Цяла нощ пожарникари гасиха огъня на Витоша

Пламъците са локализирани
Обновена: 10 окт 2012 14:56 | 10 окт 2012 07:38, Петя Славова
52
Цяла нощ пожарникари гасиха огъня на Витоша
Снимка: Dnes.bg

Пожарът в местността Меча поляна на Витоша продължава да бъде гасен. Силният вятър затрудни вчера работата на огнеборците, но късно снощи пламъците са били ограничени, съобщи БНТ.

Още по темата

Борбата с огъня е продължила цяла нощ. Около 40 декара треви и храсти и половин декар борова гора са станали жертва пожара.

По официална информация няма опасност за населените места в района и за съоръженията, намиращи се над хижата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
1
 
! Отговори
КГБ преди 11 години
40, ей поредната ***, която цикли пред току що вкаралия си Интернет!!! Като си толкова отворен, кажи ми от зелените организации кой се качи горе да гаси, а??? Ти ли бе отворко долен?!?!
36
0
 
1
 
! Отговори
mgs преди 11 години
До do 28Виж, не говоря че разбирам от планини и писти. Само предполагам, че южните склонове на Витоша (и там съм бил, не се притеснявай), са също толкова сухи.Като направя сметката за пожарите 3:0 за сега, в полза на тези с по-"добрата" гледка, си правя изводи, които споделям. Спомнете си как преди години се говореше преди за Опазване на околната среда и какво се говори сега за еколозите. Та извода ми е:Или сте платени драскачи или сте с промити мозъци - Тъжно...
35
0
 
3
 
! Отговори
Бушона преди 11 години
Абе тия дето палят горите луди ли са и алчността ги гони отвсякъде. Чий хора за тези ненормалници. Как може да палиш гората в собствената си държава. И няма ли полиция за такива като тях. Ами пуснете цивилни ченгета в персонала на Витоша и ще видите как бързо ще бъдат заловени. И тогава главите ниско в пламъците. Втори случай няма да има!!! А то гори периодично, за да разчиства място за писти, за да няма въздух за столицата, нищо че се пренаселява.Идиотщина. Караджова спи ли какво!?
34
0
 
3
 
! Отговори
А преди 11 години
На всички е ясно,че пожарите са умишлени!Умишлено не се говори за тях в новинарските емисииНе очаквайте нито коментар,нито на някой да му се потърси отговорностПодпалвачите сигурно и децата им научиха именатаСега де видим реакция на управляващата партия - такава нямаИ накрая остана да си пожелаем тези *** да изгорят живи!
33
1
 
5
 
! Отговори
Димитрова преди 11 години
Да са живи и здрави хората, трудили се цяла нощ да гасят, и техните семейства!Дано получат морална и материална отплата!
32
0
 
4
 
! Отговори
do 28 преди 11 години
много капацитетно се изказваш, само че без покритие. като начало, ски пистите почти никога не се правят на южните склонове, просто това е изложението със най-малко сняг - даже и ти би трябвало да госъобразиш. Второ, очевдино е, че на Витоша си се качвал най-много до Алеко с кабинката, иначе щеше да занеш, че южните склонове са полегати и платообразни. Настрана от факта, че са почти изцяло във вододайна зона.Не познаваш района - където сега гори, не става за писта, сипеи и каменни реки са.
31
0
 
4
 
! Отговори
цеко подпалвача преди 11 години
1 литър бензин - 2.84*, кибрит - 5 стотинки, да гледаш бъдещите писти - безценно!
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цеко пали, ние гасиме!
29
2
 
