавна да живея доста надалечко, информирам се добре какво се случва в перник и съм доволен, като кмет е много по-напред от конкурентите!
149
5
 
5
 
! Отговори
berres преди 11 години
горко за народа народа ако бсп дойдат на власт
148
7
 
5
 
! Отговори
Евала преди 11 години
Браво на БСП! Партия на хората, не на тиквите!
147
0
 
3
 
! Отговори
маскани преди 11 години
Шът,бе,ченгене!
146
5
 
8
 
! Отговори
ОТКРОВЕНО КАЗАНО преди 11 години
СЛЕД РЕКЛАМНИЯ АРЕСТ НА ГЕРБЕРСКИЯ ДЕПУТАТ,КОЙТО МЕЖДУВРЕМЕННО Е УСПЯЛ ДА ГУШНЕ ОТ СХЕМИ,РЕКЕТ,ТЪРГОВИЯ С ВЛИЯНИЕ И КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ- ВСЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СПОРЕД НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС, МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ И СТОТИЦИ ДЕКАРИ ЗЕМИ КАКВО ПРАВИ МУТРАТА БОЙКО С ОСТАНАЛИТЕ КОРУМПИРАНИ, СЪС СЕБЕ СИ И МИНИСТРИТЕ СИ И ДЕПУТАТИТЕ СИ НАЧЕЛО.КОГА ЩЕ СЕ САМОАРЕСТУВА ИЛИ ПОНЕ ЦЕЦО КРАДЕЦО, ЗА ДА ПОВЯРВАМЕ,ЧЕ НЕ Е ЗАРАДИ РАЗБИВАЩИЯ ГО ДОКЛАД, В КОЙТО ОТКРОВЕНО НА ДИПЛОМАТИЧЕН ЕЗИК МУ КАЗАХА В ЛИЦЕТО,ЧЕ Е МУТРА И БАНДИТ.
145
0
 
6
 
! Отговори
до к.155 преди 11 години
Ако "друсне" 6,8 бала по скалата на Рихтер, мисля,че няма да има нужда от ремонт на къщи и осигуряване на пострадалите. Земетресение 7 бала по същата скала има за резултат почти 100%-ви разрушения , и в София и Бояна много малко сгради биха издържали на такъв трус - това са предимно тези, строени през 1980-1990 г., когато имаше сериозни изисквания за устойчивост на земетръс след станалите земетресения във Вранча и търновско. Така че бай ,бабо, да не ни стига...
144
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП - вещицакорупция, рекет и шуро-баджанаци
143
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тия двамата на снимката само за мене мислят
142
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алоооооо, комплексарите от ГЕРБ.
141
14
 
13
 
! Отговори
РОКИ преди 11 години
ЖАЛКИ МАЛКИ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЧЕТА....ЩЯХТЕ ДА СТЕ СМЕШНИ АКО НЕ БЯХТЕ ЖАЛКИ
140
5
 
7
 
! Отговори
? преди 11 години
Ако друсне 6.8 по Рихтер в София респ. Бояна как ли ще реагира Борисов?