Лекар от "Бърза помощ" във Варна слага инжекции с 1,7 промила в кръвта

Докторът е задържан, а онкоболният пациент починал
Обновена: 7 дек 2012 15:26 | 7 дек 2012 14:41,
184
Лекар от "Бърза помощ" във Варна слага инжекции с 1,7 промила в кръвта
Снимка: архив, Reuters

53-годишен доктор от варненската "Бърза помощ" е в ареста за 24 часа, след като снощи е бил задържан пиян минути след като бил повикан да помогне на пациент.

Дрегер е отчел 1,7 промила алкохол в кръвта на медика, съобщи окръжният прокурор Владимир Чавдаров.

Образувано е предварително производство за професионална небрежност, но дали се касае за такава, ще стане ясно след аутопсията на починалия.

По думите на роднините, които подали сигнал до компетентните органи, спешният медик пристигнал на повикването видимо пиян и поставил две инжекции на пациента, който бил онкоболен, а преди дни получил и масиран инфаркт.

Минути след инжекциите обаче човекът починал. Резултатите от аутопсията ще покажат дали лекарят е ускорил смъртта на пациента, който е бил в тежко състояние, обясни Чавдаров.

По непотвърдена информация починалият пациент е на 55 години. Лекарят не е от Варна и отскоро работи в спешната помощ в града. Името му е Любомир Ризов.

По случая на разпит в Трето Районно на варненската полиция са ръководството и служители на "Спешна помощ".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: лекарбърза помощВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
5
 
2
 
! Отговори
коментар преди 11 години
Лекари????
78
0
 
13
 
! Отговори
Mazanak преди 11 години
Ще се мигрира , всеки ден смъртни случай, заклани.... разфасовани , грабежи - всичко живо с всеки изминал ден откача.
77
1
 
16
 
! Отговори
до 81 преди 11 години
Много кадърни лекари има, поне мога да ти го кажа от опит, но с всяка една година образованието при тях като част от образователната система и при тях нещатата вече не вървят както преди. А с тези НАРОЧЕНИ новини вече и желаещи няма да има. Днеска те лекуват много по- добри доктори от тези, който ще дойдат от Мароко или Конго, когато нашите си емигрират(старите лекари ги спира само езика)
76
6
 
4
 
! Отговори
ined преди 11 години
Не е трябвало да му бие инжекции, трябвало е да извади едно шише да се почерпят с човека. Тъй и тъй ще се мре поне да пие по едно за изпът.
75
0
 
2
 
! Отговори
unje преди 11 години
kakva injekciq e bil? morfin? adrenalin?
74
4
 
9
 
! Отговори
детска песничка преди 11 години
Горе във небето плува самолетръси с алуминий всичко той навредБабини градини вече не растатИскат с ГМО-та да ги засадят :(
73
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
da nqmat pretencii iska dqnkov.zatova razduhvat takiva sluchai.
72
3
 
32
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Онкоболен с инфаркт! Егати ужаса! Този лекар, дори му е помогнал на човека! И 10-на трезви медици не биха могли да го спасят в това положение! Жалко, че е бил на градус, сега ще го изкарат виновен... доктора...
71
0
 
3
 
! Отговори
Do 74 преди 11 години
greshish malko... rabotqt i dosta mladi lekari koito nqmat nikakav staj i samo tam gi vzemat...
70
8
 
4
 
! Отговори
Hasan Ahmedov преди 11 години
Починалият е виновен !!!! тука който умира от докторска намеса е виновен - КРАЙ !
69
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
72, не съм аз простия а ти ! Не ми говори колко са кадърни ***, защото заради такива като теб те още не са наказани според закона и всяка грешка се прикрива. Имах роднина който те лекуваха некадърно и почина, а случаите които ги дават по ТВ през 2 дни говорят сами за себе си. Не ми обеснеявай глупости, 1 наш лекар 5 пари не струва в сравнение с 1 германец във всяка една област на медицината.
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
lekarite sa nai-pechenite hora v bg.q vijte kolko gurdi napraviha na mutresite i chaalga-kompanjonkite.tezi lekari sa otdobrite,a ot speshna pomosht sa ot loshite,shtoto ne si pojelal da dadesh 12000 za gurdi.
67
0
 
1
 
! Отговори
запознат преди 11 години
до 74 Това е самата истина и колкото повече хора го разберат това толкова по- бързо ще намерим решение и виновните за проблема.
66
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айдееее,отидЕ на кино графика за празниците на спешната във Варна.Не ми се мисли шефовете откъде ще търсят свободни,желаещи да работят по празниците за стотинки,че и трезви,че и лекари.Иначе-лека му пръст на човечеца,ама и той събрал едни болести....
65
0
 
2
 
! Отговори
до 68 преди 11 години
Милко взима 8000 долара в Канада само ако работи с дупето си. Като му гледам акъла, доста вероятно.
64
0
 
3
 
! Отговори
do 33 gost преди 11 години
"Един добър лекар трябва да може да си върши работата във всякакво състояние."Щом казваш! Аз пък съм шофьор на автобус. Много добър шофьор. Ще пробвам следващия път да карам детето си с 1.7 промила
63
6
 
2
 
! Отговори
Негър преди 11 години
Първо да го тресна в задния двор и после да му резна тиквата на тоя доктор.
62
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До запознат (23)Хората, които работят в "Бърза помощ" са образец на хора, които от емоционална гледна точка са станали - НАПРАВЕНИ СА от други хора и от работата, КАТО ПАРЦАЛИ. Чувствата им в голяма степен са ИЗПЕПЕЛЕНИ от непрекъсната среща с негативни емоции и безцеремонни болни - нормални хора или ***, дори страшни!... В "Бърза помощ" работят или нещо като мазохисти или хора, които нямат добра алтернатива за препитание. Някои от тях не издържат и се пропиват.
61
0
 
1
 
! Отговори
до 67 преди 11 години
Какво общо има законът за движението по пътищата? Аз не видях лекарят да е карал линейката.
60
0
 
7
 
! Отговори
до 62 преди 11 години
Епа ти си толкова ***, че трябва да ти го кажа. Намират си работа в Германия и Дания и др. И ги взимат с удоволствие и без мн да се чудат, защото са кадърни. А от Ботсвана и Конго идват да лекуват тука. Така, че ако не се погрижим за лекарите, скоро ще те лекува доктор с физионимията на Милко Калайджиев. Мисли малко преди да пишеш