Вече и в двете посоки по "Тракия" в участъка Зимница-Ямбол

15-километровият участък беше пуснат в петък само в едната посока
Обновена: 26 авг 2012 13:30 | 26 авг 2012 13:26, Елка Василева
145
Вече и в двете посоки по "Тракия" в участъка Зимница-Ямбол
Пуснаха движението и в двете посоки от Ямбол до "Петлъчката". Снимка: Булфото

Пуснато е движението на моторни превозни средства в участъка от Ямбол до „Петолъчката” от АМ „Тракия” и в посока Бургас-София.

Вече може да се пътува и в двете платна по новоизградения участък от автомагистралата, част от лот 4 - от Ямбол /от км 276+200 до км 291+000/ - до пътен възел с Път I-7 "Зимница - Веселиново".

15-километровият участък в петък беше пуснат за движение само в посока София - Бургас. Тази година бяха пуснати в експлоатация общо 82 километра от магистралата, в резултат на което от столицата до морето се стига за час и половина по-бързо.

Още по темата

На 1 юли първо бяха пуснати 32-та километра от Лот 2 на "Тракия" - от Стара до Нова Загора и на шофьорите вече не се налага да минават по така наречената "отсечка на смъртта". През юли беше открит и третият Лот от почти 38 километра, свързващ градовете Нова Загора и Ямбол.

За да бъде завършена цялата магистрала, остава само да се изгради напълно 4-ият Лот - от Ямбол до Карнобат. Ако няма забавяне при строителните дейности, "Тракия" ще бъде изцяло готова в началото на 2013 година.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: ТракияЗимница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРЕДИДВЕ СЕДМИЦИ ОТКРИХА ДЯСНОТО ЧАСТ НА МАГИСТРАЛАТА, А СЕГА ББ ТЪРЖЕСТВЕНО ПУСКА ЛЯВАТА СТРАНА.СЕГА ОЧАКВАМЕ ПО СТАРА НЕГОВА ТРАДИЦИЯ ДА ОТКРИЕ И ДВЕТЕ ЧАСТИ ЗАЕДНО!И ТО ПОНЕ ДВА-ТРИ ПЪТИ !!!
122
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
bravo na borisov ,naistina xorata mizerstvat no pone se pravi neshto dori i da e magistrali ,drygite predi ne pravexa nishto samo kradiaxa ,ne che tia ne kradat no pone praviat .
121
4
 
4
 
! Отговори
гербер преди 11 години
кой пък ходи вече в зимница и ямбол
120
3
 
6
 
! Отговори
Пантелей преди 11 години
За новите участъци ОК за сега но около Пловдив магистралата е в плачевно състояние. Миналия месец обиколих половин Европа включително Сърбия, Унгария, Словения и Хърватска е ми какво да ви кажа няма по-лоша магистрала от нашата. Дано след като завършат Лот 4 догодина да се направи основен ремонт разбирай преасвалтиране на целите платна а не само кръпки.
119
2
 
4
 
! Отговори
Очевидно преди 11 години
Очевидно е, че в този форум коментарите бият по идиотщина всичко -- вижте напр. 135, 134, 130. Едно постоянно оплакване се носи и вайкане. Абе *** при този чалга манталитет които витае в България, плюс крадливост и интелектуална ограниченостпса и заплати и всичко ни е по-добре от това което заслужаваме.Да не забравяме, че сме
118
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълна идиотщина е тая магистрала тя отдавна е загубила икономическото си значение довършването е избиване на комплекси и инерция в мисленето на управляващите,ако имат такива способностти.При соца може да е имало значение оста София-пристанище Бургас, но сега осите на товаро и пътникопоток са други,с тази магистрала вместо да се отвори страната към Европа се затваря в кръга Турция-Гърция.Някой ще каже "да ама морето ",но 1/2 от потенциала на София и други вече почиват на Бяло море и трудно ще се
117
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гърбавите калинки изпадат в несвестен бяс. Бе калинкообразни...успукойти съ. Не сте у властта въпреки, че си представяте че сте. *** не сте. Като се тупаш кат *** по гърдите и викаш "Гееееееерб....Бокууууууу....Ъъъъъъъъъъ" и се възбуждаш кат селска к..ва при вида на Вожда, то не значи автоматично че от теб зависи каквото и да е и значи един вид управляваш. Ти си оставаш най-обикновен заблуден плъх.
116
12
 
34
 
! Отговори
www преди 11 години
И за финал: И аз не бих искал точно ББ да е този, който да защитавам (не считам, че той олицетворява моите разбирания за управник). НО. Той е първият, който очевидно оставя нещо и за мен. 100% и той има откъде да взима и 100% го прави. Но предпочитам него пред всички досегашни. Готов съм да преглътна неудобството, което изпитвам докато го гледам как говори, как ходи и т.н., докато не се намери друга работеща и по-приятна алтернатива.
115
10
 
