Утре до 12 ч. пътищата - изчистени!

ТИР-овете нарушават, ние ги вадим безплатно, възмущава се Павлова
Обновена: 20 дек 2012 17:17 | 20 дек 2012 17:13,
89

Всички училища и пътища са затворени в община Исперих, област Разград. Силно е затруднено движението дори по главните улици на града заради навяванията. На места преспите са над 1,5 метра. Жителите на града се запасяват с хляб и хранителни продукти. Снимка: БТА
Ръководството на пътната агенция и на областните пътни управления да направят необходимата мобилизация, за да бъдат отворени, обработени и проходими утре до 12:00 часа пътищата в цяла Източна България. Това е разпоредила министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Отварянето на пътищата е важно с оглед на това хората да могат да се приберат по родните си места за празниците.

Ситуацията в  Североизточна България продължава да е изключително тежка. Най-лошо положението е в област Разград. Всички пътища в областта са затворени, а в две от разградските общини остава бедствено положението. Основна цел е главните пътни направления да бъдат поетапно отворени при успокояване на ураганния вятър, който навява огромни преспи сняг.

В област Шумен също остава бедствено положението. Пътищата там са затворени. Единствено пътят Търговище – Шумен е отворен, но само за леки автомобили с вериги.

След 14 часа се подготвя отварянето на АМ „Хемус“ в участъка от Шумен до Варна. В момента учатъкът е само частично проходим, но след 14 часа по магистралата ще тръгнат както леки автомобили, така и автобуси за междуградски превоз. Пътят Варна – Бургас остава затворен, но е осигурен обходен маршрут.

Над 200 аварирали ТИР-а са изтеглени от пътищата на републиканската пътна мрежа за изминалото денонощие. Въпреки забраната за преминаване на тежкотоварни автомобили, над 100 ТИР-а не са я спазили и се е наложило през нощта да бъдат вадени.

В Германия таксата за вадене на ТИР е 100 евро, а тук това го правим безплатно, обяви министърът. Тя е категорична, че има още много да се желае от дисциплината на водачите. По-строгите санкции пък били мотив за дисциплинираност.

В Североизточна България към настоящия момент няма бедстващи хора и закъсали автомобили, обяви министърът.

Тя апелира хората да се запознаят с прогнозата за времето, преди да предприемат пътуване. Едва утре по обед времето щяло да започне да се успокоява и ще е възможно да се започне обработката на всички пътища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
9
 
! Отговори
банкеръ преди 11 години
Мдаа днес микробус на БНТ закъса и задръсти движението пред Шуменската пожарна.След дружни усилия на 20 човека с лопати за 2 часа преместихме дарака на телевизията.Гражданска защита е наи смешната организация.Водачът на буса не знае как се слагат вериги пази боже.Служителите на ГЗ се разхождат безсмислено с УАЗки на по 40 години срам.Дано да не вали повече щото работата е трагедия.
37
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бе то е ясно като бял ден,предишните са виновни
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази девойка и тя предварително говори, че утре до обяд........ Ха дано, ама нада ли. Лиляно моме, лесно е на приказки, но действителността е друга. Пътищата са ужасни и не вярвайте, че ще ги изчистят, ами дано времето се позатопли и да се стопи снегът. Това е спасението, а не голословието.
35
0
 
11
 
! Отговори
абе звънкащия преди 11 години
пак ли комунистите са ви виновни че сте абни на свински брус
34
1
 
17
 
! Отговори
тик так тик така тик преди 11 години
времето на гръбавите изтича
33
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лиляно,само преди седмица казваше че нищо не можело да ви изненада,па то се оказа че на връзано куче ляб не моете дадете
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама Лиляно, защо всичко сравнявате с Германия, защо не сравните заплатите с Германия, ами само да цоцате гледате, те и торбичките в Европа се плаща, ама на мен не ми взеха и цент за торбичка!!!
31
0
 
5
 
! Отговори
ссссссссссс преди 11 години
аххаха снимка 11 е стара! слагайте нови снимки , защо лъжете така грозно ?!
30
0
 
2
 
! Отговори
ало бареков преди 11 години
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/430864_4046499130609_91687750_n.jpg
29
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да направим празниците на герберастите запомнящи се! Чупете им колите и им демонстрирайте възможностите на фойерверките, в частни имоти!
28
1
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
децата ми в момента пътуват , връщат се от Германия. Казват, че платната са чисти до блясък и няма дори намек за лед и сняг. Чистили са хората цяла нощ, без да спират. Никакви преспи, никакви поледици. Хората се прибират за празниците, нашите спят или играят карти , щото имало сняг ???? е какво да вали, бонбони ли, че да излезете ??
27
1
 
19
 
! Отговори
andro преди 11 години
таа каца със зеле явно е заразена от всеобщото нахалство на хероиновата партия герб.трябва да се чувстваме вече виновни и за това ,че е завалял 20 см сняг и въпреки по големите бюджети за почистване от коя и да е друга европейска страна не могат да се оправят
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Язе си джиткам с шейната и нямам проблемация. Много е спокойно. Само некъв лудак с едни елени щеше да ме отвее, ама то това е нищо. Иначе гъзар го раздаваше лудия. Сложил номер на шейната МС Санта 2013....еее деее опааа.
25
1
 
24
 
! Отговори
Boaz преди 11 години
Това овалното момиченце се е взело доста на сериозно и не се чува какво приказва.Вчера увеличиха данъка в района в който живея, а днес не успях да отида на работа поради двуметрови преспи.Как да не им се радваш на тези герберски лайняри...
24
1
 
9
 
! Отговори
олигофрен преди 11 години
ей сега чета, че края на света се отлага, щото в Нова Зеландия вече е 21.12 и хората си джиткат на плажа, около +20 грасуса е.. кеф!! а наздраве по тоя повод !
23
3
 
27
 
! Отговори
нямаиме преди 11 години
От приятел в пътното имам информация, че на почистващите фирми е наредено да се чистят само първокласни пътища и магистрали.. за да може Бойко да си върже гащите. А ние от 2 дни нямаме вода тока спира през 5 мин и пътя към най близкия голям град е затворен. Имало е родилка която не са могли да закарат до болница и възрастна жена със Счупена ръка. Е сега да попитам магистралите ли са по важни или здравето на хората?
22
2
 
21
 
! Отговори
до 25 преди 11 години
щом ми искат пари, за да си паркирам колата пред къщи, айде моля ви се да си изчистите сега и тротоарите и платната . ако обичате !
21
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
двама души са починали заради студа и влошената метеорологична обстановка във Варненско. Това съобщи за Фокус д-р Антоанета Касабова, зам.-управител на Центъра за Спешна медицинска помощ във Варна.Замръзнал човек е открит починал в колата си в Старо Оряхово, починал човек е открит и в района на бул. Владислав Варненчик във Варна, до т.нар. "кръгла" банка (сградата на "Сосиете Женерал").
20
0
 
11
 
! Отговори
ЕвроБахур преди 11 години
На маймуни ни направихте,БЕ!
19
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 11 години
Трябва солени глоби за фирмите