Англичани ще следват медицина у нас

Родното образование привлича младежи и от Германия, Швеция, САЩ
Обновена: 2 фев 2013 17:31 | 2 фев 2013 17:23,
60
Англичани ще следват медицина у нас
Снимка: архив, Булфото

Шейсет и двама млади хора от Великобритания идват да се обучават за лекари в Медицинския университет в Плевен. Това съобщи за БТА експертът Велина Дукова.

За първи път е толкова голям броят на новоприетите английски студенти. На 5 и 6 февруари те ще преминат проверка на входящото ниво знания по биология и химия, след което ще бъдат запознати с фонда на библиотеката и възможностите на информационната й система.

Утре вечер предстои среща на студентите от Великобритания с академичната общност и плевенската общественост. Те ще бъдат приветствани от кмета проф. Димитър Стойков и декана на факултет "Медицина" доц. Димитър Господинов. Специален поздрав ще поднесат артистите на Северняшкия ансамбъл за народни песни и
танци. Всеки от новоприетите ще получи карта и справочник на града.

Плевенският университет въведе през 1997 г. обучение по медицина изцяло на английски език. Вече са дипломирани 9 випуска лекари-чуждестранни граждани, намерили професионална реализация в САЩ, Великобритания, Индия, Австралия и други държави по света.

В момента се обучават 330 чужденци от 33 държави - Македония, Гърция, Турция , Великобритания, Франция, Германия, Швеция, Канада, Нигерия, Южна Африка, САЩ, Япония и други.

От 11 февруари още 161 чужденци ще започнат първи курс. Освен англичаните, желание да се подготвят в Плевен за лекари са изявили 29 студенти от Турция, 16 от Гърция, 12 от Нигерия, по 7 от Индия и Германия, както и младежи от САЩ, Франция и Израел.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: образованиемедицина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***,какво учите като с нито една болест не можете да се оправите
13
7
 
5
 
! Отговори
сашо преди 11 години
Никакви студенти няма да обучаваме , да отидат в Индия, като втора родина, сега остана и на англичани да плащаме социални помощи.
12
1
 
14
 
! Отговори
МРЗ 600 лева преди 11 години
Висшето образование е един от секторите, където имаме много резерви. За целта трябва да предложим качествен продукт и обучение на английски език. Не може да се конкурираме с толкова държави и университети и да очакваме, че чужденците като дойдат с парите си, първо ще учат български и след това ще почнат да учат специалност. Германия, Холандия, скандинавските държави предлагат програми на английски. Американският университет в Благоевград е чудесен пример в тази насока.
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще излязат с дипломи важащи в ЕС за много помалко пари от тези в Англия и с много по малко качествени изпити от тези в Англия. Това обяснява защо толкова много студенти от Турция идват да учат в България.
10
1
 
3
 
! Отговори
tatarin преди 11 години
ДЕ КОИЛОВЦИ ДЕЕЕ...
9
8
 
7
 
! Отговори
uuu преди 11 години
като се научат ,че слагайки по 50 евро в студентската книжка си вземат изпита без да учат ,ще станем английска колония от завършили медицина
8
4
 
17
 
! Отговори
Найджъл Фарадж преди 11 години
Зер, да се махат! Тези британци ще ни съсипят университетската и социалната система! Ще ни окрадат работните места! Предлагам да им сложим 7-годишен срок, забраняващ британски студенти да учат и работят в България. След това ще удължим срока с още 107 години. Ще ни вземат къщите тези англичани, къде ще живеем? Ще ни вземат парите от пенсионната система и помощите за безработни, после нашите мили мързели и *** откъде ще ядат! Българският Найджъл Фарадж съм аз! Слушайте ме! Долу ЕС!
7
1
 
15
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 8Аааа, браво! Каза го! Ще ни идват тук да се учат без пари! Я веднага - за англичани - петорни такси!
6
0
 
21
 
! Отговори
1 преди 11 години
Просто тука сeместъра им излиза без пари.
5
3
 
14
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Ауууу, англичани хулигани! Как може??? Ама моля ви се! Англичани в България?После да не вземат да искат работа тука? И ако не намерят работа - социални помощи?Трябва да знаят, че у нас социалните помощи не са такива щедри както в родната им Англия.Тук може да ходят само на море - на Златни пясъци и на Слънчев бряг, щото е слънчево.Изобщо, що не си учат в англия ми тука идват?Нали тука българите нямали какво да ядат, камо ли да има медицински ВУЗ-ове?
4
0
 
20
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 11 години
ТУКА ВСЯКА ВТОРА ТЕМА Е ЗА СМОТАНИЯ ОСТРОВ......... ЩО НЕ ПУСКАТЕ ТЕМИ ЗА ПАПУА НОВА ГВИНЕЯ ДА РАЗБЕРЕМ НЕЩО ЗА ЖИВОТА НА КАНИБАЛИТЕ.....
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма никакъв смях, наистина е така гледах по ZDF репортаж за немски студенти по медицина във Варна. Тук не може да се постват линкове за съжаление иначе бих ти дал да видиш репортажа.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и после ще си приравняват ли изпитите у тях...
1
9
 
28
 
! Отговори
х преди 11 години
НЕ МОЖЕ!? НЕ ВИ ИСКАМЕ!!!!