13
 
! Отговори
www преди 11 години
Всички договори на комунистите бяха, като онзи виц за умиращия адвокат-евреин и гордият му син. Спечелил делото и гордо се хвали пък баща му заключил веднага, че от него адвокат не става. Той бил отгледал цялото семейство с това дело. Така и комунистите сключват договори, които да ги хранят 10-ки години напред. Като например цена за ремонт на пътя 100 лв на километър (за да спечели правилният човек) и цена на банкета към пътя 1000 лв на километър. Ей това са комунистите.
114
8
 
11
 
! Отговори
www преди 11 години
Комунистите също го знаят това. Но никога не направиха нищо по въпроса. Защо??? Ако вместо да крадат 80% , бях крали само 10% все още щяха да управляват. Но там главите на змея не са само три. Не искат да делят по малко. Искат за всеки да има по много. Е, няма как. Затова и никога нищо не върви при тях. За да има за всекиго по много цената на Люлин стана поне тройна. И обвиненията към Плевнелиев, че бил оскъпил Люлин всъщност трябва да са благодарности, че я поевтини!!! Само 30-ина отгоре!
113
7
 
19
 
! Отговори
www преди 11 години
Това, което не трябва да се случва е да се спрат строежните на магистрали. Възможно по-бързо да се започне "облагородяването" на северната част от БГ. Да се построят още поне 2 моста над Дунав. България да може да стане привлекателно място за бизнеса. Тогава ще ви е все тая дали бензина е 3 или 4 лв, защото ще можете да си го позволите, благодарение на улесненията за бизнеса и покачените заплати... Звучи, като утопия... но инфраструктурата е една от най-важните крачки това да е реалност.
112
6
 
13
 
! Отговори
www преди 11 години
И запмонете още нещо: Никой не строи магистралите за да се печете на плаща! Те се строят за да се помага на бизнеса!Още догодина по южното черноморие ще усетят разликата. Юни ще стане част от сезона, защото софиянци (1/6 от БГ) и не само те ще започнат да "отскачат" до морето и ще оставят там пари с които познайте... МОЖЕ ДА СЕ КУПУВА ХЛЯБ. Уикенд туризма до морето ще стане нещо нормално.Да не говорим за улесненията на превозвачите.
111
5
 
14
 
! Отговори
www преди 11 години
Искам да напомня на всички, че порите за магистралите (70-80%) идват от ЕС. Трябва да си луд за да не ги вземеш макар и някои временни лишения. Това е все едно някой да ви предложи 10 000 лв да си поправите покрива на къщата но само при условие, че осигурите 2-3 хиляди лева за ваша сметка а вие да му откажете, понеже трябва да сикупите най-новата плазма!!! Ако комунистите и царистите на бяха открандари купища пари сега щяхме да имаме пътища и да строим екстри към тях. Но уви...
110
9
 
15
 
! Отговори
www преди 11 години
ХАХАХАХА!!!Утре, комунистите, като вземат властта и бензина ще стане 1 лв. ХАХАХАХАХАХАОще по-вероятно е да стане 1 преводна рубла (за тези, които знаят какво беше това).ХАХАХАХАХАЯ се вземете в ръце, колкото е станал - толкова. Предполагам, Германците ще си разрушат магистралите, защото и там бензина гони 4 лв.И при 10 лв на литър стоките трябва да се превозват.
109
9
 
10
 
! Отговори
cocascola преди 11 години
do 123 *** такъв, не подвеждай хората, бензина поскъпва рекордно в световен мащаб, разликата е че ние и евтин /2.20-2.40/ неможем да си го позволим заради крадците от прехода. ББ е единствената ни надежда
108
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам защо някой си мислят, че ББ ще има друг мандат? 3 ЛЕВА Е БЕНЗИНА!
107
0
 
7
 
! Отговори
hagen преди 11 години
Не мога да разбера толкова ли разбират нашите шофьори или се правят на прости.И в двата случая обяснява защо са толкова много катастрофите в Б-я.Къде сте виждали край на магистрала да продължава пак в четирилентови платна както пишат по-долу някои червени многознайковци.И как магистралата ще премине в кръгово движение.А колкото до пост 103 вземи прочети първо статията по-горе и тогава коментирай защото ставаш смешен като пишеш неща за които нищо не знаеш.
106
10
 
6
 
! Отговори
Ген преди 11 години
Браво Боко, от тука до изборите на всеки 8 часа ще чета за *** ленти само. Аз малко се поизненадах де, идвайки от Германия се оказа, че магистрала е двулентова в посока и в едната лента се кара с 90 в другата с 200 км/ч. Някак след всичко дето го четох последните 2 години очаквах нещо повече. След това минах по пътя през Карнобат и след 2-3 челни изпреварвания на косъм оцених труда ти.
105
1
 
10
 
! Отговори
до 118 преди 11 години
човек вземи мини с колата един път поне от там да разбереш за какво става въпрос че пишеш много смешни неща,петолъчката е разклон на съвсем друг път а не на магистралата
104
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На умния 116 требе да му се каже че всичко го минават за магистрала, даже и третокласна горска пътека за да се отчетат велики постижения и да се откраднат едни пари. Наивници у България - колкот щеш