Ако видите ада вътре, ще се чудите как няма жертви!

Мъж загуби и жилището, и бизнеса си след взрива в Бургас
Обновена: 16 окт 2012 15:59 | 16 окт 2012 13:22, Екип на Dnes.bg
127

Един от най-пострадалите от взрива на трафопоста в Бургас е Пламен Димитров, който освен без жилище, остава и без работа.

Той живее в апартамента на първия етаж в блока, където около три часа тази нощ избухва взрива и като по чудо няма жертви и сериозно пострадали.

Жилището на Пламен е напълно разрушено. Мъжът обаче остава и без работа, тъй като в съседния вход се намирало малко магазинче, с което изхранвал семейството си. Бакалията е напълно разрушена.

Мъжът разказа пред Dnes.bg, че в три часа е станал инцидента. Малко преди това е усетил дим и е станал да събуди семейството си  - съпругата си и двете си дъщери  - на 9 и 11 години.

След като ги извел навън, се е върнал обратно да се преоблече. В този момент трафопостът избухва и той остава блокиран в апартамента.

„Само няколко секунди по-късно децата ми можеха да пострадат, тъй като взривът е станал точно под тяхната стая. След като избухна трафопостът, помещението остана без под. Наложи ми се да минавам през мебели и отломки, за да изляза навън. Не знам какво ще правя оттук нататък, защото нямам нито дом, нито работа. Успокоиха ме,  че EVN и общината ще поемат разходите по щетите“, разказва преживяното Пламен.

В Бургас е пристигнало ръководството на EVN от Пловдив, които са на мястото на инцидента.

Те заявиха, че ще поемат разходите по щетите, ако се установи, че вината е в тяхното съоръжение. В случай че това не стане, общината ще направи това, успокои кметът на града Димитър Николов.

В момента се монтира нов трафопост, който да възстанови захранването в района. Отделно екип на ВиК възстановява една от връзките, която от взривната вълна се е разместила, заради което хората са останали и без вода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: бургасвзривтрафопост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
13
 
! Отговори
до 17 преди 11 години
Ако някой се беше застраховал ли? Първо няма да изплатят такова обезщетение, което да стигне да си оправят магазина и апартамента хората, второ плащането ще стане едва след като излязат един куп експертизи - на общината, полиция, ВиК, ЕВН, пожарна, и частната застрахователна. След всичко това евентуално ще платят, и то ако ЕВН не ви изплатят обезщетение. Изобщо в този случай по-добре, че са си спестили застраховката.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичките ЕРП-та искат само да вземат и не искат нито стотинка да дадат. От както НЕК не се грижи за безопасността на съоръженията те си станаха супер опасни. Австрийци, чехи и дрън, дрън искат само пари и ДКЕВР им дават да издевателстват над народа. Измислената комисия нищо не гледа по поддръжка на съоръженията, но те нямат специалисти, а само роднини и любовници. Народе само с излизане навън може да изрием тази некадърност и непрекъснати трагедии. Мрънкането под мустак не помага. Активност тряб
14
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Във Бургас е пристигнало ръководството на ЕВН,което заявява,че ако взрива е от тяхното съоръжвение,ще заплатят,а по чия вина е,ако сме Държава само за това исказване и гавра с пострадалите Хора да им се отнеме Лиценза и да вървят на ........................
13
2
 
20
 
! Отговори
Грозната истина! преди 11 години
На ИВН, ЧЕЗ или ЕОН изобщо не им пука за потребителите!Те никога няма да се охарчат за инвестиции в нови съоръжения!Те не се охарчват дори за елементарни неща. Виках техен екип за да сменят централен бушон на тяхното централно ел. табло. Дойдоха полупияни техници и познайте ... НЯМАХА БУШОН!Нямаха порцеланов бушон, който струва ... 5 лева!Трябваше да си го купя сам!В противен случай - без ток или пожар!
12
1
 
12
 
! Отговори
Тропчо преди 11 години
ЕВН са си платили да безчинстват тук и ще го правят :), колкото и да пишете, защото ДУМА ДУПКА НЕ ПРАВИ, но трафопост може.
11
1
 
19
 
! Отговори
ми преди 11 години
е какво - ако не платят доброволно, ще ги съдиш. По тяхна вина е унищожено жилището ти, бизнеса ти, стресирани сте. Т.е. дължат пари за - ремонт на жилището, обзавеж.дане, нанесените нематериални щети върху здравето ви, ремонт на магазина, възстановяване на оборудването и стоката, пропуснати ползи от това че не си работил. Колко да е сложно. Ще плащат
10
8
 
3
 
! Отговори
ЕВН преди 11 години
Разполага с най-добрите специалисти ! Кой знае кой и какво е бърникал, нали българите от всичко разбирате и всичко си оправяте сами !
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега виновно ще е некачественото масло, всичко, за което се сетите, но не и крадливият калпав частник, който не си гледа работата, а гледа само как да вдигне цената и да отчете разходи и загуби за да си намали данъците.
8
3
 
39
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Тези от ЕВН са много нагли,ако се докаже,че е по тяхна Вина,а по чия Вина е
7
5
 
13
 
! Отговори
безработен преди 11 години
ГЕРБ обещава средна заплата до 2000 лева, ако дойде на власт.
6
8
 
5
 
! Отговори
само минавам преди 11 години
Човека случайно да се казва МАрко Тотев?
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТИЯ ПА ГИ ПРОВЕРЯВАТ ЗА АЛКОХОЛ....АБЕ ДА МИНАТ ПРЕЗ ОРТОПЕДИЯТА НА ПОЛИЦИЯТА, ДА КАЖАТ КОЙ ОТКРАДНА ТРАНСФОРМАТОРНОТО МАСЛО...ДА ПОЧНАТ ОТ ТОО С ДИЗЕЛОВАТА КОЛА....
4
27
 
2
 
! Отговори
фен на брадъра преди 11 години
Багата президент!!!
3
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ел.инж. - не допускам колегите да са били пияни, защото да влезеш "почерпен" в елсъоръжение, си на крачка от гроба . НО, но ... ЕВН са си зарязали експлоатация, профилактики, равизии на елсъоръжението и са го заместили със скубане на обикновения българин, чрез вдигане цената на ел.енергията !
2
1
 
21
 
! Отговори
,,PIPO,, преди 11 години
VINATA DA NE E V SOBSTVENIKA,MOSHENIZI OT EVN !
1
2
 
91
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕЛ.СПЕЦИАЛИСТ : Това са маслени трансформатори и когато в казана няма достатъчно масло, вследствие нагряването на тоководещите части се образуват маслени газове . Така гърми трансформатор, когато има наличие на маслени газове ! ЕВН са си зарязаали поддържането на ел.съоръженията и ... това е резултата !