Още няма виновен за убитата от тролейбусни жици пловдивчанка

Започват спешни проверки на контактната мрежа в Пловдив
Обновена: 13 авг 2012 18:34 | 13 авг 2012 18:34,
46
Още няма виновен за убитата от тролейбусни жици пловдивчанка
Снимка: Bulphoto

Все още няма виновен за смъртта на 42- годишната пешеходка от Пловдив, която бе убита от скъсани тролейбусни жици в петък вечерта. Автотехническа и медицинска експертиза ще установяват чия е вината.

До нелепата смърт, за която Dnes.bg първи ви съобщи се стигна, след като камион, натоварен с багер, скъса контактната мрежа на тролеите и тя падна върху жената. За момента не са повдигнати обвинения към шофьора на тира, който стана причина за трагедията.

„В определения случай действително е било управлявано извънгабаритно превозно средство, като не са спазени изискванията за превоз на такива товари в рамките на населени места.”, съобщи пред Dnes.bg говорителят на окръжната прокуратура в Пловдив Галина Минчева.

Разследващите са установили, че връзка на контактната мрежа е ударила пешеходката по главата и е счупила гръбнака й. Шофьорът на камиона е влачил жиците повече от 30 метра, тъй като не е разбрал какво се е случило.
В района на инцидента и днес жиците на тролеите бяха провиснали.

Още по темата
“Окръжна прокуратурата разпореди РДНСК и общината да проверят цялата контактна мрежа на тролеите в града, а на ДАИ и КАТ да правят масови проверки за това дали се спазват забраните за движение на извънгабаритни превозни средства на територията на населеното място”, каза още Галина Минчева.

За последния месец това е четвъртият случай на паднали тролейбусни жици в Пловдив. Загиналата Галя Халачева е работила в Първа градска болница и е майка на двама студенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
1
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 11 години
@ 15Абе Кутев как ви взима толкова прости и неграмотни да му дращите тука бе? Правиш забележка на колегата си от БСП с номер 7 че бил неграмотен, като ти в същото време пишеш "ефтината". Ха-ха-ха, некадърник *** :) Типично за БСП обаче, няма какво да се чудим на партия в която основният електорат са ***, малограмотни селяни и изкукуригали пенсионери.
14
3
 
3
 
! Отговори
до 15 преди 11 години
И сега специален поздрав за другаря Кутевист:,
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов е виновен.
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Простият гербер но.7 да се научи да пише. Не ти минава ефтината мутро-милиционерска провокация
11
0
 
6
 
! Отговори
Sofia преди 11 години
До Пловдивчани: Верно ли е, че там не бил минавал тролей от 10 години, но тече ток, за да не крадат бразилците?
10
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
е..добре де..направиха ги тези тролейбуси и линии комунистите. .хубаво..но ги няма и за да ви ги поддържат бе господа...има болтове и крепежни елементи които трябва да се сменят на определени моменти..но пуста "демокрация " нали нищо сигурно няма при нея..та лицата отговарящи за това..сигурно са си казвали..*** съм му мамата..днес съм тук..утре ме няма..да се оправят..колкото издържи..та така стоят нещата..по татово време това нямаше как да се случи -:)) но сега всичко е възможно уви
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Герберистан никога няма виновни освен може би Костов или Станишев. Важното е парите от здравеопазването, заплатите, данъците и образованието да се наливат в разни зали Армееци и подобни *** построени от мутренски фирми спонсори на ГЕРБ и обслужващи банковите сметки на Борисов както и интересите на разни чалго-комплексари който искат масово да онанират пред Цеца Величкович. А спорта, държавата, образованието са в кофата за ***. Но какво ги дреме, лапнаха милионите от тия зали ГЕРБ
8
1
 
5
 
! Отговори
до 7 преди 11 години
Вие от МГЕРБ трябва да се стараете повече! Да поствате "смешни" писания е малко глуповато, най-малкото защоот никой не им се връзва вече!
7
1
 
7
 
! Отговори
Иларион Макриополски преди 11 години
Няма такова нещо "НЯМА ВИНОВЕН", винаги има причина за инцидент по скоро няма кой да я открие.
6
11
 
7
 
! Отговори
член на БСП преди 11 години
ощте като прочетах новината и разбрах че ГЕРБ са виновни!а по времето на вожда и очитела Серюгин таквиз работи никогъш не са случваха!сичко беше цвитя и рози от лявата чишма мет тичеше от дясната масло!!!и пенцийките дигаше на секи 6 месеца с по цели 2 лева !!!а сега жици падат камиони с извънгабариден товар из градовете штъкът. ужас някъв
5
0
 
9
 
! Отговори
НЯМА НЕЩО НЕРАЗКОПАН преди 11 години
НЯМА УЛИЦА НЕРАЗКОПАНА В ТОЗИ ГРАД, ВСИЧКО Е РАЗКОПАНО, ВСИЧКО Е ЗАТВОРЕНО КАТО ПЪТНИ АРТЕРИИ, ВСИЧКО Е С ОПЪНАТИ ЛЕНТИ И ПОЛИЦАИ НА МОТОРЕДКИ, ЩЪКАЩИ НАПРЕД НАЗАД И РАЗМАХВАЩИ ПАЛКИ СЪС ЗАПЛАШИТЕЛЕН ТОН, ТОКУ ВИЖ АРЕСТУВАЛИ КОЙТО НЕ ИМ ХАРЕСВА. ТОЯ БАГЕР ДЕТО ГО Е МЪКНЕЛ ВЛЕКАЧА, КОЙ ЗНАЕ ЗА КОЯ УЛИЦА ДЕТО ЩЕ СЕ ЗАПУШИ Е БИЛ ПРЕДНАЗНАЧЕН, ИДЕТЕ И ВИЖТЕ ПЛОВДИВ СЕГА, НЕЩО СРЕДНО МЕЖДУ БОМБАРДИРОВКА И КОНЦЛАГЕР, САМО ДЕТО КЪМ МОТОРЕДКИТЕ НЯМА КУЧЕТА И КАРТЕЧНИЦИ И КОНЛАГЕРИСТИ НЕ КЪРТЯТТ АСВАЛТА
4
3
 
9
 
! Отговори
герб преди 11 години
Ние знаем - Станишев е
3
1
 
2
 
! Отговори
lilly.alex.35 преди 11 години
zawo trqbva da se slu4i newo grozno v bg za da se tarsi pri4ina i zapo4nat proverki deino.sled dazd ka4ulka....bg pogovorka
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Т.е. контактната мрежа е виновна, че някой я е скъсал, заради извънгабаритен товар?!
1
1
 
21
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Пак ли ще изкарате, че няма виновни - т.е. жената сама се е замерила с тези жици?