6
 
! Отговори
Яким Вълев Донев преди 11 години
Боко сигурно здраво е гасил и той.... :) :) :) Със квото падне... одеяло... възглавници... :) ;) :) Все пак да не забравяме,че най близкото населено място до пожара е било Бистрица.... А има ли още някой,които да НЕ ЗНАЕ... ДА НЕ Е ЧУВАЛ... за величието на "БИСТРИШКИТЕ ТИГРИ" ?!?! Като им чуят името дори в Барселона и Манчестър треперят като лист от страх.... :) :) :) :) :) Пък освен това Бате Бойко е и ВИСШИСТ... ;)... Пожарна безопасност... Разбира ги тия работи ;) :) ;) :).........
28
2
 
8
 
! Отговори
Хапчета преди 11 години
Тука явно пишат надрусани наркомани, няма да се учудя ако и подпалвачите пишат тук...Аз обичам природата и ми е жал, когато безхаберни олигарси и просто *** я унищожават за пари или от простотия....Може да ме наречете природозащитник и да ме ругаете, все ми е тая...Но по целият свят посегателството в/у природата се наказва и то много тежко !
27
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вярвате ли, че пожарите са умишлено насочени? Да - сложете плюс, Не - сложете минус?
26
1
 
7
 
! Отговори
потвърждава се преди 11 години
мнението,че тук основно пишат пъпчиви *** дрогери,симпатизанти на мутрата...тате носи,мама меси,ние се правим на страшници и умни,и ходим на чалготека .ПОЗОР И ПАДЕНИЕ!
25
11
 
9
 
! Отговори
Важно !!! преди 11 години
Природозащитниците по подразбиране приличат на хипита, но това е само основната им форма. Има много други превъплъщения. ТЕ СА СРЕД НАС. Външният вид не е критерий, по който може да прецените дали някой е природозащитник. Може би най-добрият Ви приятел е природозащитник. Най-сигурният начин да познаете природозащитник е отношението тип "Аз съм много важен, защото спасявам света". Ако срещнете природозащитник, веднага уведомете съответните органи... или недейте. На кого ли му пука за природозащитниците. Все пак може да го сритате здраво.
24
2
 
10
 
! Отговори
Марето до 30 преди 11 години
Не се обяснявай бе *** !
23
5
 
10
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 11 години
ЕЙ ППИЧОВЕ...КАТО ТОЛКОВА ВИ ПУКА ЗА ВИТОША ВЧЕРА ГАСИХТЕ ЛИ??????????????? ИЛИ НА ДУМИ ВСЕ СТЕ ЗАГРИЖЕНИ ? ПАЛЯЦИ !
22
1
 
14
 
! Отговори
mgs преди 11 години
До Истина Не знам защо, но откакто Началника на Скиорите му се приииска има 3 пожара на Витоша и то от видимата към София страна. Явно южната страна не е толкова изсъхнала - или може би не става за ски писта.Природозащитниците може да са сякакви, може да ги наричате, както искате дори може да сте прави за тия работи.Ала ако погледнем по филмите какво прави мафията, за да склони някой да си плаща или поне не пречи: 1. Сплашва и оплюва2. Пали пожари 3. Стига до крайности
21
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До smeshnici КИРИЛИЦА БЕ НЕГРАМОТЕН НАРКОМАН ЕКО АНАЛИСТ !
20
0
 
0
 
! Отговори
men преди 11 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Виждайки отрицателните вотове и коментари ми става ясно как е пълно с платени драскачи тук и никой няма и най-малка представа нито го интересува значението на природата
19
13
 
12
 
! Отговори
men преди 11 години
Съсипваме бавно природата, но тя ще ни го върне... като изчезне водата след някоя друга година защото като няма гора всичко ще се превърне в пустиня и тогава ще видим от къде вода ...
18
18
 
17
 
! Отговори
Истина преди 11 години
Природозащитниците са шайка безделни, безработни, мързеливи, зле поддържани травестити, целящи да спрат Прогреса. Въпросните травестити някак си са се заблудили, че на някого му пука какво мислят те. Поради очевидния факт, че от тях нищо не зависи, природозащитниците се опитват по всякакъв начин да пречат на нормалните хора да си вършат работата, чрез така наречените протести, за да привлекат внимание.