100 хил. лв. иска семейството на премазан от дърво бургазлия

Близките на Пейо Янчев ще съдят общината в Бургас
Обновена: 21 яну 2013 19:59 | 21 яну 2013 19:58,
13
100 хил. лв. иска семейството на премазан от дърво бургазлия
Мястото, на което се е разиграла трагедията. Снимка: Булфото

Близките на 26-годишния Пейо Янчев, който беше убит от паднало дърво в центъра на Бургас, ще съдят Общината. Първоначалният иск, който почерненото семейство ще внесе, е в общ размер на 100 400 лв.

Припомняме, че на 17 септември миналата година около 10:20 ч., пресичайки пешеходна пътека до платен паркинг на ул. „Ген. Гурко”, Пейо Янчев е затиснат от паднал кестен, който му нанася тежки травми. Минути по-късно мъжът умира в болницата, а повечето му органи са толкова премазани, че въпреки желанието на родителите му да ги дарят за донорство, това се оказва невъзможно.

Няколко дни след трагедията роднините на младия мъж заявиха, че ще изчакат резултатите от експертизата и ако се окаже, че някой не си е свършил работата, ще потърсят правата си в съда. Резултатите от проверката показват, че кестенът-убиец е попадал в групата на ”увредени и обезлистени дървета", които няма да се секат, но се изисква по-сериозно следене на състоянието им.

Още по темата

Още тогава бащата на Пейо, Алексей Янчев, заяви, че не иска да търси мъст на всяка цена. „Това няма да върне сина ми. Ако знам, че ще се случи, ще хвърля всички сили и ще го направя. Дори и да вкараме някого в затвора, нищо няма да се промени. Искаме само да стане ясно кой е човекът, който не си е свършил работата. И ако има съвест, това ще е неговото най-голямо наказание”, заяви тогава той.

Алексей и Даниела Янчеви, родителите на Пейо, както и Бранимира Кирилова, жената, от която той има 3-годишен син, ще поискат от Окръжния съд в Бургас Общината да изплати по 25 100 лв. на всеки. Почернените близки подчертават, че не става въпрос за търсене на пари, а за физическото им оцеляване. В мотивите им се посочва, че като един от собствениците на фирма за туристически атракции, младият мъж е носел основните приходи в семейството.

Вдовицата настоява 3-годишният й син да получава месечна издръжка в размер на 150 лв., която да се изплаща до навършване на неговото пълнолетие през 2017 г. А ако вноските бъдат забавени, върху тях да се начислява лихва.

Днес, 21 януари, Пейо трябваше да навърши 27 години. По този повод почернените близки оставиха на гроба му 27 рози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Един преди 11 години
Човешкият живот не се измерва в пари!Но 100 000 е нищо! подобно обезщетение трябва да изпаща в МИЛИОНИ! А на Буразлията по -доло дано да преживееш и ти такова нещо за да разбереш що е мъка!!!!
9
3
 
1
 
! Отговори
бургазлия преди 11 години
Въпреки , че не са ми любимци , тез "скърбящи" близки искат да измъкнат е те някои лев от общината . Да измъкнат едни пари, нашите пари. С тез пари ще върнете ли пострадалия. Просто нещастен случай. Какво искате, окастриха всички дървета де що има. Да не би администрацията и лично кмета да са виновни? Ей *** , все гледат келепиреца.
8
1
 
3
 
! Отговори
Смут преди 11 години
100 000. Много малко са това. Най-малко от 500 000 трябва да се почва. Както пише номер 7
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Близките на Пейо Янчев ще съдят общината в Бургас*************************Задължително трябва да съдят общената ! в противен случай общинарите никога няма да се научат как се работи
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да се иска повече. Това е човешки живот съсипан от заспали и бездействащи общинари. Както те непрекъснато искат от нас и то все повече и повече, така и ние трябва да искаме. Вече скромността не се котира, на дневен ред е да си безпардонен. Управляващите най-добре ни демонстрират как трябва да е. Щом те са елита, ние трябва да ги следваме.
5
0
 
4
 
! Отговори
Круз преди 11 години
Малко е - потенциалът на младия човек навярно е бил много по голям .
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес.бг, пак не е изчислило, както трябва пълнолетието на детето!
3
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ги търсят от природозащитниците!
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Откога в България ставаш пълнолетен на 7 годишна възраст?
1
1
 
2
 
! Отговори
марко-1 преди 11 години
И там е герберска мафия