Ако видите ада вътре, ще се чудите как няма жертви!

Мъж загуби и жилището, и бизнеса си след взрива в Бургас
Обновена: 16 окт 2012 15:59 | 16 окт 2012 13:22, Екип на Dnes.bg
127

Един от най-пострадалите от взрива на трафопоста в Бургас е Пламен Димитров, който освен без жилище, остава и без работа.

Той живее в апартамента на първия етаж в блока, където около три часа тази нощ избухва взрива и като по чудо няма жертви и сериозно пострадали.

Жилището на Пламен е напълно разрушено. Мъжът обаче остава и без работа, тъй като в съседния вход се намирало малко магазинче, с което изхранвал семейството си. Бакалията е напълно разрушена.

Мъжът разказа пред Dnes.bg, че в три часа е станал инцидента. Малко преди това е усетил дим и е станал да събуди семейството си  - съпругата си и двете си дъщери  - на 9 и 11 години.

След като ги извел навън, се е върнал обратно да се преоблече. В този момент трафопостът избухва и той остава блокиран в апартамента.

„Само няколко секунди по-късно децата ми можеха да пострадат, тъй като взривът е станал точно под тяхната стая. След като избухна трафопостът, помещението остана без под. Наложи ми се да минавам през мебели и отломки, за да изляза навън. Не знам какво ще правя оттук нататък, защото нямам нито дом, нито работа. Успокоиха ме,  че EVN и общината ще поемат разходите по щетите“, разказва преживяното Пламен.

В Бургас е пристигнало ръководството на EVN от Пловдив, които са на мястото на инцидента.

Те заявиха, че ще поемат разходите по щетите, ако се установи, че вината е в тяхното съоръжение. В случай че това не стане, общината ще направи това, успокои кметът на града Димитър Николов.

В момента се монтира нов трафопост, който да възстанови захранването в района. Отделно екип на ВиК възстановява една от връзките, която от взривната вълна се е разместила, заради което хората са останали и без вода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: бургасвзривтрафопост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
16
 
! Отговори
valya.doncheva преди 11 години
Праведни хора са жителите на този блок, щом са излезли невредими от подобен погром. Повечето българи явно сме като тях, измъкваме се от всякакви обстоятелства, сякаш вървим сухи между капките.
55
4
 
13
 
! Отговори
Бойко Б преди 11 години
Тройната коалиция е виновна !! Аз не съм подписвал никакви договори с ЕВН !!!
54
2
 
5
 
! Отговори
до 78 преди 11 години
ами ако маслото е заменено с някакво друго което просто да държи нивото ? т.е. с друго масло но с ниска точка на горене. ясно е че маслото е горяло след като е имало такъв дим, а за да има взрив са се натрупали газове..
53
11
 
11
 
! Отговори
х. преди 11 години
Бургас май не е най добрият град за живеене ,а най опасният.
52
1
 
20
 
! Отговори
съвет преди 11 години
пострадалите да си наемат много добри адвокати и да осъдят ЕВН, а не да чакат държавата.
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 77 За некоректни туроператори им вземат лиценза, но за опит за убийства на ЕВН ще има само порицание и рекет за преди изборите !
50
1
 
19
 
! Отговори
токо преди 11 години
Абе,никъде не прочетох ,какви санкции за ЕВН се предвиждат при доказване на вината. За такова нещо трябва да има солидни глоби и ако се установи сериозна небрежност и затвор за виновните лица.За мен случилото се е равносилно,че ЕВН са поставили бомба в този блок,та това си е тероризъм.Ами ако аз или някой друг беше поставил бомба,какво ни чака ?
49
1
 
7
 
! Отговори
до 74 преди 11 години
нищо чудно да е станало така. И аз потърсих статии в гугъл за трансформаторното масло и попаднах във форуми на хора които се интересуваха дали дизеловия двигател върви с трансформаторно масло...не знам къде живея ..в Африка..Индия.. Бог да пази тази държава..
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
някой определено си е гледал работата през пръсти..тревожното е че това става практика във все повече сфери на ежедневието ни... не виждам никакво бъдеще в тази държава на безхаберие и хаос...
47
1
 
10
 
! Отговори
логика! преди 11 години
Дизеловите автомобили вече вървят и с гориво ----трансформаторно масло ---,дали не е поизпразнен....трансформаторът?
46
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БомБойко Борисов пак ще е на далавераСега монопола ще трябва да кихне на държавата да не им вземе лиценза и ето кинти за изборте
45
1
 
7
 
! Отговори
ние преди 11 години
Обещанието ,не е като даването!
44
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако Господ е българин- сигурно е емигрирал
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Бг-политикМ чи къ?
42
6
 
