Утре до 12 ч. пътищата - изчистени!

ТИР-овете нарушават, ние ги вадим безплатно, възмущава се Павлова
Обновена: 20 дек 2012 17:17 | 20 дек 2012 17:13,
89

Всички училища и пътища са затворени в община Исперих, област Разград. Силно е затруднено движението дори по главните улици на града заради навяванията. На места преспите са над 1,5 метра. Жителите на града се запасяват с хляб и хранителни продукти. Снимка: БТА
Ръководството на пътната агенция и на областните пътни управления да направят необходимата мобилизация, за да бъдат отворени, обработени и проходими утре до 12:00 часа пътищата в цяла Източна България. Това е разпоредила министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Отварянето на пътищата е важно с оглед на това хората да могат да се приберат по родните си места за празниците.

Ситуацията в  Североизточна България продължава да е изключително тежка. Най-лошо положението е в област Разград. Всички пътища в областта са затворени, а в две от разградските общини остава бедствено положението. Основна цел е главните пътни направления да бъдат поетапно отворени при успокояване на ураганния вятър, който навява огромни преспи сняг.

В област Шумен също остава бедствено положението. Пътищата там са затворени. Единствено пътят Търговище – Шумен е отворен, но само за леки автомобили с вериги.

След 14 часа се подготвя отварянето на АМ „Хемус“ в участъка от Шумен до Варна. В момента учатъкът е само частично проходим, но след 14 часа по магистралата ще тръгнат както леки автомобили, така и автобуси за междуградски превоз. Пътят Варна – Бургас остава затворен, но е осигурен обходен маршрут.

Над 200 аварирали ТИР-а са изтеглени от пътищата на републиканската пътна мрежа за изминалото денонощие. Въпреки забраната за преминаване на тежкотоварни автомобили, над 100 ТИР-а не са я спазили и се е наложило през нощта да бъдат вадени.

В Германия таксата за вадене на ТИР е 100 евро, а тук това го правим безплатно, обяви министърът. Тя е категорична, че има още много да се желае от дисциплината на водачите. По-строгите санкции пък били мотив за дисциплинираност.

В Североизточна България към настоящия момент няма бедстващи хора и закъсали автомобили, обяви министърът.

Тя апелира хората да се запознаят с прогнозата за времето, преди да предприемат пътуване. Едва утре по обед времето щяло да започне да се успокоява и ще е възможно да се започне обработката на всички пътища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
URAAAAAAAAAA
77
0
 
4
 
! Отговори
виновни преди 11 години
Виновни са торбичките с дръжки. Ако не беше ги изхвърлила министър Нонка нямаше да има виелици. Сега няма вече глобално затопляне, щото няма найлонови торбички за изхвърляне.
76
0
 
12
 
! Отговори
Киро Снегорина преди 11 години
Сняг вали, вали, вали,МВР човек преби.За тютюн без бандерол,На студа ще мръзнеш гол.Вижте Цецо - наш пророк,Бие ученици с ток.Сняг се сипе на парцали,Скрива бойковите магистрали.А министърката ни Павлова,Да ги чисти пак не е готова.По магистралните отсечки,Се разхождат бели мечки.А Фандъкова горката,Пак е яхнала метлата.Тя над София лети,снежинките да излови.
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 74Какъв е е другия начин за зареждане, я ни светни ,че да знаем.
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И аз съм против тировете, ама ако няма тирове, няма да има и какво да ядете. Спре ли транспорта всичко спира , все някой на някого е виновен и камъни да започнат да падат, пак ще има виновен . Само се плюе и нищо друго , успокойте се малко подишайте въздух и се благодарете че сте живи издрави, това е .
73
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Миналата година бяха виновни нападалите по пътищата ТАЛПИ.Тази година се оказаха виновни ТИР-овете...Тлъстата "Жена на годината" е типичен ГЕРБ-ер- все друг и е виновен....
72
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 11 години
След като има забрана за камиони с ремаркета и полуремаркета и обстановката е зимна, защо не карат с вериги?Защо отново газят закона, а после мрънкат?Когато вали сняг и има навявания ако ще и 1000 снегорина да минат, пак ще трупа!
71
0
 
4
 
! Отговори
ПЕШО преди 11 години
ЩОМ КАТО ИМА ТАКАВА ПРОГНОЗА ,ЗАЩО НЕ СПРЯХА ТИРОВЕТЕ.
70
0
 
