Пешеходна пътека с бели рози в памет на Пейо

Близки на убития от паднало дърво бургазлия отбелязаха 9 дни от смъртта му
25 сеп 2012 20:11,
38
Пешеходна пътека с бели рози в памет на Пейо
Цветята пред лобното място на Пейо. Снимка: БТА

С пешеходна пътека, постлана с бели цветя, близките на убития от паднало дърво в центъра на Бургас Пейо Янчев отбелязаха 9 дни от смъртта му.

На мястото на инцидента приятели и роднини на загиналия млад мъж опънаха и транспарант с надпис "Едно навреме отсечено дърво, един спасен човешки живот".

Видимо разстроена, вдовицата Бранимира не пожела да обвини никого. "Не знам кой е виновен. Сигурно има такъв. Ще го запомня винаги усмихнат, винаги забързан, все зает. И в малкото свободно време, което имаше, прекарваше със сина ни Алекс", сподели през сълзи жената.

За фаталния ден тя разказа, че е имала среща с него на същата улица.

"Бях спряла малко по-горе и го чаках. Не чух, не видях нищо. Обадих му се няколко пъти, защото бях препречила с колата си друг автомобил", обясни Бранимира.

Още по темата

Когато мъжът й се забавил, тя тръгнала по улицата да видя какво става.

"20 минути след като се е случило нещастието, бях на мястото. Падналото дърво вече беше нарязано, а Пейо го нямаше", допълва почернената Бранимира.

Пешеходна пътека с бели рози в памет на Пейо
Снимка: БТА

Под снимката на своя съпруг тя постави 26 червени рози, на колкото години беше Пейо. След нея на фона на любимата му музика същото направиха родителите му, роднините и колеги от аниматорската фирма, където мъжът е работил.

Dnes.bg припомня, че на 17 септември 26-годишният Пейо Янчев беше затиснат от паднал кестен на ул. „Ген. Гурко” в Бургас, докато пресичал пешеходна пътека. Малко по-късно младият мъж почина в болницата от тежка черепно-мозъчна травма.

Засега не е ясно дали близките на загиналия ще искат цялостна експертиза, но бащата Алексей, на когото е кръстен и 3-годишният син на Пейо, заяви, че ще заведе дело срещу Общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
malart преди 11 години
Важното е да се вземат мерки, за да се ограничи възможността за подобни ужасно нелепи трагедии. Живея временно в Полша и в един град наблизо падна дърво и осакати човек. Даваха го по телевизията, че се съди с общината, която нещо шикалкавеше. Така че - не си мислете, че такива неща се случват само у нас.
17
0
 
4
 
! Отговори
Кмете? преди 11 години
Сега защитниците на старите дървета в Бургас, а те се знаят от местните хора, да излязат пред обществеността и да признаят вината си за смъртта на този млад човек. Друго наказание няма да има, но поне покаяние и отстраняване от заеманите служебни постове....Кметът да не прощава!
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къ дамата 9 - тази жена няма гънки на мозъка. Явно няма половинка до себе си. Как може да се избяга от тази мигновенна трагедия. Бог да го прости момчето, а управниците ако имат часовници да влезнат в час .
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Виновни са тия от ЕКО-то.По цял ден сърбат кафета и се чудят как да им мине деня.Хайде опитайте се да информирате за някое опасно дърво!Няма да има резултат,защото очите на чиновника са настроени на формата"ПРАЗЕН БУРКАН"-така ни виждат и на шопския принцип "СЕДАМ И ЧЕКАМ ДА МИ МИНЕ.ОНО АКО Е СПЕШНО,ДРУГИ ЧЕ Я СВЪРШАТ РАБОТАТА".Всяка служба,всеки ден трябва да работи по 8 часа,воглаве с началника и воглаве с ресорния и воглаве с главния.Ама то...
14
0
 