19
 
! Отговори
БОМБАТА НА БОИКА преди 11 години
ГЕРБ СЪЩО СА ВИНОВНИ ЗА ДА СИ РАЗВЯВА БАЙРАКА ЕВН. БОЙКО ОБЕЩА ДА ГИ ИЗГОНИ НО СЕ ОКАЗА ПОРЕДНАТА ГЕРБЕРСКА ЛЪЖА. СИЛНИ ВИЛНИ НО БОЙКО БОРИСОВ КЛЕКНА ПРЕД ПАРАТА И НЕ ГИ ЗАКАЧА! ОПРЕДЕЛЕНО И ГЕРБ ИМА ВИНА В РАЗГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ! ИЗВОД - НИКОГА АЕЦ В ЧАСТНИ РЪЦЕ АКО ЩЕ И АММЕРИКАНСКИ ДА СА ТЕ. ЧЕТЕТЕ В ЕПОХАЛНИ ВРЕМЕНА.БГ ЧЕ ТРЕПКО В ЯПОНИЯ СА ТРЯБВАЛО ДА ИНВЕСТИРАТ В ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЗАЩИТИ НО НЕ СА ГО НАПРАВИЛИ/ФУКОШИМА/ ЦЕЛ ИКОНОМИЙ КАТО СЕГА!на 45 ГОД СЪМ, ЕЛЕКТРО ИНЖ.МНОГОКРАТНО КАНДИДАТСТВАЛ ЗА СВОБОДНО РАБОТНО МЯСТО В ЕВН НО ОЩЕ СЪМ БЕЗРАБОТЕН. ТАМ ВЗИМАТ САМО МЛАДИ БЕЗ ОПИТ И БЕЗ СТАЖ ЗА ДА НЕ ПЛАЩАТ 160 ЛВ НА ТИЯ КОИТО СА С ОПИТ И ГОЛЯМ СТАЖ! МАСЛЕНИТЕ ТРАНСФОРМАТОРИ СА ГАЗОВИ БОМБИ ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ УСЛОВИЯ. ЧУЙТЕ КОМЕНТАРА НА ПОЖАРНИКАРЯ! ПЪЛНО БЕЗХАБЕРИЕ ОТ ЧАСТНИТЕ ЧУЖДИ ИНВЕСТИТОРИ ТУК СА ДА ИЗТОЧВАТ ПЕЧАЛБАТА И НИЩО ПОВЕЧЕ, ИНВЕСТИЦИЙТЕ НА БОЙКО БОРИСОВ СА ГОЛЯМА ЛЪЖА! РЕЗУЛТАТА БОМБА! ТРАФОПОСТ В ЖИЛИЩНА СГРАДА НЕ ТРЯБВА ДА ИМА! МАХНАХА СТАРИТЕ КАДЪРНИ КАДРИ ЗА ДА НЕПЛАЩАТ ЗА ГОЛЯМ ТРУДОВ СТАЖ И НАЗНАЧИХА НЕУКИ И НЕЗНАЕЩИ. ТРАФА ИМА ГАЗОВО РЕЛЕ ТО СРАБОТВА ПРИ ОТЕЛЯНЕ НА ГАЗ ОТ ТРАНСФОРМАТОРНОТО МАСЛО КОЙТО Е ВЗРИВООПАСЕН КАКТО ВИДЯХТЕ! ТИЯ ХУБОСТНИЦИ СА ШУНТИРАЛИ ЗАЩИТАТА И ГОТОВА БОМБА. ТАКА ЩЕ СТАНЕ КОГАТО АЕЦ Е В ЧАСТНИ РЪЦЕ КАТО В ЯПОНИЯ НЕ СА ИНВЕСТИРАЛИ В АВАРИЙНИ ПЛАНОВЕ И ХОП БОМБА! ТОВА СА ПРИЧИНИТЕ 50ГОД ДА НЕ ГРЪМНЕ НО СЕГА ДА ГРЪМНЕ! ЧАСТНИКА САМО ПЕЧЕЛИ! Аварията на този трансформатор се само по една единствена причина!Той е бил прекалено стар и разчетен за максимална консумация на ел. енергия от преди няколко десетилетия. Днес мощността му просто не е била достатъчна и единственият начин е бил да се замени с нов, по-мощен!Но нов трансформатор или цял трафопост е много скъпа капитална инвестиция.ЕРП-то просто си е спестило разходите!Няма друга причина! Сигнализирахте за неуместен коментар
41
1
 
9
 
! Отговори
Бг-политик преди 11 години
Има ли далавера ....?
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето го нужния повод.Сега ще се обяви обществена поръчка за смяна на всички трафопостове в общинските имоти.Какво сладко нагушване чака някой тарикат-меркалия. И разбира се допълнителна застраховка, пак за всички общински имоти.ЯкооооооооДали всичко е случайно?Може би са те?Като за последно!
39
3
 
8
 
! Отговори
следва в ЕВН преди 11 години
От 01.01 13г., леко повдигаме цените на тока ,само с 30 %!Колко да са ---30%?
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако видите ада вътре, ще се чудите как няма жертви!И без да сме го видяли, пак се чудим!
37
2
 
18
 
! Отговори
Апис преди 11 години
Тази нощ наистина нещо е закриляло тези хора.