3
 
! Отговори
Vasilikov преди 11 години
BG obstinskite slujbi po kmetstvata sa otdadeni na lejane i pyanstvo zimata: rakia, mezeta, vino, bira, survachki, elhichki...BG narod plasta zaplatkite...hahahahahaahaha!!!!! mestnite obstinski feodalni vlasti ste chakat da se stopi snega do proletta, nali tehnite zaplati BG narod nikoga ne gi spira i ne zakasnyavat kakto na BG orajeinitzi i BG metalurzi?!
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
75 Няма пътища, това е главния проблем за тежкотоварните автомобили. Не че пътищата не се чистят. В източна България проблема не е снега, а вятъра!!! Минава снегорина и след 20 минути пряспата е същата. Ще те питам още нещо.Виждал ли си как се обръща тир от вятър или усукан тир на пътя и по 3 4 км колони от двете страни?Това е проблема с тировете. Заради 1 страдат 100 души!
68
0
 
3
 
! Отговори
saho преди 11 години
До Анонимен tira se osv obojdava i mu se nalaga glooba 5000 lv togavba vsithki hte si oborudvat tirovete
67
1
 
7
 
! Отговори
ииии преди 11 години
Еиииии. Не почистваш, тировете закъсват и започваш да събираш глоби. От това по умно няма. Солунската митница ряпа да яде.
66
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 74Ами за да не стават такива работи- да се почистват пътищата своевременно. От 1 седмица се знаеше, че ще вали сняг тези дни. Не може да има оправдания - мързел, безхаберие и некадърност, това са причините всяка зима да сме в бедствено положение.
65
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
71! Има различни начини да се зареждат магазините, няма да останеш гладен споко! Сега ще те питам нещо.Когато един тир се усуче на средата на пътя и няма начин да се мине, какво става тогава?
64
2
 
12
 
! Отговори
ЛИЛИИИИИИИ преди 11 години
ЛИЛИ КЪДЕ СЕ СКРИ ,а може би зимата те изненада !!! уф ,в София сняг няма и проблеми няма ,боля п....та че половин България бедства !!Ади *** кажи как си се справила !!!Излез и кажи ,че Станишко ти пречи ,че е сключил неизгодни договори ,че Дядо мраз не те е послушал ,че кметовете от опозицията не чистят републиканските пъдища и съботират !!! Кажи че тази година ние сме се справили по-добре от други години ,ади де цяла сутрин мълчиш ,ееееееееееее ади ади кажи Лилееее.
63
0
 
2
 
! Отговори
.. преди 11 години
В Хърватия през лятото за да са разбрали всички туристи, по националното радио след новините пускат бюлетина за състоянието на пътищата на хърватски и на английски. И може и нашето трафик-радио да дава тази информация на български и на английски - съвсем не е трудно. А ако направят и сайт където да може всеки да каже откъде закъде пътува и да му се покаже само информация по неговия маршрут, още по-полезно ще е. И всичко това съвсем не е скъпо или революционно ново - само организация трябва.
62
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 68Аве ***, ако не са ТИР-овете какво ще купуваш от магазина? Пакетирани бисквитки от миналата година? Щото само това ще остане ако спрат за 3 дни тировете по празниците
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всяка година изненадани от зимата..така ли не се научиха, че декември месец ВИНАГИ идва зимата?
60
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До тук се справят добре!!! Преди няколко години чакахме 3 дена на петолъчката да почистят пътя и нямаше толкова сняг!!! Така че браво на министърката!!! Тия тирове които не спазват движението не по 100, а по 1000 евра да им вземат!!! Тировете наистина създават адско напрежение по пътищата!!!
59
4
 
2
 
! Отговори
.. преди 11 години
От толкова години е ясно какво трябва да се направи за да се известяват водачите - да се пусне национално трафик радио, което се управлява от АПИ, и на всеки 10 минути пуска актуалните условия на пътищата по области. Така е в чужбина, и тогава ще можем да налагаме глоби.И глоби трябва да има, защото това да вадим закъсали ТИР-ове безплатно е безумно, защото така те не плащат нищо за това че блокират на пътя.Ами ако трябва да мине линейка оттам? Радио и глоби, това е-нито е скъпо,нито трудно.