Англичани ще следват медицина у нас

Родното образование привлича младежи и от Германия, Швеция, САЩ
Обновена: 2 фев 2013 17:31 | 2 фев 2013 17:23,
60
Англичани ще следват медицина у нас
Снимка: архив, Булфото

Шейсет и двама млади хора от Великобритания идват да се обучават за лекари в Медицинския университет в Плевен. Това съобщи за БТА експертът Велина Дукова.

За първи път е толкова голям броят на новоприетите английски студенти. На 5 и 6 февруари те ще преминат проверка на входящото ниво знания по биология и химия, след което ще бъдат запознати с фонда на библиотеката и възможностите на информационната й система.

Утре вечер предстои среща на студентите от Великобритания с академичната общност и плевенската общественост. Те ще бъдат приветствани от кмета проф. Димитър Стойков и декана на факултет "Медицина" доц. Димитър Господинов. Специален поздрав ще поднесат артистите на Северняшкия ансамбъл за народни песни и
танци. Всеки от новоприетите ще получи карта и справочник на града.

Плевенският университет въведе през 1997 г. обучение по медицина изцяло на английски език. Вече са дипломирани 9 випуска лекари-чуждестранни граждани, намерили професионална реализация в САЩ, Великобритания, Индия, Австралия и други държави по света.

В момента се обучават 330 чужденци от 33 държави - Македония, Гърция, Турция , Великобритания, Франция, Германия, Швеция, Канада, Нигерия, Южна Африка, САЩ, Япония и други.

От 11 февруари още 161 чужденци ще започнат първи курс. Освен англичаните, желание да се подготвят в Плевен за лекари са изявили 29 студенти от Турция, 16 от Гърция, 12 от Нигерия, по 7 от Индия и Германия, както и младежи от САЩ, Франция и Израел.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: образованиемедицина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
7
 
! Отговори
някой друг виц преди 11 години
да кажете ?
33
1
 
8
 
! Отговори
~11111111111111 преди 11 години
stqgaite kufarite za London tuk vali.....................
32
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Шейсет и двама млади хора от Великобритания идват да се обучават за лекари в Медицинския университет в Плевен"Това ще да е "каймака" на Англия.
31
9
 
18
 
! Отговори
ET преди 11 години
Това са недопуснати в САЩ университети заради нисък бал.Връщат се в родината си но трябва отново да издържатдържавният изпит като всеки американски доктор.Някои минават други никога нестават американски доктори.Само слабите студенти идватда учат в България.Образованието в България се счита за ВТОРОСТЕПЕННО!
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Попитали един англичанин:- Кога е лятото в Англия?А той отговорил:- Зависи, миналата година беше в сряда.
29
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ги щем тук тези повляци. Англия ще ни дискриминира реват , че отиваме да работим там , а пък ще си праща студентите тук. Да си стоят в Англия. Идват тук да пият . Алокохолизирани лекенца
28
15
 
8
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Не искаме английски *** с наднормено тегло в милата ни България !!! Не искаме тези нискоинтелигентни идивиди да се мяркат тук , нека си седят в насраната държава и да си учат там !!
27
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не искаме грозни ниско образовани и глупави англичани, да следват тук, да пият евтеният ни алкохол и да разграждат морала ни.
26
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те изгониха бълг. студенти и сега търсят чужденци защото за тях образованието е платено и деканчето и професорчето ща се облажат.
25
1
 
10
 
! Отговори
до 29 преди 11 години
Пет - шест години след завършване на образованието си, около 80% от младите специалисти емигрират.
24
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Винаги съм твърдял, че в България има много качествено образование по медицина. Лошото е, че ние като общество после не предоставяме необходимите клинични центрове на тези специалисти и съответната организация в здравеопазването. Здравеопазването никога не може да бъде безплатно - то трябва да е достъпно. Разбира се, както във всяко съсловие и там има немалко лекари със провинциален манталитет, но това е друга тема.
23
1
 
12
 
! Отговори
Човек от народа преди 11 години
Колкото и империи да е имало по земите на Европа ние винаги сме им разкатавали фамилията, и досега се чудех как ще забием нов трън в *** на Европа, а той си дойде от само себе си :)))
22
1
 
1
 
! Отговори
х до 14 преди 11 години
Как да нямам думата, аз определям колко пари от твоите ще ми дават твоето правителство за да си гледам кефъ....после, пак от твоите пари ми дават да гласивам, и аз съм ти шеф в крайна сметка, не ги ща...докато не може да ходим да берем жилязо, те не могат да идват тука да унивеститетстат
21
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Родното образование привлича младежи ..." Ха-ха. Едва ли нивото и качество на образование в Чалгария ги привлича, по-скоро цената. На тях им излиза без пари.
20
2
 
15
 
! Отговори
до 24 преди 11 години
Затова сме в Европейски съюз - длъжни са да им я признаят. Като става въпрос за Щатите и Канада - та те не приемат и немските и другите западноевропейски дипломи - не само българските.
19
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И после като си отидат обратно, ще трябва още 5 години да учат и да си приравняват изпитите.Не знам как е във Великобритания, ама в US и Канада с българска диплома не става.
18
3
 
15
 
! Отговори
kuk преди 11 години
Браво много добре.България може да стане дестинация и за студенти,мислете малко хора, къде само сипете простотия по-долу.Същите ще живеят и харчат в страната ни, а пък ако се представим добре може и безплатно реклама да ни направят.
17
1
 
31
 
! Отговори
ава преди 11 години
Идват, защото тук с 500 паунда на месец ще си живеят перфектно в Плевен, а в Англий с тях наема не могат да си платят. Да не говорим за таксите им за следване за медицина. Естествено, че им излиза в пъти по-евтино да дойдат тук, отколкото да следват там. Изборът не е заради качественото ни образование, а заради ниският ни стандарт на живот и факта, че сме в ЕС, т.е. дипломите ни се признават. Демек бедни англичани учат тук, а богатите - там.
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
няма лошо, аз така или иначе правя планове да карам магистратура на Острова.
15
6
 
6
 
! Отговори
МАШИНАЦИИ преди 11 години
Англичани ще следват медицина у насРодното образование привлича младежи и от Германия, Швеция, САЩ" иМА ДВЕ ПРИЧИНИ - ИЛИ МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ В ТИЯ ДЪРЖАВИ НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С МНОГОТО СТАРИ ПЕНСИОНЕРИ И СА РЕШЕЛИ ДА РЕЗЩШИРЯТ ГРОБЩНИТЕ ПЛОЩИ, чрез помащта на побългарените медици, или просто тия са решили да додат тук за да таковат нашите момичета без пари, за по един хот дог например . . .