Трагедия: Тролейбусни жици убиха пешеходка

Нелепият инцидент стана до гарата в Пловдив
10 авг 2012 20:57,
159
Трагедия: Тролейбусни жици убиха пешеходка
Снимка: Dnes.bg

Тролейбусни жици убиха пешеходка в Пловдив. Нелепият инцидент е станал в района на Централна гара минути преди 19 часа, потвърдиха за Dnes.bg от местната полиция.

Жената на 42 години се движела по тротоара, когато по булевард „Васил Априлов” минава камион, натоварен със строителна техника. Бaгерът, качен върху камиона, къса жиците на тролеите. Те падат върху пешеходката.

„Линейка е откарала пострадалата в болница, но тя е починала по пътя за лечебното заведение”, съобщиха източници от полицията.

„Линейката дойде след 15 минути, това можеше да спаси живота на жената”, разказа един от хората, които работят близо до мястото на трагедията.

От скъсаната електропреносна мрежа има щети върху един автобус на градския транспорт и една таксиметрова кола. 

Районът около пловдивската централна гара остана отцепен за автомобили близо два часа.  От полицията в Пловдив разследват трагичния инцидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още по темата: пловдивтролейжицижена
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
5
 
3
 
! Отговори
Советский банкиp преди 11 години
Ну, это возможно только в Болгарию! Болгария, это страна идиотам. Бог да прости горката жена!
110
7
 
1
 
! Отговори
Варна преди 11 години
Пловдив!?!!? А това какво е????
109
4
 
2
 
! Отговори
Варна преди 11 години
Трябва де си извоюваме автономия,примерно като Каталуния в Испания,стига сме хрантутили тиквите дето ги ражда полето!!!!!!
108
4
 
0
 
! Отговори
варна преди 11 години
А пък на изток България граничи със Варна!
107
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Товарът е бил извънгабаритен. Известен е и собственика на камиона-убиец. Ама не, пак се бъзикаме с бързата помощ Е това в европейския съюз не е такаТам се гледа строго на спазване на правилата за уличното движение.И на спешната помощ се държи, ама там според правилника за движение по пътищата линейките са с предимство . У нас обаче ако линейката направи ПТП, шофьорът й винаги бива наказван, защото не бил със "съобразена" скорост. А линейки у нас се викат за температура , за нервни кризи..
106
0
 
27
 
! Отговори
nba преди 11 години
Видях, че някой в долните коментари беше попитал, защо по жици, където не минават тролеи се пуска ток. Имам приятел, който е в бранша и той ми е казвал, че това се прави УМИШЛЕНО с цел предотвратяване на тяхната кражба от расови бразилци. По тези жици на булевард Руски в Пловдив от 15 години не е минавал тролей. Мисля, че главната вина е на общината, че не ги е махнала , когато е трябвало. Сега ще ги махне, и както всичко в нашата държава ще е СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА.
105
0
 
39
 
! Отговори
ББ преди 11 години
Тия гдето са нотоварили тоя багер да къса жиците на тролеите, нормални ли са? Тях трябва да съдят и шофьора.Да караш нестандартен товар из централните улици на голям град трябва да си ***.
104
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тролеите се движат с прав ток, а при попадане под напрежение от прав ток-няма спасение. Бог да прости женицата, горко на семейството и. Това е втори инцидент за една седмица, при предишния цистерна почти срути мост, и случайно нямаше жертви. Виновните, за това, че камион е неправилно натоварен, или преминава на място обозначено за определена височина и товар, трябва да се съдят за умишлено убийство. След 1-2 осъдени, останалите ще се внимават.
103
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Злополуки стават навсякъде,но ако онези,които са товарили камиона,се бяха съобразили с това откъде ще мине той и бяха предвидили жиците, бедата нямаше да се случи. Сега виновните заслужават доживотна присъда - като за убийци!Друг е въпросът, че медицинската помощ би могла да бъде оказана и по-бързо.Но българите като цяло не сме добре подготвени как да действаме, когато е застрашен нечий живот. Такава подготовка би трябвало да се дава още в училище - как да се окаже първа помощ,как да се действа
102
0
 
12
 
! Отговори
Бай Жожо преди 11 години
То първа градса е на метър от инцидента,АМА НЯМА КОЙ ДА СЕ ЗАЕМЕ ЧАКАМЕ БЪРЗА ПОМОЩ
101
0
 
44
 
! Отговори
Чвор преди 11 години
В САЩ фирмата собственик на камиона отива на 5-10 млн обещетение...И то в извънсъдебно споразумение...Вярно е че шофьора е главен виновник, но съм сигурен че е споменал с половин уста "ей хора тоя багер е височко", а шефа му е казал "абе карай и не се обяснявай бе"...Факт е че българските съдилища не могат или не искат да осъдят както подобава подобни фирми нарушители, както и застрахователни компании...
100
0
 
39
 
! Отговори
Р-29РМУ-2 преди 11 години
Някой представя ли си какво би се случило на фирмата собственичка на камиона убиец, ако инцидента беше станал в Германия ? Тук оново ще видим до болка познатата ни история .."всяко чудо за три дена" .. и некой няма да понесе наказание за убитата жена, вероятно майка и съпруга! Най-голямата разлика между нас и западните държави не са прословутите магистрали, автомобили и какви ли не лъскави дранкулки а отношението и стойноста на човешкият живот тук и там!!!
99
0
 
38
 
! Отговори
Gen преди 11 години
И сега пак няма да има виновен. Живееме в държавата на невинните.
98
2
 
3
 
! Отговори
Алов до 14 преди 11 години
Добре де,но кажи как ме разкри?
97
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***-признай си -че ти си от тия дето скоро бяха на Бузлуджа!
96
0
 
24
 
! Отговори
Reny преди 11 години
N109 (***) чудя се какъв ли *** трябва да бъдеш, за да изпишеш подобно слабоумно изказване! Ако мислиш, че си титан на мъдрата мисъл, че си забавен или блестиш, то трябва да знаеш, че жестоко се лъжеш- ЖАЛЪК СИ! Пази Боже от емоционални бездарници като теб!!!! Съболезнования на семейството на жената, нелеп инцедент, взел невинна жертва! Дано почива в мир!
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
със сигурност-някой като 96 е виновен за нещастието!
94
1
 
25
 
! Отговори
Шофьрска идиотщина преди 11 години
Шофьорът трьябва да бъде осъден задължително за назидание на незаинтересованноста си и за назидание на останалите, товарещи габаритна стока. То не бяха скъсани телефонни жици, то не бе сблъсък под мостове и разпиляване на стоката, което допълнително предизвиква катастрофа или задръстване на движението. Шофьорът е бил длъже на се съобрази и да изисква товара да бъде обезопасен. Товарачът също трябва да понесе същото наказание като шофура, заради неговото безрезличие към съдбата на останалите.
93
51
 
4
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Чудо голямо. Ако беше пукнала от инфаркт нямаше да я говорим.Ето значи има късмет жената,че стана известна.Ако беше с гумени ботуши немаше да и тракат зъбите от тока,освен ако от лакомия не е хванала и двете жици.
92
2
 
2
 
! Отговори
до 105 преди 11 години
Защото ти ги изяде всичките ,,,,,,,,,