13
 
! Отговори
Милева преди 11 години
Колко пъти сме писали до Общината за изгнили и опасни клони. Знаете как се задейства "Тежката машина" на администрацията. И когато най-накрая дойдат да режат клони, задължително двама трима пенсионери ще се развикат и ще пропъждат служителите на фирмата. Панаири, крясъци и истерии. Може би това момче няма да е последната жертва на човешката простотия и безхаберие. Вече и по тротоара да вървим е рисковано за живота ни.
13
10
 
1
 
! Отговори
наказания за бургазл преди 11 години
Бог да го прости. Не упреквам никой макар , че не са ми любимци герберите.Направиха един прекрасен паркинг на мястото на една ***. Таксата е само 3лв за 24ч . Не е като в при алчните софийданци- 15 за 24ч. Е тука бихме рекорда по пешеходни пътеки на 30 - 50метра с железни прегради.Така е най-лесно и сега пешеходеца въобще не се спира дори да се огледа и пресича с наведена глава като овни. Зер нали има абсолютно предимство . Водачите в Бургазъ нямат никакви права. Взимаш 1-2километра за 15
12
2
 
16
 
! Отговори
До КИФЛАТА № 9 преди 11 години
Ти проста ли си, или на такава се правиш. Имай уважение към паметта на момчето.
11
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ БЛИЗКИТЕ: ЗАЩО НЕ ЗАВЕДАТ ДЕЛО СРЕЩУ АЛКОХОЛИКА МАНУК МАНУКЯН, ПРЕДСТАВИТЕЛ НА НЯКАКВА ЗЕЛЕНА ПАРТИЯ, КОЯТО ОБЖАЛВА В ПРОКУРАТУРАТА РЯЗАНЕТО НА ДЪРВЕТАТА ПО УЛ" ЦАР СИМЕОН"? И СПЕЧЕЛИ? КЪДЕ СТЕ СЕГА ЗЕЛЕНИ АКТИВИСТИ? ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПАМЕТТА НАХОРАТА Е КЪСА!!!! БОГ ДА ПРОСТИ МОМЧЕТО И ДА ПОМАГА НА ЖИВИТЕ!!!!!
10
1
 
40
 
! Отговори
fgh преди 11 години
Потресена съм от някои коментари по-долу.Този човек беше мой приятел, невероятно земен и забавен. Боли ме, когато чета каква простотия може да се излее под подобна новина. Визирам г-н ***. Лека пръст Пейо, никога няма да те забравим.
9
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** си каръка.Същия като Бибитко.От както е на власт то не бяха земетресения,то не бяха наводнения,то не беше глад и мизерия,кризи и бедствия............абе БАЛЪКА СИ Е БАЛЪК forever.
8
39
 
1
 
! Отговори
Евгения преди 11 години
Не мога да разбера защо не се е опитал да избяга или да премести дървото.
7
6
 
39
 
! Отговори
НВ преди 11 години
Когато кмета беше издал заповед да се режат дърветата в Бургас имаше едни мишоци които ореваха цял Бургас.Къде се скрихте сега *** такива ? Поклон пред паметта на младежа.
6
5
 
9
 
! Отговори
КЗЛ преди 11 години
Личи си колко сте прости феновете на подуянската ***!
5
24
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голяма трагедия. Ей така нелепо си отиват младите хора в тая смотана държава. И все няма виновни!!! А нашето пословично безхаберие, безотговорност,мързел,заспали административни служби,които не си вържат работата,разните *** бюрократи,които си прехвърлят отговорности? Кой е виновен?
4
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съболезнования на близките. Поклон пред паметта на този симпатичен и отговорен млад мъж! На 26 г, българин и вече с жена и дете! Неведоми са пътищата Божии!
3
3
 
28
 
! Отговори
Симо преди 11 години
Когато Дявола реши да направи нещо, и Господ не може да го спре.
2
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бог да го прости младото момче!Поклон пред паметта му,и съчувствия на близките.
1
26
 
30
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
тц-тц-тцвиновна е държавата (т.е. президент, министър председател и техните лакей) че не се грижат за безопасността на гражданите ! Това в нормална държава няма да се случи.Язък за момчето , лека му пръст Да ви еб@ м**ката нещастни управници!