Местната власт в Несебър ще обжалва актовете по „Дюнигейт“

Кметът: Това е поредният сюжет за малък разказ
11
Местната власт в Несебър ще обжалва актовете по „Дюнигейт“
Николай Димитров и министър Мирослав Найденов, който отиде на място. Снимка: БулФото-архив

Община Несебър отрече да е саботирала проверката за строежа върху дюните. Местната власт ще обжалва в срок издадените актове за административно нарушение, тъй като ги счита за неотговарящи на истината.

Актовете са връчени на кмета Николай Димитров, на инж. Жулиета Горанова, началник отдел „Устройство на територията“ и на главен архитект Валентин Димов.

Че общинарите ще бъдат наказани, стана ясно още преди дни, когато регионалният министър Лиляна Павлова заяви, че местната власт категорично е саботирала проверката на казуса. Павлова заяви, че общината и главният архитект на Несебър ще бъдат глобени с между 1000-3000 лева.

Също тогава тя съобщи, че разрешението за строеж върху спорния терен от 29 декара край Несебър се отменя. То е било за строителство на 122 жилищни сгради, но издадено незаконосъобразно, без технически и дори идейни проекти.

От общината обаче заявяват, че служителите на ДНСК са били посрещнати в сградата на общинска администрация в първия работен ден от новата година точно в 10.50 часа. На проверяващите незабавно били представени поисканите от тях документи и копия. За това са съставени и двустранни протоколи, подписани от инж. Ваня Радева от страна на проверяващите и инж. Жулиета Горанова от страна на община Несебър.

Проверяващите напуснали общинска администрация в 17:15ч., а проверката им продължила и на следващия ден от 13:30 ч.

Главният архитект на общината арх. Валентин Димов е отсъствал на 2 януари, тъй като не се е намирал на територията на града. Той е бил в отпуск, който е прекратил заради започналата проверка. В отпуск извън Несебър е бил и кметът на общината Николай Димитров, който също е прекратил преждевременно.

На 4 януари от началника на РДНСК – Бургас е издадена заповед, с която е отменено разрешение за строеж. Заповедта е връчена на главния архитект три дни по-късно и съобщена на останалите заинтересовани лица.

„Това е поредният сюжет за малък разказ", заяви Николай Димитров.

"Когато е стартирала процедурата за преотреждане на въпросния терен от 29 декара през август 2007 година и е влязъл Подробният устройствен план, аз не съм бил кмет. По-късно през 2008 година, когато е променен статутът на парцела от Държавната агенция по горите, аз не съм бил член на Изпълкома на БФС. Станах член на Изпълкома на БФС едва през 2009г. по предложение на футболните клубове от общината. Не е нужно да се спекулира и да се обвързват хаотично хора в подобни скандали.”, каза кметът Николай Димитров по повод отправените обвинения към него за връзки с Борислав Михайлов заради участието си в Изпълкома на БФС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: МРРБОбщина Несебър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
8
 
32
 
! Отговори
банкеръ преди 11 години
Само трябва да се огласят имената на собствениците на хотелите,не фирмите,защото ще останат неясноти по цялото краибрежие не само Несебър.Да се знае кои кум кои сват.И как тъи за 23 години натрупахте състояния дето западняците за 200 нямат.И имали един дето не е от БКП.Нека да видим.
10
8
 
32
 
! Отговори
една преди 11 години
Абе каква е тази простотия на всеки случай да лепят думата-наставка Гейт...Що за нелепост?
9
8
 
32
 
! Отговори
Георги преди 11 години
Местната власт ще обжалва, защото вече са си взели комисионните, за да прекарат незаконните проекти и да си затворят очите. А те там както са свикнали да взимат по много, тия пари вече са изхарчени повечето по коледните празници. Сега как се връщат.. :). Аз имам наблюдения там и знам как се работи, който може заграбва а после някак си узаконява. Който не му стига куража да заграбва направо отива с торбите пари в общината и чака да му предложат от къде може да вземе.
8
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти как само се правят на ударени, егати наглеците. Всички отговорни лица трябва да понесат наказанието си, и то не някакви си 1000-2000лв, направо затвор трябва за такива хора. Да се научат да мислиш, преди да накърняваш интересните на милиони хора (българската природа е на всички)
7
8
 
32
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
НЕКАДЬРНИ МИНИСТРИ ТОВА Е ИСТИНАТА ТАКЬВ Е И МИНИСТЬР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
6
8
 
32
 
! Отговори
Оценител преди 11 години
Кмета започна да дава на заден ход. Миналият беше бая ербап. Следващият път няма да го има.
5
8
 
32
 
! Отговори
МЕСТЕН преди 11 години
хаха ,той главния архитект е в постоянен отпуск ,той идва на работа само когато има среща с мафиотите ,проверете списъка на граждани които чакат да влезнат при него по 3 месеца
4
8
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
и си оправете сайта Днес БГ..че не може да се гласува..че то иначе каква е ползата само да се четем ..а да не можем да изразим съгласието си или не по дадена тема
3
8
 
35
 
! Отговори
Ценител преди 11 години
Местните власти по крайбрежието и планините са първите предатели на националните интереси относно опазването на природата, затова техните права трябва да бъдат орязани и прехвърлени в м-вата. Ето, сега, несебърската община продължава да държи, че няма дюни,няма причина за спиране на строителство и за наказания. Та нали всички общинари там са хотелиери!
2
8
 
34
 
! Отговори
АНАЛизатор преди 11 години
Казвал съм го преди казвам го и сега.Несебър е град когто може да разгледаш с велосипед за 1 час и всеки един несебърчин знае къде се намират дюните или това което е останало от тях в последните 10г.Всеки един държавен служител,сложил подписа си в тази сделка е наясно какво точно прави и не само трябва да бъде уволнен но и съден,защото не заслужава да се нарича българин.
1
8
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
и каква стана тя сега? и 2 те страни се правят на не ощипани моми..едните че дали разрешение на тагадък на някого да строи където си иска купувайки от предприемчив и имащ паричките осведомен "бизнесмен" .и държавата която ама хич не и дреме в общините кой как си разиграва коня имайки и влагайки си паричките където му хареса и се сети..ако не беше се зашумяло за случая..държавата ..разбирай държавните (частни ) чиновници ..нямаше да си мръднат и пръста да проверят някого изобщо.ПЪЛНО БЕЗХАБЕРИЕ